16 km’lik Güzergahı Üç Buçuk Saatte Tamamladık

16 km’lik Güzergahı Üç Buçuk Saatte Tamamladık

Cumartesi günü sabahının erken saatlerinde birbirinden değerli dostlarımızla bir araya gelerek rutin sabah sporumuzu, her ne kadar hava şartları el vermezse de doğanın bizlere bahşettiği güzelliklerin arasında 16 km’lik mesafeyi, 5.3 km/saat hızında gerçekleştirdik.

Zorluk derecesi bir hayli yüksek olan bu etkinliğimiz ile ilgili detaylarına girmeden önce; belki ELİ Yürüyüş Grubumuzu ve etkinliğimizi merak eden arkadaşlarım olmuştur. Gerçi daha önce de hatırlatmıştım bir daha hatırlatmakta fayda var, çünkü etkinliğimize dahil olmak isteyenleri mutlak ama mutlak uyması gereken kuralları bilmelerinde fayda var.. Kısaca bahsedeyim..

Ekibimizin yürüyüşünde, kimse kafasına göre ”ben burayı görmedim, burayı da görmek istiyorum, ben yoruldum, hadi dönelim, biraz yavaş” deme şansı hiç yok! Velev ki yoruldun ve parkura devam edemiyorsun anında geçtiğimiz parkurun adı değişir ve yola devam edemeyen kişinin adı o parkura verilir. Bu da parkuru tamamlayamayan kişi için hiçte hoş bir durum değil dedikten sonra Güzergah, Veriler, Katılımcılar ve Notlara kısaca göz atalım..



GÜZERGAH;
Başlama noktası: Azot Sitesi-Erdenler Yolu-Darkale Üst Tarlalar-Bubeyler-Aç Öldüren Ayrımı-Dostlar Çeşmesi-Elmalı Harmanları-ve Dereköy..

VERİLER;
16 km. mesafe,
Tarih 5 Ekim Cumartesi
Başlangıç saati 06:45
Toplam süre 3 saat 34 dakika
+125 ten +900’e tırmanış
Toplam aralıklarla tırmanma 5,77 km
Yakılan Kalori 1169 kcal
Hava durumu gece yağan yağmur nedeniyle hafif yumuşak zemin
Zorluk derecesi Yüksek
Hafif yağmurlu bir hava ve zorluk derecesi yüksek bir parkur..



KATILIMCILAR;
Ekip lideri: Ali Ulu
Ekip Koordinatörü: Sinan Özer
Artçı: Hakan Durur
Analizci: Ali Rıza Kodaş
Doktor Muharrem Demir
Tecrübeli:Sabri Kökgül
Tecrübeli:Yusuf Mayak
Tecrübeli:Mahmut Danişmaz
Spor Editörü: Cevdet Yıldırım
Acemi: Kadir Durhan
Acemi:Zafer Öz
Acemi:İrfan Çelik

MAZERET BEYAN EDENLER;
Mazeretlerinden dolayı aramızda olamayan arkadaşlarımız; Mustafa Çamzeybek, Kemal Çamzeybek, Özgür bey, adlarını hatırlayamadığım 3 değerli arkadaşımız..

Yürüyüş öncesinde Soma hava durumu için baktığımızda; sağanak yağışlı geçeceği, sıcaklık 18 derece arasında ve çoğunlukla bulutlu diyordu. Hava verilerinin olumsuzluğuna rağmen 12 doğa sever yürüyüşçü yine mazeret üretmeden, her şeyi göze alıp zorlu parkuru tamamlama peşindeydi.

Yürüyüş 06:45’te her zamanki gibi ELİ Site Cami önünden +125 m. kotundan başladı. Aramıza yeni katılan arkadaşlar (Hakan Durur, Yusuf Mayak ve Masör Muharrem) vardı.. Şanslarına bugün gideceğimiz parkur 16 km’lik, inişli-çıkışlı zorluk derecesi yüksek parkurdu. Korku ve endişelerimiz vardı. ”Acaba yeni katılan arkadaşlar bu parkuru tamamlayabilirler miydi?”diye. Gün henüz ağarmamış, yağmur yok ama her an yağacak gibi.. Bizlerde her an yağmur yağacak gibi kendi çapımızda hazırlıklıyız. Gece yağan yağmurdan dolayıda zeminin hafif çamurlu olması ayakkabılarımızın ağırlığını abartısız bazen 300 bazende 500 gram daha ağırlaştırıyordu.. Erdenler yolunda biraz düz yürüdükten sonra bilindiği üzere sert ve dik yokuş başladı. Yeni katılımcı arkadaşlar her ne kadar ”ya bu ne zorlu parkur” dese de tempo hız kesmedi. Çıktığımız yokuşun 1,5 km’sinde grupta yeni arkadaşlardan çatlak seslere gelmeye başlıyor..”Uff, puff, yavaş olun, bu ne ya!”gibi..



Ekibimizin lideri Ali Ulu, her zamanki gibi bitmek-tükenmek bilmeyen enerjisiyle grubun başında tempoyu ayarlamaya çalışıyordu.

Ekibin koordinatörü Sinan Özer, bir ara aksasa da çabuk toparlayıp ”ben buradayım”dedi.

Analizcimiz Ali Rıza Kodaş, yürüyüş boyunca gittiğimiz güzargahlar hakkında bizlere detaylar verdi..

Ekibe yeni katılmasına rağmen Artçı ünvanını alan Hakan Durur, yürüyüşün 5 km sine kadar ”yavaş olun, az dinlenelim” diyordu. 5.kilometreden sonra ise grubun ön tarafında yer alıp ”arkadaşlar yavaş olalım arkada kalanları bekleyelim”demeye başladı.

ELİ Yürüyüş ekibini tecrübelisi Mahmut Danişmaz, zorlanmadan, mazeret üretmeden yürüyüş boyunca enerjisini ayaklarına sakladı ve mutlu sona ulaştı.

Grubun tecrübelilerinden Sabri Kökgül, adına yakışanı yaptı. O zorlu parkurda kendini taşıdığı gibi ekin yeni katılımcısı Masör Muharrem‘ide zaman zaman taşımak zorunda kaldı.

Ekip üyelerinden Yusuf Mayak için detaylara girmeye gerek yok. Adam Ağrı dağına tırmanmış biri olarak buralar ona çerez gibi geldi.

Soma Masterlerin başarılı kalecisi Kadir Durhan, oda yeni katılanlar gibi biraz mırıldansa da sağlam vucut yapısı ile zorlukların üstesinden gelmeyi başardı.

Zafer Öz ve İrfan Çelik.. Belki grubun eski üyeleri olabilirler ancak ben kendilerini ilk defa bu etkinlikte gördüm ve takdir ettim. Hiç sızlanmadan parkuru başarıyla tamamladılar..

Ve Muharrem Demir.. Namı değer Masör Muharrem.. Yürüyüş öncesinde en korktuğum kişilerin başında geliyordu. Gittiğimiz güzergah öyle bir güzergah ki; yolda rahatsızlaşsan araç gelme şansı hiç yok! Bu anlamda kendisiyle ilgili tereddütlerimiz vardı. Parkurun belirli bölümlerinde nefes almanın dışında ”Sabrii Sabriii, gel elimden tut destek ol bana” demeye başladığını duyduğumuz oldu. Hatta bir ara ben arkasına geçtim ve dengeyi sağlamak için baston vazifesi görsün diye eline aldığı odun parçasının ağırlığını ortadan kaldırmak için odunu ileri doğru ben kaldırmak zorunda kaldım…
Ama yılların ”ağır abisi” belirli bir kilometreden sonra sanki kendisine sihirli bir değnek dokunmuş ve arkada kalanlara ”haydi beyler” demeye bile başladı.

Sonuç olarak 16 km. uzunluğunda, +125 den +900 kotuna kadar 8 km. inişli-çıkışlı bu zorlu parkuru tam 3 saat 34 dakikada tamamlayarak; esas amacın önce sağlık sonra mutluluk ve keyif ile tamamlamanın doyumsuz hazını yaşadık.. Sizleri bilmem ama ben büyük keyif aldım Vesselam..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN