3 Kuruşa 5 Köfte

3 Kuruşa 5 Köfte

Yok öyle üç kuruşa beş köfte deyimini yeri gelince sık sık kullanırız. Tabi deyimler genelde mecaz anlamında kullanılır. Daha az emekle iyi sonuç anlamında kullanırız. Fakat biz bu deyimi biraz daha gerçek anlamına yakın kullanacağız. Çünkü Somaspor camiasının verdiği emekler çok büyük! Verilen emek sonucunda büyük bir başarı elde edilirken takımımızın bütçesi mütevazi…

SOMASPORDA YÖNETİMİN YÜZÜ GÜLÜYORÖncelikle yönetimimizde birbirinden değerli gecesini gündüzüne katarak çalışan çok değerli isimler var. Kimini tanıyoruz biliyoruz kimini bilmesek te tanımasak ta işinin hakkını vererek çalıştıklarının farkındayız. Çünkü bu iş bir ekip işi. Her şeyden önce tüm yönetim kurulumuza binlerce kez teşekkürlerimi iletiyorum.



İşin başına 3. Lige yükseldiğimiz seneye gelecek olursak yönetimimizin bütçe düşüklüğü teşhisini koyarak işe başlaması gerçekten profesyonelce bir hareket. Bu doğru teşhise çözüm bulmak için takımın başına getirdiği isim “tabiri caizse ‘doktor” Burhanettin BasetemurBURHANETTİN BASATEMÜR ARHAVİSPOR MAÇ SONUYönetimimiz bu süreçte eğer doğru teşhisi koyamayıp uygun doktora gitmeseydi, iddia ediyorum bu takım geldiği gibi Bal’a düşebilirdi. Fakat yönetimimizin kulübümüzün içinde bulunduğu durumu doğru değerlendirmesi ve bu duruma uygun ismin teknik patron olarak getirilmesi daha geçen seneden kimsenin beklemediği play-off‘u getirdi. Geçen sene gelen play-off’un ardından bu sene doğal olarak beklentiler şampiyonluğa yöneldi. Yönetim Burhanettin hocayla devam kararı alarak hata yapmadı, doktorunun yazdığı reçeteye harfi harfine uydu. Özellikle yönetimimizin ve hocamızın her şeyi aile içinde çözmesini çok çok değerli buluyorum, şampiyonluğun en önemli dinamiği olarak görüyorum. İnsanın doğası gereği yönetimimizin de eksikleri hataları elbette vardır fakat bu yönetim eleştiriden önce kesinlikle ve kesinlikle övgüyü hak ediyor.



Yönetimimizin yaptığı doğru teşhise uygun tedaviyi geliştiren Burhanettin Basetemur hocamızı ne kadar anlatsak ne kadar övsek azdır.

İlk geldiği seneye bakacak olursak şahsım adına kulüp bütçesinin mütevaziliğinden pek haberim yoktu. Burhanettin hocamız geldi ve transferler yapılmaya başlandı. Gelen oyuncuların künyesine bakınca herhalde gelen oyuncuların daha çok yedekte oturacak futbolcular olduğu kanaatine vardım. Fakat gel zaman git zaman transfer sezonu kapandı ve gelen oyuncuların künyesi hep birbirine benzer, başta yedekte bekler dediğim oyunculardandı. Daha sonra Apo Dayımızla görüşme imkanı buldum ve bana biraz 3. ligin yapısından bahsederek hocamızın ”bizim sokağa atacak paramız yok, genç oyuncularla takım ruhunu kurup playoff oynayacağız” dediğini iletti. Gerçekten yanıldığımı anlayıp hocamızdan o gün etkilendim. Çünkü 3. ligin yapısı zaten genç oyunculardan kuruluydu.

SOMASPORUN TRANSFERLERİKulübümüzün bütçesi düşüktü. Buna çare olabilecek tek şey takım ruhuydu. Burhanettin hocamız ilk geldiğinden beri 3. ligin yapısına ve bütçe mütevaziliğine uygun doğru tedaviyi uyguladı. Kendi ağzından duymadım ama hocamız yaptıklarıyla adeta “BEN YILDIZ ALMAM, YILDIZ ÇIKARIRIM.” diyordu nitekim öyle de oldu. Hocamızın bulduğu oyuncular öncelikle genç olmasına rağmen karakteri oturmuş, saygılı insanlardı. Aslında takım olmanın yolu da buradan geçiyordu. Karakterli futbolcularla çalışılmasa aile ortamı kurulamaz, takım içinde huzursuzluklar baş gösterirdi. Gelen oyuncuların başka bir özelliği de ya alt yapılarda, alt liglerde oynuyor olması ya da oynadığı takımlarda fazla forma şansı bulamamış olmasıdır. Alt liglerden, alt yapılardan gelen oyuncuların keşfi izleyerek yapılır fakat oynadığı takımlarda forma şansı bulamayan futbolcuların keşfi bu işin gerçek marifeti bence… Bu da Burhanettin hocamızın futbol bilgisinin ne kadar güçlü olduğunu ve futbol çevresinin ne kadar geniş olduğunun işareti.



MUSTAFA ŞENHer ne kadar övülmek istemese de ben hocamıza FUTBOL PROFESÖRÜ diyorum. Bir de Şeytan lakaplı Mustafa hocamız var tabi ki. Birlikte yakaladıkları uyum teknik heyetimizin elini güçlendirdi. Zaten Mustafa hocamızın futbol bilgisi Soma’da ne zaman adı geçse herkesçe bilinir ve söylenir. Ama şu noktayı da geçemeyeceğim Mustafa hoca genç futbolcularla çalışma konusunda işin uzmanıdır. Bu uzmanlığı takımımız genç olduğu için çok çok faydalı oldu…

FEYYAZ KURTULUŞŞahsi fikrim biz bu sene mütevazi bütçeyle ÜÇ KURUŞA BEŞ KÖFTEYİ böyle yedik, böyle ŞAMPİYON olduk… Yönetimimizin işin başında doğru teşhisi koyması. Hocamızın doğru tedaviyi uygulayarak karakterli futbolcularla aile havasını yaratması. Yine hocamızın derin futbol bilgisi ve çevresiyle keşfedilmemiş futbolcuları uygun ücretlerle transfer edilmesini sağlayıp, parlatması. Yönetimimizle teknik heyetimizin her şartta her koşulda birlikte hareket etmesi…
FEYYAZ KURTULUŞ 3 KURUŞA 5 KÖFTEİşin özeti 3 kuruşa 5 köfteyi aile ruhuyla yedik,
BU RUHU KAYBETME TAKIM, BU RUHU KAYBETME SOMA!

Taraftar Köşesi

Taraftar Köşesi: Kara Sevda
Taraftar Köşesi: Hayaller Gerçek Oldu, Sıra Rüyalarda!
Taraftar Köşesi: Nisanlar Bizimdir!

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN