1881 Ata Master 0-2 Soma Master

1881 Ata Master 0-2 Soma Master

Ege Masterler Ligi B-Gurubunda Soma Master fırtınası bu haftada devam etti. Ligin ilk yarısında evinde 3-2 mağlup olduğu Ata Masteri deplasmanda 2-0 mağlup etti.

FOTO-HABER:Çınar DURALİ

13 Ocak Cumartesi akşamı saat 19:30’da İzmir Karşıyaka Efsaneler Tesislerinde 1881 Ata Master ile karşılaşan Soma Master, ilk yarısı golsüz geçilen müsabakada rakibini ikinci yarıda yeni transferi Ramazan Yılmaz ve takım kaptanı Semih Sakaldaş’ın ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. 1881 Ata Master galibiyeti ile puanını 20’ye çıkaran mavi-siyahlı temsilcimiz maç fazlasıyla liderle arasındaki farkı üçe, ikinci ve üçüncü sıradaki takımlarla puan farkını bire indirdi.

İlk yarı rüzgara karşı nasıl oynanır’ın dersini verdiler

Geçen hafta deplasmanda elde edilen 6-4’lük Eşrefpaşa Master galibiyeti ile sahaya moralli çıkan Soma Master, hakemin başlama düdüğüyle rüzgara karşı oynamasına ragmen akıllı bir oyun taktiği ile rakibinin rüzgarla beraber gelmesini engelledi. Temsilcimiz, Dinçer Çakır ve Ramazan Yılmaz’ın faydalanamadığı ataklarla rakibine zor anlar yaşattı. Geçen haftaki formunu bu haftada devam ettiren Raşit Çakır rakibin çoğu atağını başlamadan bitirdi. Rakibinde tehlikeli bir kaç atağını savuşturmayı başaran Soma Master ilk yarıyı rüzgara karşı oynamasına rağmen berabere bitirmeyi başardı.

Doğru oyun, iyi skor…

İkinci yarıya başlarken hafif sakatlığı olan Hüseyin, Emre ile değişti. Bu sefer rüzgarı arkasına alan Soma Master, Hüseyin’in girmesiyle Dinçer, Ramazan, Semih ve Raşit ile topu yere indirip hızlı oynayınca rakibini bunaltmaya başladı. İşte o anlarda Hüseyin’in sağdan kullandığı kornerde topa iyi yükselen Semih Sakaldaş kafayı vurdu. Top yan direge çarpıp altı pasa düştü. Doğru yer ve zamanda topun düştüğü yerde bulunan Ramazan Yılmaz‘ın plase vuruşu ile Soma Master 1-0 öne geçti.

Kaptan Semih, gemiyi sakin limana yanaştırmayı başardı!

Tam bu aralarda iyi top oynamaya başlayan Soma Masterler de Hüseyin Turan tekrardan sakatlanıp maçın bitimine 10 dakika kala oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Hüseyin’in çıkmasıyla beraber rakip uzun toplarla doldur-boşalt ile tehlike yaratsada ilk golün asistini yapan Semih Sakaldaş sahne aldı. Başarılı kaptan, rakip defans-orta saha bağlantısını kesmek için yaptığı preste rakip ortasahadan kaptığı topta hızlı hucumu başlattı. Kendi getirdiği topla ceza sahasına girer girmez öyle bir vurdu ki top 90 tabir edilen yere gitti:2-0

Sahaya sakatlıkları olduğu için yedek kulübesinde bulunan 1.kaptan Yücel Durali ve 2.kaptan Hüseyin Turan’ın yokluğunda kaptanlık pazu bandını takıp çıkan Semih Sakaldaş birinci golde yaptığı asist ve attığı golle takımını sırtlayınca bizede ”Kaptan gemisini bu rüzgarlı havada kazasız-belasız limana yanaştırdı” demek düştü.

Son dört maçından farklı galibiyetlerle ayrılarak play-off hattının içerisinde kendine yer bulan Soma Master, 14.hafta maçında İzmir Bayraklı Masterleri TFF Soma Belediye Tesislerinde konuk edecek.

Sitede yayımlanan Köşe Yazıları ve Yorumların sorumluluğu yazarlarına aittir. somadaspor.com yazıların sorumluluğunu almaz.

Bizi aşağıdaki 👇 Sosyal Medya adreslerimizden de takip edebilirsiniz!

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN