3.Hafta 4.Gün, İmbat Takımları Esti Gürledi

3.Hafta 4.Gün, İmbat Takımları Esti Gürledi

Kaymakamlık Futbol Turnuvasına B ve D-grubunda oynanan iki karşılaşma ile devam edildi.

İki İmbat takımı rakiplerine adeta ”gol” oldu yağdı.

Emektar Linyit Stadı’nın ev sahipliği yaptığı 3.hafta 4.gün maçları; İmbat Madencilik-Polis Gücü ve Mevlana Özel Eğitim Meb-İmbat Egespor takımları arasında oynandı. Gol sağanağı şeklinde geçen maçlarda; İmbat Madencilik Polis Gücü’nü 9-1, İmbat Egespor’da Mevlana Özel Eğitim Meb’i 11-0 mağlup etti.

Saat 17:00’de başlayan ilk maç, B-grubunda oynadığı iki karşılaşmada bir galibiyet ve bir mağlubiyeti bulunan İmbat Madencilik ile, bir maçta bir galibiyeti bulunan Polis Gücü arasında gerçekleşti. Kazanan takımın zirve ve sıralamada iyi bir yer edinmesi adına önem taşıyan maçta gülen taraf 9-1’lik skorla  İmbat Madencilik takımı oldu.

İMBAT MADENCİLİK

Grupta ikinci maçında Ticaret Odası’na mağlup olarak azalan kredisini yeniden yükseltmek amacıyla maça başlayan İmbat Madencilik’te, tüm hesaplar bu zorlu maçtan 3 puan alarak, hem özgüven hem de zirve yolunda emin adımlarla ilerlemekti.

O nedenle kazanmaya istekli, arzulu, coşkulu ve mücadeleci bir oyun karakterini Polis Gücü takımı karşısında sahaya çok iyi yansıtarak 9 golle 3 puanı almayı başardılar. Faik Toprak önderliğindeki İmbat Madenciliğe üç puan ve öz güven getiren golleri: Emre Ocak (3), Murat Aksoy (3), Eser Kasal (2) ve Mutlu Günaydın attı. Polis Gücü adına tek golü ise Erhan Kılıç kaydetti. Hatrick yapan Emre Ocak ve Murat Aksoy maça damga vuran oyuncular oldu.

POLİS GÜCÜ

Polis Gücü’nde plan erken bozuldu

Polis Gücü, defans güvenliğini çok adamla savunarak öncelikle gol yememek ve garantili bir futbol kurgusuyla maça başladılar.  Ancak daha 5.dakika dolarken artan İmbat Madencilik baskısı sonucunda kalelerinde ilk golü gördüler. Yedikleri erken gol ile oyun planı bozulan Polis Gücü, oyun disiplininden de kopunca farklı yenilgide onlar için kaçınılmaz oldu.

Sonuçta; 7 yıl aradan sonra turnuvaya katılan Polis Gücü takımı ellerinden geldiğince güçleri oranında temiz mücadele ettiler ancak güçleri bu kadarına yetebildi. Çünkü bu maç bir güçler dengesi ve o güçler dengesi de İmbat Madencilikten yanaydı. Maç skoru gayet doğal ve Polis Gücü takımını küçümsemek değil kutlamak gerekir.

GÖKHAN UYSAL

Farklı mağlubiyetin ardından açıklama yapan Polis Gücü takım kaptanı Gökhan Uysal, ”Öncelikle imbat takımını tebrik ederiz. Haklı bir galibiyet aldılar. Takım olarak yapmak istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Bu saha bizim gibi takımlar için dezavantaj. İmbat a sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Arkadaşlarımın ayağına sağlık. Önümüzdeki maçlarda dilediğimiz sonuçları almak için sahaya çıkacağız.”diye konuştu

İki takımın kalan maçları

03.06.2022 Cuma 17:00 Kaymakamlık İmbat Maden Teiaş

31.05.2022 Salı 17:00 Polis Gücü Hak-İş Linyit
06.06.2022 Pazartesi 17:00 Polis Gücü Ticaret Odası Teiaş

T.Hakan Karakılıç

İmbat Madencilik 9-1 Polis Gücü

SAHA:Linyit
HAKEM:T.Hakan Karakılıç
İMBAT MADEN:Erol-İlker-T.Meral-Yücel-Ercan-Eser-Murat-Emre-Mutlu
YEDEKLER:Bayram, Erdem, Özgür, Yusuf, Gökay
TEKNİK SORUMLU:Faik Toprak

POLİS GÜCÜ:Erdem-Mehmet-Cem-Uğur-Gökhan-Muhammed-Ömer-Selçuk-Orhan
YEDEKLER:Ali, İsmail, Abdullah, Yakup, Erhan, Murat, Bekir, Ulaş
TEKNİK SORUMLU:Gökhan Uysal
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER: Emre Ocak (3), Murat Aksoy (3), Eser Kasal (2), Mutlu Günaydın (İmbat Maden), Erhan Kılıç (Polis Gücü)

Karşılaşamaya ait görseller ”SOMADASPOR” Facebook sayfamıza yüklenmiştir.

İmbat Egespor-Mevlana Özel Eğitim Meb

3.Haftanın sekizinci, turnuvanın 32.maçı ilk iki maçında önce Soma Belediyesini 2-1 ardından Devlet Hastanesini 6-0 mağlup ederek süper başlangıç yapan Caner Şen idaresindeki İmbat Egespor ile, sezon açılış maçında Müftülük’e 4-3 mağlup olan ardından yine çekişmeli geçen maçta Mühendisler Odası’nı bu sefer 4-3 mağlup eden Mevlana Özel Eğitim Meb arasında oynandı.

Manisa İl hakemlerimizden Ramazan Azimli‘nin düdük çaldığı maçta sahadan gülerek ayrılan başarılı teknik adam Caner Şen’in takımı İmbat Egespor oldu. İmbat Egespor’a Mevlana Özel Eğitim Meb karşısında üç puan getiren golleri Deniz Kaya (4), Ahmet Cura (2), Erhan Güleç, Özkan Öztürk, Mustafa Kara, Mesut kk ve Muzaffer Gök attı. Bu sonuçla puanını 9’a yükselten ve liderlik koltuğunu sağlama alan İmbat Egespor, grupta kalan iki maçını Müftülük ve Mühendisler Odası takımıyla oynayacak.

İMBAT EGESPOR

Kenarda Caner Şen içeride ise Özkan Öztürk idaresindeki İmbat Egespor, Mevlana Özel Eğitim Meb karşısında hücum futboluna prim tanıyıp gole yönelik bir oyun planıyla karşılaşmaya hızlı başladılar. Takım halinde oyun disiplininden kopmadan; topa daha çok sahip olarak rakibi ileri çıkartmayan ve tabiri yerindeyse tek kale futbol oynadılar. 10.dakikada Deniz Kaya ile açtıkları gol perdesini yine bu oyuncuyla kapatmasını bildiler. Dört gol atan Deniz Kaya ve oyunda kaldığı sürece efektif işler yapan Erhan Güleç (Ribery) maçta ön plana çıkan oyuncular oldu.

ERHAN DURDU

Erhan Durdu üzdü!

Zorlu geçeceği tahmin edilen kritik maçta İmbat Egespor takımının farklı taktik anlayışı ve müthiş bir takım birlikteliği farklı skoru beraberinde getirdi. Ancak takımda farklı galibiyetin önüne geçen üzücü bir olay yaşandı. İkinci yarının 40.dakikasında ikili mücadele sonrası yerde kalan defansın başarılı ismi Erhan Durdu acılar içerisinde yerde kaldı. Sağlık ekibinin ilk müdahalesinin sonrasında ambulans ile hastaneye kaldırılan talihsiz oyuncunun dizinin döndüğü yönde bilgiler geldi. Buradan Erhan kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

MEVLANA ÖZEL EĞİTİM MEB

Mevlana Özel Eğitim Meb

Mevlana Özel Eğitim Meb, aslında İmbat Egespor karşısında böyle bir skorla karşılaşacaklarını hiç tahmin etmiyorlardı. Ancak turnuvanın başından beri disiplinli, güçlü fizik yapısı ve farklı taktik anlayışı  ile bireysel yıldızlardan kurulu rakibi İmbat Egespor’a ancak 10 dakika direnç gösterebildiler.  Bu dakikada Deniz Kaya’nın ayağından kalelerinde gördükleri golden sonra önde tarafta etkili olamadıkları gibi kalelerinde gördükleri peş peşe gollerle sahadan 11-0 gibi farklı mağlubiyetle ayrılmak zorunda kaldılar. Buda onlar için hiç iyi olmadı. İmbat Egespor mağlubiyeti ile üç puanda kalan Mevlana Özel Eğitim Meb  grupta kalan iki maçını Devlet Hastanesi ve Soma Belediyesi ile oynayacak.

İki takımın kalan maçları

30 Mayıs P.tesi 17:00 Müftülük İmbat Ege Teiaş
4 Haziran C.tesi 17:00 Mühendisler Odası İmbat Ege Teiaş

30 Mayıs P.tesi 18:30 Devlet Hast Mevlana Ö.E.O Teiaş
8 Haziran Çarş 17:00 Mevlana Ö.E.O Soma Bld Teiaş

Ramazan Azimli

İmbat Egespor 11-0 Mevlana Özel Eğt

SAHA:Linyit
HAKEM:Ramazan Azimli
İMBAT EGESPOR:Aslan-Kağan-Osman-Emin-E.Durdu-Ahmet-E.Güleç-Özkan-Deniz
YEDEKLER:Tuna, Onur, İbrahim, Mustafa, Çağlar, Muzaffer
TEKNİK SORUMLU:Caner Şen

MEVLANA Ö.E.O:Gökhan-Erdoğan-Erdinç-Yusuf-Olcay-M.Güner-Tolga-Ömer-Fatih
YEDEKLER:Recep, Ali, Cumhur, G.Arıkan, M.Özcan Mesut, A.Dumanoğlu, Engin, Çağrı
TEKNİK SORUMLU:İsmail Erdinç
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER: Deniz Kaya (4), Ahmet Cura (2), Erhan Güleç, Özkan Öztürk, Mustafa Kara, Mesut kk, Muzaffer Gök  (İmbat Egespor)

Karşılaşamaya ait görseller ”SOMADASPOR” Facebook sayfamıza yüklenmiştir..

27 Mayıs Cuma maç programı

Saat 17:00 Müftülük-Mühendisler Odası Teiaş
Saat 18:30 Hak-İş Ticaret Odası Teiaş

Tüm turnuva başlıklarını şuradan bakabilirsiniz!

 

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN