2.Lig Kırmızı Grupta 7.Hafta Geride Kaldı

2.Lig Kırmızı Grupta 7.Hafta Geride Kaldı

TFF 2.Lig Kırmızı Grupta 7.hafta maçları geride kalırken, takımları adına fileleri havalandıran oyuncularda dikkat çekti.

Beyaz gruba göre daha zorlu rakiplerin yer aldığı kırmızı grupta 7.hafta maçları dün oynanan karşılaşmalarla tamamlanırken, bu maçlarda takımlar toplamda tam 197 gol atma başarısı gösterdi.

7. Haftada zirveyi Sivas Belediyespor, Hekimoğlu Trabzon ve Silahtaroğlu Vanspor topladıkları 17 puanla paylaştı.

 

Sivas Belediyespor’un istikrarlı yükselişi devam etti. Diğer yanda geçen sezon başarılı bir grafik sergileyen Hekimoğlu Trabzon, Sakaryaspor, Bodrumspor ve Silahtaroğlu Vanspor yukarıları zorlarken, Kahramanmaraşspor, Ergenevelimeşespor ve Adıyamanspor FK  beklentilerin altında kaldı.

Grubun en çok gol atan takımı 16 gol ile Ankaraspor olurken, rakip ağları en az havalandıran ekipler ise üçer golle Niğde Anadolu FK, Ergene Velimeşespor ve Kahramanmaraşspor oldu. Kahramanmaraşspor 20 golle en fazla gol yiyen takım olarak ta dikkat çekti. En az gol yiyen takımlar sıralamasında ise 1 golle ligin zirvesinde yer alan takım Sivas Belediyespor oldu. Sivas Belediyespor’u 2 golle Sakaryaspor, 3 golle Çorumspor FK takip etti.

Krallıkta Erhan Şentürk Faktörü

Krallıkta Erhan Şentürk Faktörü

Gol krallığında Afjet Afyonspor’dan Erhan Şentürk 7 golle zirvede yer aldı. Şentürk’ü 6 golle Hekimoğlu Trabzon’dan Musa Caner Aktaş ve 5 golle Somaspor’dan Yasin Abdioğlu takip etti.

Erhan Şentürk attığı yedi golle ligde beş takımdan daha fazla gol atarken iki takımın attığı gol sayısı kadarda gol kaydetti..

YASİN ABDİOĞLU GOL

Somaspor’da Yasin Abdioğlu Farkı

Ligin yeni takımlarından Somaspor’un 7.hafta sonunda gol yükünü Yasin Abdioğlu çekti. Siyah-beyazlıların sezon başı anlaştığı, ilk yarıda Niğde Anadolu FK, ikinci devrede 1922 Konyaspor forması giyen Yasin Abdioğlu, takımının attığı 11 golün beşine imza attı. Başarılı forvet Adıyamanspor FK, Afjet Afyonspor (2), Ergene Velimeşespor ve son olarak Turgutluspor filelerini havalandırmayı başardı.

7.Hafta Toplu Sonuçlar:

Somaspor 1-1 Turgutluspor
Ankaraspor-Sakaryaspor A.Ş.
Çorum Fk-Sivas Belediye Spor
İnegölspor 1-0 Diyarbekir Spor A.Ş
Niğde Anadolu Fk 0-0 Afjet Afyonspor
Bodrumspor A.Ş 4-0 Kahramanmaraşspor A.Ş
Hekimoğlu Trabzon 3-1 Ergene Velimeşe Spor
Sarıyer-An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor
Silahtaroğlu Van Spor Fk 2-0 Serik Belediyespor
Adıyaman Futbol 3-0 Etimesgut Belediyespor

KIRMIZI GRUP PUAN DURUMU8.Hafta Maçları:

Serik Belediyespor-Somaspor
Turgutluspor-Ankaraspor
Ergene Velimeşe Spor-İnegölspor
Etimesgut Belediyespor-Sarıyer
Sivas Belediye Spor-Bodrumspor A.Ş
Sakaryaspor A.Ş.-Hekimoğlu Trabzon
Diyarbekir Spor A.Ş.-Niğde Anadolu Fk
Afjet Afyonspor-Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş.
An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor-Çorum Fk
Kahramanmaraşspor A.Ş.-Silahtaroğlu Van Spor Fk

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN