2.Hafta 4.Gün Maçlarında 24 Gol Atıldı

2.Hafta 4.Gün Maçlarında 24 Gol Atıldı

Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında A-grubunda Nakliyeciler-İlçe Tarım, C-grubunda ise Milli Eğitim-SGK GİB  maçları oynandı.

Linyit Stadı’nda oynanan ve toplamda 24 golün atıldığı karşılaşmalarda favori takımlar Milli Eğitim ve Nakliyeciler rakiplerini farklı mağlup etti.

Semih Başkesen

Milli Eğitim 4-0 SGK-GİB

19 Mayıs Perşembe günü Linyit Stadı’nda ilk karşılaşma C-grubunda ilk maçından galibiyetle ayrılan Milli Eğitim ile, yine ilk maçında Yargı Gücü’ne farklı kaybeden SGK-GİB arasında oynandı. Manisa İl Hakemlerinden Semih Başkesen‘in yönettiği karşılaşmada Milli Eğitim rakibini 4-0 mağlup etti. Bülent Aktuğ (2), Selçuk Bulut ve Mutlu Alanya’nın attığı gollerle üç puanı alan Milli Eğitim ikide iki yaparak yoluna kayıpsız devam etti.

MİLLİ EĞİTİM

Milli Eğitim kayıpsız

SGK-GİB karşısında oyunu tam sahaya yayan, topla oynama yüzdesi daha fazla olan, pres yapan,  pozisyon bulan, yan top üreten, şut atan Ahmet İnce idaresindeki Milli Eğitim’di. Zaman zaman rakibine pozisyon verse de sonuç olarak farklı galibiyet ile sahadan ayrılmasını bildiler..

SGK GİB

SGK-GİB, gücü doğrultusunda

İlk maçında Yargı Gücü’ne farklı mağlup olan SGK-GİB‘in, bugünde aralarına yeni katılan oyuncularla birlikte güçlü Milli Eğitim karşısında çok mücadele verip en azından bir puan alma isteği sonuç vermedi. Çünkü karşılarında kendinden çok emin ve bir o kadarda kaliteli ayaklara sahip Milli Eğitim takımı vardı. Farklı mağlup olmalarına rağmen ellerinden gelen mücadeleyi verip karşılaşmayı centilmence tamamladılar. Ayrıca SGK-GİB adına kaleci Hasan Çıplaker, dört gol yemesine rağmen yaptığı kritik kurtarışlarla göze batan oyuncu oldu.

AHMET KOYUN

İlk maçta Yargı Gücü önünde tutuk olduklarını Milli Eğitim maçında ise tam tersi dirençli ve pozisyona giren bir takım haline geldiklerini belirten SGK-GİB teknik sorumlusu Ahmet Koyun, maç hakkında şunları söyledi:

”Tüm futbolseverlere merhaba; Kaymakamlık Futbol turnuvası tüm güzelliğiyle keyifli maçlarla devam ediyor tüm takımlara başarılar diliyorum. Kendi takımım adına maçı değerlendirecek olursam; ilk maçtaki tutukluğumuzu ve acemiliğimizi attığımızı görüyorum, geçen maçta aramızda olamayan arkadaşlarımızın katılımıyla takımımızın direnci arttı ve topun arkasına geçip mücadele ederek oyunu tutmaya çalıştık. Milli Eğitim kaliteli ve usta ayaklara sahip, takımdaki çoğu arkadaşımızla uzun yıllardır aynı sahada futbol oynuyoruz. Centilmence mücadelelerinden dolayı tebrik ediyor kendilerine başarılar diliyorum. Biz de takım olarak turnuvanın tadını çıkarmaya devam ediyoruz. Tüm takımlara başarılar diliyorum.”diye konuştu.

SAHA:Teiaş
HAKEM:
MİLLİ EĞİTİM:Sercan-Mecnun-Metin-Yusuf-Bülent-Örpen-Mutlu-Mahir-Selçuk
YEDEKLER:Ziya, İlker, Murat, Turgay, Erdal, Refik, Fatih, Ahmet, Caner
TEKNİK SORUMLU:Ahmet İnce

SGK-GİB:H.Çıplaker-H.Sert-Cebrail-Ali-Eşref-Ahmet-Fatih-Abdullah-Adem
YEDEKLER:Emin, Halil, F.Gölükçü, Musa
TEKNİK SORUMLU:Ahmet Koyun
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER:Bülent Aktuğ (2), Selçuk Bulut, Mutlu Alanya (Milli Eğitim)

İki takımın oynadığı maçlar

Sgk-Gib 1-10 Yargı Gücü
Milli Eğitim 3-2  Eli ( 2 )

İki takımın bir sonraki maçları

Milli Eğitim 25.05.2022 Çarşamba 18:30 Milli Eğitim Yargı Gücü Teiaş
SGK-GİB 25.05.2022 Çarşamba 17:00 Demirexport Sgk-Gib Teiaş

Karşılaşamaya ait görseller ”SOMADASPOR” Facebook sayfamıza yüklenmiştir.



NAKLİYECİLER İLÇE TARIM

Nakliyeciler 20-0 İlçe Tarım

Dördüncü günün son karşılaşması A-grubunda yer alan Nakliyeciler ile İlçe Tarım takımları arasında oynandı. Nakliyeciler favori çıktığı karşılaşmayı 20-0 kazandı. Teknik sorumlusu Doğan Gülşen sahaya Sefa-İsmail-Avusturya-Orhan-Bülent-Kemal-İsmail-Tuncay ve Tayfun’u sürerken, Barış ve Tamer’i  kulübede yanında oturttu. Karşılaşmanın tamamında üstün oynayan Nakliyeciler farklı galibiyete Orhan Buharalı (7), İsmail Güleç (4), Bülent Sözüer (3), Avusturya (2), Tamer Aksoy (2) ve Tuncay Duman (2) attığı gollerle gitti.



NAKLİYECİLER

Nakliyeciler favori gibi oynadı, farklı kazandı.

Oyunun geneline baktığımızda; Nakliyeciler maçın mutlak favorisi idi. Rakibin konumuna bakmadan futbolun temel öğelerini yerine getiren Doğan Gülşen idaresindeki Nakliyeciler, gruptaki ikinci galibiyetini alarak hedefine emin adımlarla yürümeyi sürdürdü. İlave olarak şu ana kadar oynanan 19 karşılaşma içerisinde en farklı galibiyeti de alan takım oldu. Nakliyeciler turnuvadaki dördüncü maçını 28 Mayıs Cumartesi 15:30’da Nitromak-Dnx ile Teiaş Eğitim Tesislerinde oynayacak.

ORHAN BUHARALI

Orhan Buharalı 7 golle coştu

Nakliyeciler’den Orhan Buharalı attığı 7 golle takımının farklı galip gelmesinde büyük rol oynarken maçında yıldızı oldu.

DOĞAN GÜLŞEN

Farklı kazanılan maç sonu Nakliyeciler teknik sorumlusu Doğan Gülşen, ”Rakibimiz yeni bir takım olduğu için yeterli düzeyde değildi. E.l.i 1 maçında da görmüştük. Bazı arkadaşları dinlendirdik oynamayan arkadaşlarda hazır tutmak adına iyi bir antrenman maçı oldu.”dedi. Gülşen, farklı mağlup olmalarına rağmen oyunu çirkinleştirmeyen ve top oynamaya çalışan İlçe Tarım için, ”Rakibimiz centilmenlik çerçevesinde mücadele ettiler onların bu şekilde turnuvaya katılmaları bile saygı duyulacak bir durum önümüzdeki yıllarda inşallah daha iyi bir takım çıkarırlar onlar için iyi bir deneyim oldu bu yıl bizde grubumuzdaki diğer maçları bekleyeceğiz artık.”diye konuştu.

Karşılaşmaya ait resimler  SOMADASPOR Facebook sayfamıza yüklenmiştir. Tüm turnuva haberleri için buraya tıklayınız!

NOT: İlçe Tarım adına; görsel ve detaylı haber paylaşımı takım sorumlularının isteği doğrultusunda yapılmamıştır (!)

20 Mayıs Cuma Maç Programı

Saat 17:00 İmbat Madencilik-Ticaret Odası Teiaş
Saat 18:30 Eli ( 1 ) Tes-İş Sendikası Teiaş



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN