2.Hafta Puan Durumu, Gol Krallığı ve Detaylar

2.Hafta Puan Durumu, Gol Krallığı ve Detaylar

Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında dün oynanan üç maçın ardından 2.hafta karşılaşmaları da geride kaldı.

Zevkli ve çekişmeli geçen 2.haftayı; A-grubunda Nakliyeciler 6 puan ve maç fazlasıyla, B-grubunda Polis Gücü 6 puan ve averajla, C-grubunda Demir Export 6 puan ve averajla, D-grubunda ise İmbat Egespor 6 puanla ikinci haftayı zirvede tamamlayan takımlar oldu.

Detaylar..

A-grubunda 40, B-grubunda 16 C-grubunda 16 D-grubunda 17 toplam da ise 89 golün atıldığı 2.hafta karşılaşmalarında, en farklı galibiyeti İlçe Tarım takımını 20-0 mağlup eden A-grubu lideri Nakliyeciler takımı elde etti.

Birinci hafta da dahil gol atılmayan tek karşılaşma ise Devlet Hastanesi ve Müftülük arasında oynanan ve 0-0 biten maç oldu. En az gol atılan karşılaşmalar ise; dört golün atıldığı Milli Eğitim 4-0 Sgk-Gib,Tes-İş 1-3 Eli ( 1 ) ve Soma Belediyesi 2-2 Müftülük arasında oynanan karşılaşmalar oldu.

Oynanan toplam 24 karşılaşmada 22 takım gol sevinci yaşarken, B-grubunda İlçe Tarım henüz gol sevincini yaşayamadı..

A-grubunda Nitromak, İlçe Tarım, B-grubunda Kaymakamlık, C-grubunda Eli (2), Sgk-Gib ve Huzurevi, D-grubunda ise Mühendisler Odası puan veya puanlarla tanışamadı.

İkinci haftanın en ilginç karşılaşması Ticaret Odası ve İmbat Madencilik arasında oynandı.
Bir tarafta ilk maçında Hak-İş’i 3-0 mağlup eden ve turnuvanın favori takımlarından İmbat Madencilik, diğer tarafta ise ilk defa sahne alan Ticaret Odası maçı adeta nefeslerimizi kesti Kalabalık seyirci topluluğu altında oynanan ve 10 golün atıldığı karşılaşmayı kazanan taraf 6-4’lük skorla Ticaret Odası oldu. Futbol kalitesi açısından, atılan goller açısından hem de taraftar açısından her iki takımda maçı izleyenlere son derece zevkli bir müsabaka izlettirmeyi başardılar.

Evet, İmbat-Ticaret Odası maçının ardından iki gün geçti, güzel karşılaşma hala hafızalarımızda. ELİ (1) takımından Çetin İlgör‘ün maçla ilgili yazısıyla o maçı hafızalarımıza gömelim.

Ne maç ama

“Verin bana kupayı, boşuna oynamayalım”

İlk maçlar sonunda “verin bana kupayı boşuna oynamayalım, gideyim” diyen İmbat’a, Ticaret Odasından yanıt gecikmedi: “Dur daha yeni başladık!”

Off öyle bir maç izledik ki; “iyi ki bu turnuva var” dedirtti bize. Kalite ve sakin oyunuyla maça iyi başlayan İmbat golü erken buldu. Ancak Ticaret Odasının maçı bırakmaya niyeti yoktu. İmbat’ın her oyununa, her golüne çabuk reaksiyon gösterip cevap veren Ticaret Odası, nihayet skor üstünlüğü de ele geçirdi. Alper’in hırsı takıma olumlu yansıyınca hem maç güzelleşti hem de Ticaret Odası, ”Ben buradayım, daha bu başlangıç”dedirtti.

Ben bir futbolsever olarak bize bu güzel maçı izleme fırsatı veren tüm oyunculara teşekkür ederim. Öyle güzel bir mücadele oldu ki izleyenler futbola doydu. Sadece mücadele yoktu tabi kalite, hırs ve futbolun meyvesi olan birbirinden güzel goller vardı sahada. İmbat zaten marka ama ben Ticaret Odasının sonraki maçını iple çekiyorum”

İSMAİL KAVRUK TİCARET ODASI

2.Haftanın en güzel golleri; spor severler bir biriden güzel goller seyretti. O kadar güzeller goller atıldı ki inanın seçmekte bir hayli zorlandık. Ancak; zorluk derecesi diğer maçlara göre bir hayli yüksek olan Ticaret Odası-İmbat Madencilik maçında  İsmail Kavruk‘un Ticaret Odası  attığı nefis gol onu bir tık öne çıkardı.

KIRMIZI KART

1.Hafta 2, 2.hafta 3 kırmızı kart çıktı!

2.hafta maçlarında geçen haftaya göre kırmızı kart sayısında artış oldu. İlk hafta bir oyuncu birde teknik adam kızarırken, ikinci hafta da iki oyuncu, bir teknik adam kırmızı kart gördü. Soma Belediyesinden Sedat Boy, Veli Çoban ve teknik adam Remzi Paşalı haftanın kızaranları oldu..

Puan durumları, eşleşmeler ve gol krallığına bir bakalım..

Turnuva Futbol Müsabaka Talimatı’na göre takımların birbiriyle oynadıkları tüm müsabakalar tamamlandıktan sonra, eş puana sahip takımlar kendi aralarındaki müsabaka sonuçlarına göre sıralanacaktır. Ayrıca Gol krallığı için; A-C ve D-grubunda takım sayısı B-Grubuna göre fazla olduğu için; gurup maçları sonunda fazla olan gruplarda son sırada yer alan takımlara atılan goller kayıtlara yansımayacaktır. Ayrıca sizlere sunduğumuz veriler bilgi amaçlıdır. Asıl olan Turnuva Yürütme Başkanı Dilek Mert’in elinde olan verilerdir..

16-21 Mayıs itibari ile oynanan karşılaşmalar sonucunda oluşan puan durumu, olası eşleşmeler ve gol krallığı şöyle oluştu:

A-GrubuTURNUVA A GRUBU PUAN DURUMU

B-GrubuTURNUVA B GRUBU PUAN DURUMU

C-GrubuTURNUVA C GRUBU PUAN DURUMU

D-GrubuTURNUVA D GRUBU PUAN DURUMU

Grup Maçları Sonunda Eşleşmeler

GOL KRALLIĞI

Krallıkta zirve değişmedi

Gol krallığında ilk hafta SGK-GİB filelerini 6 kez havalandıran Yargı Gücü’nden Furkan Arslancan, dünde takımının Huzurevi’ni 4-1 mağlup ettiği maçta bir birinden güzel dört gole imza attı. Yetenekli oyuncu 10 golle ikinci haftayı da krallık koltuğunda geçirdi. Furkan Arslancan’ı 7’şer golle Nakliyecilerden Bülent Sözüer ve Orhan Buharalı, 5’er golle Demirexport’dan  Metin Şengül ve Mevlana Özel Eğitim Okulundan Yusuf Karayeğen  izledi.

Evet sevgili sporseverler ilk haftayı şöyle uğurlamıştık.

”Velhasıl Kelam ilk haftanın panoraması böyleydi bir daha ki hafta bol gollü, heyecanlı bir o kadarda çekişmeli geçecek bir hafta bizleri bekliyor.. Bir daha ki panoramaya kadar neler yaşayacağız, neler göreceğiz merak konusu” demiştik.

İkinci haftada neler yaşadık?

Birinci haftaya veda ederken, 2.hafta maçları için bulunduğumuz temenniler; bol gollü, heyecanlı bir o kadarda çekişmeli geçmesi yönündeydi.  Ve geride kalan 2.haftada bunları bire bir yaşadık ve gördük.. Yine aynı temennilerle yazıyı noktalayalım

”Velhasıl Kelam 2.haftanın panoraması böyleydi bir daha ki hafta bol gollü, heyecanlı bir o kadarda çekişmeli geçecek bir hafta bizleri bekliyor.. Bir daha ki panoramaya kadar neler yaşayacağız, neler göreceğiz merak konusu:)

3.Hafta Maç Programı

23.05.2022 P.tesi 17:00 Yeni And-İlçe Tarım Teiaş
23.05.2022 P.tesi 18:30 Kaymakamlık T.Odası Teiaş

24.05.2022 Salı 17:00 Eli ( 2 ) Huzurevi Linyit
24.05.2022 Salı 18:30 Eli ( 1 ) Nitromak Linyit

25.05.2022 Çarş.17:00 Demirexport Sgk-Gib Teiaş
25.05.2022 Çarş.18:30 Milli Eğitim Yargı Gücü Teiaş

26.05.2022 Perş.17:00 İmbat Mad. Polis Gücü Linyit
26.05.2022 Perş.18:30 Mevlana Ö.E.O İmbat Ege Linyit

27.05.2022 Cuma 17:00 Soma Bld M. Odası Teiaş
27.05.2022 Cuma 18:30 Hak-İş T. Odası Teiaş

28.05.2022 C.tesi 15:30 Nakliyeciler Nitromak Teiaş
28.05.2022 C.tesi 17:00 Demirexport Yargı Gücü Teiaş
28.05.2022 C.tesi 18:30 Sgk-Gib Huzurevi Teiaş

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN