3.Hafta Puan Durumu, Gol Krallığı ve Detaylar

3.Hafta Puan Durumu, Gol Krallığı ve Detaylar

Soma’mızda görmek istediğimiz futbolu özlediğimiz, belki de geçmiş futbol anılarını buralarda tekrar yaşadığımız için ayrı bir heyecan duyduğumuz Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında 3.hafta maçları dün oynanan 3 karşılaşma ile tamamlandı..

Fair-Play…

3.Haftanın detaylarına girmeden önce Nakliyeciler takımının yapmış olduğu Fair-Play ruhuna yakışır davranışından bahsetmek istiyorum.. Bu konuyu daha önce ki turnuvalarımızda sosyal medya aracılığıyla da gündeme getirmiştim. Yine getiriyorum.. Turnuvaya başlarken bir sloganımız vardı ”önce spor, sonra skor” diye.. Dün oynanan Nakliyeciler-Nitromak karşılaşmasında Nitromak takımından bir oyuncusu eksik olunca Nakliyeciler takımının sorumlusu Doğan Gülşen centilmenlik yapıp onlarda bir kişi eksik oynamak istediler ve bizlerin takdirini aldılar.. Nakliyecilerin sloganımıza yakışır örnek davranışından dolayı bir kez daha kutluyor, bu ve buna benzer davranışları diğer takımlarımızdan da bekliyoruz, dedikten sonra  kısaca 3.hafta da neler yaşandı bir göz atalım…

Liderlik onurunu taşıyan takımlar

Zorlu geçen 3.hafta sonunda  A-grubunda Yeni Anadolu ile aynı puana sahip ELi (1) averajla, B-grubunda Ticaret Odası, C-grubunda Demirexport, D-grubunda ise İmbat Egespor zirvede yer alan takımlar oldu.

”Goll” diye ayağa kalkan takım

Şu ana kadar oynanan toplam 37 karşılaşmada fileler 286 kez havalanırken, en çok gol sevinci yaşayan takım 37 golle Nakliyeciler oldu. Kupada tek gol sevinci yaşayamayan takım ise İlçe Tarım oldu.

En farklı galibiyeti Yeni Anadolu elde etti

A-grubunda 34, B-grubunda 24, C-grubunda 33 D-grubunda 20 toplam da ise 111 golün atıldığı 13 karşılaşmada en farklı galibiyeti İlçe Tarım takımını 15-0 mağlup eden Yeni Anadolu Madencilik aldı. En az gol atılan karşılaşma ise, tek golün atıldığı Milli Eğitim 1-0 Yargı Gücü maçı oldu.

Mağlubiyet yüzü görmeyen takımlar

37 Maç sonunda rakiplerine galibiyet sevinci yaşatmayan takımlar  İmbat Egespor-Müftülük-Ticaret Odası-ELİ (1)-Demirexport-Milli Eğitim ve Yeni Anadolu Madencilik oldu.

Galibiyet Sevinci Yaşayamayan Takımlar

Kaymakamlık-İlçe Tarım-Mühendisler Odası-Nitromak-SGK GİB, Soma Belediyesi

somaspor hekimoğlu trabzon hakemler3.Hafta tek kırmızı kart çıktı!

3.hafta maçlarında geçen haftaya göre kırmızı kart sayısında düşüş oldu. İlk hafta bir oyuncu bir teknik adam , ikinci hafta iki oyuncu, bir teknik adam kırmızı kart görmüştü. 3.Haftada ise tek kızaran oyuncu Yargı Gücü’nden Savaş Tarakçı oldu.

2.Haftanın en güzel golü

Kaymakamlık-Ticaret Odası maçında atıldı. Ticaret Odası attığı golün sevincini yaşarken, golün santrasında Oğuz Akyüz‘ün müthiş füzesi Ticaret Odası takım oyuncu ve kulübesine ”sevinmeyen beyler” dedirtti.

21-28 Mayıs itibari ile oynanan karşılaşmalar sonucunda puan durumları, eşleşmeler ve gol krallığına bir bakalım..

Not: Turnuva Futbol Müsabaka Talimatı’na göre takımların birbiriyle oynadıkları tüm müsabakalar tamamlandıktan sonra, eş puana sahip takımlar kendi aralarındaki müsabaka sonuçlarına göre sıralanacaktır. Ayrıca Gol krallığı için; A-C ve D-grubunda takım sayısı B-Grubuna göre fazla olduğu için; gurup maçları sonunda fazla olan gruplarda son sırada yer alan takımlara atılan goller kayıtlara yansımayacaktır. Ayrıca sizlere sunduğumuz veriler bilgi amaçlıdır. Asıl olan Turnuva Yürütme Başkanı Dilek Mert’in elinde olan verilerdir..

A-GRUBUA GRUBU PUAN DURUMU

B-GRUBUB GRUBU PUAN DURUMU

C-GRUBUC GRUBU PUAN DURUMU

D-GRUBUD GRUBU PUAN DURUMU

Grup karşılaşmalarının sonunda eşleşmeler

GOL KRALLIĞI

Koltuğun 2 ortağı oldu

Gol krallığı yarışında zirvenin iki ortağı oldu. 11 golle Yargı Gücü takımından Furkan Arslancan ve Demirexport takımından Metin Şengül, 3.hafta sonunda en çok gol sevinci yaşayan oyuncular oldu.

3.Haftada geride kaldı.

Evet sevgili sporseverler, ”bir ve ikinci hafta” derken üçüncü haftayı da geride bıraktık.

Velhasıl Kelam dün 3.haftanın son karşılaşmaları sonrasında haber görselinde ”kaşım, gözüm derken ”üçüncü haftayı da geride bıraktık”demiştik.. Ne çabuk geçiyor günler.. Atılan ve yenilen bir golün dahi büyük önem arz edeceği, üzülenlerin ve sevinenlerin olacağı dördüncü hafta da bizleri neler bekliyor, hep beraber göreceğiz:)

18.Hafta Maçları4.Hafta Maç Programı

30.05.2022 P.tesi 17:00 Müftülük İmbat Ege Teiaş
30.05.2022 P.tesi 18:30 Devlet Hast Mevlana Ö.E.M Teiaş

31.05.2022 Salı 17:00 Polis Gücü Hak-İş  Linyit
31.05.2022 Salı 18:30 Eli ( 2 ) Yargı Gücü Linyit

01.06.2022 Çarş 17:00 Nitromak-Dnx İlçe Tarım Teiaş
01.06.2022 Çarş 18:30 Demirexport Milli Eğitim Teiaş

02.06.2022 Perş 17:00 Yeni Anadolu Tes-İş  Linyit
02.06.2022 Perş 18:30 Nakliyeciler  Eli ( 1 ) Linyit

03.06.2022 Cuma 17:00 Kaymakamlık İmbat Mad Teiaş
03.06.2022 Cuma 18:30 Sgk-Gib Eli ( 2 ) Teiaş

04.06.2022 C.tesi 17:00 Mühendisler Odası İmbat Ege Teiaş
04.06.2022 C.tesi 18:30 Soma Bld Devlet Hast Teiaş

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN