3.Lig 3.Grup 2.Haftanın Ardından

3.Lig 3.Grup 2.Haftanın Ardından

Spor Toto 3.Lig 3.Grup 2.hafta karşılaşmaları alınan ilginç sonuçlarla tamamlandı.
6 Kırmızı kartın çıktığı ve 27 golün atıldığı ikinci hafta karşılaşmalarında, Malatya Yeşilyurt Belediyespor’u 87.dakikada Bilal Şeflek’in penaltı golüyle 1-0 mağlup eden Somaspor, 6 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

SOMADASPOR

Bir önceki hafta deplasmandan puanla dönen beş takımın bu hafta evlerinde kaybettikleri ikinci haftada; 3 maçı ev sahibi takımlar, 4 maçta deplasman takımlarının galibiyeti ile sonuçlandı. İki takım ise 90 dakika sonunda 3 puan sevincini yaşayamadı.

Grupta yer alan 18 takımdan on beşi puan ve gol sevincini yaşarken; Malatya Yeşilyurt Bld.Spor, Modafen ve Pazarspor henüz o sevinci yaşayamadı.

En farklı galibiyetleri Modafen’i 6-0 mağlup eden Diyarbekir, Batman Petrolspor’u 5-1 mağlup eden Nazilli Belediyespor takımları aldı.

Altı kırmızı kartın çıktığı haftada kızaran takımlar şunlar oldu: Somaspor, Malatya Yeşilyurt Belediyespor, Bayrampaşaspor, Gölcükspor, Muğlaspor ve 1954 Kelkit Belediyespor

Haftanın en golcü oyuncusu Modafen ağlarını 3 kez havalandıran Diyarbekir Spor A.Ş’den Güney Tutcuoğlu oldu.

Gelin birlikte 2.hafta kısaca neler olmuş bir göz atalım..



SOMASPORSomaspor 1-0 Malatya Yeşilyurt Belediyespor
Sezonun ilk maçına deplasmanda Halide Edip Adıvaspor’u 2-1 mağlup ederek başlayan Somaspor, İkinci hafta evinde konuk ettiği Malatya Yeşilyurt Belediyespor’u 87.dakikada Bilal Şeflek’in penaltıdan attığı golle 1-0 mağlup ederek, 2.haftanın sonunda liderlik koltuğuna oturdu..(maçın geniş detaylarına buradan bakabilirsiniz)

Diyarbekir Spor A.Ş. 6–0 Modafen
2.Haftanın en farklı galibiyetini Güney Tutcuoğlu (3), Reşo Akın (2) ve Alihan Tuncer’in golleriyle İstanbul temsilcisi Modafen’i 6-0 mağlup eden Diyarbekirspor elde etti. Diyarbekirspor ekibinde hatrick yapan Güney Tutcuoğlu ve sonradan oyuna girip iki gole imza atan Reşo Akın maça damga vuran oyuncular oldu.

Nazilli Belediyespor 5–1 Batman Petrol Spor A.Ş.
Diyarbekirspor’dan sonra haftanın en farklı galibiyetine ulaşan takım Nazilli Belediyespor oldu. Aydın ekibi, Nazilli İlçe stadında konuk ettiği Batman Petrolspor’u ilk yarıda Polat Güren ve Burak Özbakır, ikinci yarıda ise Aziz Kızılgün, Volkan Akyıldız ve Sedat Cengiz’in golleriyle 5-1 mağlup etti.

Altındağ Belediye Spor 3–3 Muğlaspor
Haftanın beraberlikle biten en gollü maçı, Çubuk İlçe stadında ev sahibi Altındağ Belediyespor ve Muğlaspor arasında oynandı. Altı golün atıldığı maç, karşılıklı atılan gollerle 3-3 berabere sonuçlandı. Güray Fırat’ın atılmasıyla sahada 35 dakika on kişi mücadele eden Muğlaspor, Altındağ Belediyespor’dan; Uğur Uğur, Fatih Karslı ve A.Buğrahan Tuncay’ın gollerine; Murat Can Bölükbaşı (2) ve Mahmut Şeker’in golleriyle cevap verdi.

Osmaniyespor Futbol Kulübü 1–2 Karacabey Belediye Spor A.Ş.
İlk hafta maçlarından 0-0’lık beraberlikle ayrılan iki takım Osmaniyespor FK ve Karacabey Belediyespor Osmaniye 7 Ocak Stadında karşı karşıya geldi., Karşılaşmanın 38’inci dakikasında misafir ekip Karacabey Belediyespor Abuzer Gaffar Toplu’nun attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Karacabey Belediyespor, ikinci yarının 55.dakikasında Selçuk Kaban’ın golüyle farkı ikiye çıkardı. Ev sahibi ekip, uzatma dakikalarında Cihat Ateş3 puanı alan taraf deplasman ekibi Karacabey Belediyespor oldu..

1954 Kelkit Belediyespor 1–2 Yozgatspor 1959 Fk
Yozgatspor 1959 FK, geriye düştüğü maçta Kelkit Hürriyet Belediyespor’u 2-1 mağlup ederek altın değerinde 3 puanı hanesine yazdırdı. Maçın 41.dakikasında Enes Ocak’ın ayağından yediği golle 1-0 geriye düşen Yozgat ekibi, 75.dakikada Aytaç Deniz’in attığı golle beraberliği, 86.dakikada ise Beytullah Ersoy’un golüyle 2-1’lik galibiyetle 3 puanla ayrılan taraf oldu. Ev sahibi ekipte 77.dakikada Ferhat Aydın kırmızı kartla oyun dışı kaldı.



Darıca Gençlerbirliği A.Ş. 0–1 Halide Edip Adıvarspor
Haftanın ilginç sonuçlarından bir tanesi Kocaeli Darıca İlçe Stadında Darıca Gençlerbirliği A.Ş. ve Halide Edip Adıvarspor maçında yaşandı. Bir tarafta ilk hafta deplasmanda Modafenspor’u 1-0 mağlup ederek lige iyi başlangıç yapan Darıca Gençlerbirliği A.Ş ile evinde öne geçtiği maçta Somaspor’a 2-1 mağlup olan Halide Edip Adıvarspor maçında gülen taraf 90+6.dakikada Yener Demirci’nin attığı golle misafir ekip Halide Edip Adıvarspor oldu.

Bayrampaşa 0–1 Gölcükspor
Haftanın bir diğer ilgi çekici sonucu da Bayrampaşa-Gölcükspor maçında yaşandı. İlk hafta Malatya Yeşilyurt Belediyespor’u deplasmanda 5.dakikada Mert Somay’ın golüyle 1-0 mağlup eden Bayrampaşspor ile evinde Altındağ Belediyespor’a 2-0 mağlup olan Gölcükspor, Bayrampaşa Çetin Emeç Stadında karşılaştılar. Geçen haftanın evinde mağlup olan takımı Gölcükspor, deplasmanda galip gelen Bayrampaşaspor’u 46.dakikada Barış Kazer’in golüyle 1-0 mağlup etti.Bayrampaşaspor’dan Mehmet Aleeddinoğlu 62.dakikada kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı.

Pazarspor 0–0 Nevşehir Belediye Spor
Haftanın golsüz beraberlikle sonuçlanan tek maçı Pazar İlçe Stadında Pazarspor ile Nevşehir Belediyespor arasında oynandı. İki ekibin mücadelesinde futbolun meyvesi olan ”gol” sesi çıkmayınca puanlar paylaşıldı.

Haftanın ”En”lerine Baktığımızda;
Haftanın Takımı: Diyarbekirspor A.Ş
Haftanın Teknik Adamı:Selahattin Dinçel (Diyarbekirspor A.Ş)
Haftanın Futbolcusu:Güney Tutcuoğlu (Diyarbekirspor A.Ş)
En Gollü Maç:Diyarbekirspor 6-0 Modafen, Nazilli Bel 5-1 Batman Petrol (6’şar gol)
Kırmızı Kartlar:Üzeyir Ergün (Somaspor), Vedat Erçin (Malatya Yeşilyurt), Mehmet Alaeddinoğlu (Bayrampaşa), Emre Yüksektepe (Gölcükspor), Güray Fırat (Muğlaspor), Ferhat Aydın (1954 Kelkit Bld.Spor)
En Çok Gol Atan Takım:Diyarbekirspor A.Ş (7 gol), Nazilli Bld.Spor (6 gol)
En Az Gol Atan Takım:Modafen, Malatya Yeşilyurt Bld, Pazarspor (0 gol)

PUAN DURUMU:
somaspor
3.HAFTA MAÇLARI (15 Eylül Pazar)
Gölcükspor-Somaspor
Modafen-Pazarspor
Muğlaspor-Bayrampaşa
Halide Edip Adıvarspor-Diyarbekir Spor A.Ş.
Batman Petrol Spor A.Ş.-Altındağ Belediye Spor
1954 Kelkit Belediyespor-Nazilli Belediyespor
Yozgatspor 1959 Fk-Karacabey Belediye Spor A.Ş.
Nevşehir Belediye Spor-Osmaniyespor Futbol Kulübü
Malatya Yeşilyurt Belediyespor-Darıca Gençlerbirliği A.Ş.


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN