3.Hafta Maçları Başladı.

Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında üçüncü hafta maçlarına B- ve C-grubunda oynanan iki karşılaşma ile devam edildi.

SOMADASPOR

B-grubunda Devlet Hastanesi-Nakliyeciler Koop, C-grubunda ise Ticaret Odası ( 2 )-Manisa Büyükşehir karşılaşmaları Teiaş Eğitim Tesislerinde oynandı. 16 golün atıldığı 3.haftanın ilk gününde, Devlet Hastanesi ve Ticaret Odası (2) rakiplerini mağlup etti.
Her iki karşılaşma öncesinde Çanakkale Şehitlerini anmak için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Devlet Hastanesi sahaya dev Türk Bayrağını açarak çıktı. Bizlerde her zaman gönlümüzde yaşayacak aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz.





DEVLET HASTANESİ 4-3 NAKLİYECİLER-
Üçüncü haftanın ilk karşılaşması B-grubunda Devlet Hastanesi-Nakliyeciler Kooparatif takımları arasında oynandı. Haftaya girilirken 2 maçta 6 puanla lider durumda bulunan Devlet Hastanesi, iki maçta 3 puanı bulunan Nakliyeciler Kooparatifini Oğuz Akyüz  (3) ve İbrahim Tekin’in golleriyle 4-3 mağlup etti. Devlet Hastanesi, Nakliyeciler galibiyeti ile puanını 9’a çıkardı ve liderliğini sürdürdü

Oğuz Akyüz santrası olmayan golü ile liderlik koltuğunda oturmanın keyfini yaşayan Devlet Hastanesi takım sorumlusu Sancar Delibalta, maç sonu şunları söyledi: ” Bugün takımımızın kupa hedefinde izleyeceği yol açısından grubumuzdaki sıralamayı belirleyecek olan önemli bir maçı vardı. Rakip kaymakamlık turnuvasının gediklilerin den, her yıl sıkı bir kadroyla turnuvaya başlayan, kadrosunda bu yıl Somanın futbol duayenlerinden Bora ve Alper gibi etkili oyuncuları barındıran dinamik ve sıkı bir takım olan Nakliyeciler takımıydı. Saygıdeğer rakibimizle oynayacağımız maçın zorluk derecesini bizim için önemini iyi biliyorduk. Netekim maça da bu ciddiyetle başladık. Karşılıklı gol düellosu şeklinde geçen maçta bugün çokta alışık olduğumuz doğrultuda başlayamadık belki ama sıcak hava ve ağır zeminin etkisini iki takımda hissetti. Sonuç olarak izleyenlerin büyük keyif aldığını düşündüğüm maçı son saniye golüyle kazanarak grup liderliği anlamında büyük avantaj yakaladık. Bu anlamda kazanmayı alışkanlık haline getiren takımımızı ve saygıdeğer rakibimiz Nakliyeciler futbol takımını tebrik ediyorum. Hedeflediğimiz şampiyonluk yolunda takımımıza güveniyor ve turnuvada ter döken tüm takımlara başarılar diliyorum.”dedi.






Maça 1.dakikada İbrahim Tekin’in ayağından yediği golle 1-0 yenik başlayan Nakliyeciler, golün 1 dakika sonrasında Alper Özgün ile beraberliği, sonrasında da Kemal Aksoy ile 2-1’lik skoru yakaladı. Oğuz Akyüz’ün ayağından bir gol daha yeseler de Bülent Sözüer’le devreyi 3-2 önde tamamladı. Oğuz Akyüz’ü durdurmakta zorluk çeken Nakliyeciler, iki gol daha kalesinde gördü ve karşılaşmadan 4-3 mağlup ayrıldı. Mavi-beyazlılar,  Devlet Hastanesi mağlubiyeti ile 3.maçta 3 puanla 3.sırada kaldı.
STAD:Teiaş
HAKEM:Hakkı Er
DEVLET HASTANESİ: Şenol-İbrahim-Kerim-Harun-İsmail-Emin-Birol-Emrah-Oğuz
YEDEKLER:Sancar-Sait-Ali-Mehmet-Lütfi-Sonat-Şükrü
ANTRENÖR:Muzaffer Okyay

NAKLİYECİLER:Erdinç-Hasan-İsmail-Engin-İsrafil-Kemal-Bülent-Alper-Bora
YEDEKLER:Tamer-Tuncay-İsmail-Fatih-Hilmi-Bilal
ANTRENÖR:Reha Fidan
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER: Oğuz Akyüz (3), İbrahim Tekin (Devlet Hastanesi),  Alper Özgün, Kemal Aksoy, Bülent Sözüer (Nakliyeciler)




TİCARET ODASI (2) 7-2 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE
Günün ikinci karşılaşması C-grubunda 2 maçta 2 puanla dördüncü sırada yer alan Ticaret Odası (2) ile, 2 maçta 3 puanla 3.sırada yer alan Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleşti.
İlk maça nazaran zorluk derecesi biraz daha düşük olan karşılaşmada Ticaret Odası (2), mücadelenin 70 dakikanın sonunda: Faik Ay (3),Rafet Kara (2), Burak Yeldoğan ve Selman Kaya’nın golleriyle Büyükşehir Belediyesini 7-2 mağlup etti.  Büyükşehir Belediyesi galibiyetiyle puanını 5’e çıkaran Ticaret Odası (2) maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.




Büyükşehir Belediyesi, güçlü rakipleri karşısında Gökhan Saran ve Şevki Yazıcılar ile iki gol bulsa da farklı yenilgiden kurtulamadılar. Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası (2) mağlubiyetiyle  3 puanda kaldı ve dördüncü sıraya geriledi.
STAD:Teiaş
HAKEM:İ.Batuhan Kutucu
T.ODASI (2):Bilal-Yasin-Faik-Olcay-Yusuf-Özgür-Metin-Burak-Rafet
YEDEKLER: Fatih-Yücel-Emrah-Selman-Ayhan-İsmail-Mustafa-Ramazan
ANTRENÖR:Ahmet Meriç

B.ŞEHİR BLD:Ümit-Kamil-Okan-Şirvan-İsmail-Şevket-Gökhan-Şevki-Halil
YEDEKLER:Hüseyin-Hasan-İbrahim
ANTRENÖR:Şevki Yazıcılar
KIRMIZI KARTLAR:Kamil Aksoy (B.Şehir Bld)
GOLLER: Faik Ay (3), Rafet Kara (2), Burak Yeldoğan, Selman Kaya (T.Odası 2), Gökhan Saran, Şevki Yazıcılar (B.Şehir Bld)
Karşılaşmanın görselleri yarın (salı) sabah somadaspor facebook sayfamızda yayınlanacaktır..
YARINKİ MAÇLARIN PROGRAMI ŞÖYLE:

19.03.2019 Salı 16:00 Kaymakamlık Eli ( 2 ) Teiaş
19.03.2019 Salı 17:30 Demirexport Maden-İş Teiaş

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!..



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN