1.Hafta Puan Durumu, Gol Krallığı ve Detaylar..

1.Hafta Puan Durumu, Gol Krallığı ve Detaylar..

Soma Kaymakamlığı ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen ”Kurumlar Arası Bahar Futbol Turnuvası” oynanan 13 karşılaşma ile 1.hafta maçları geride kaldı.

Bir birinden zorlu, geri dönüşü olan ve gel-gitli geçen karşılaşmalarda 1.haftayı A-grubunda ELİ (1), üç puan ve averajla, B-grubunda Devlet Hastanesi üç puan ve averajla, C-grubunda Demir Export altı puan ve maç fazlasıyla, D-grubunda ise İmbat üç puanla ilk haftayı zirvede tamamlayan takımlar oldu.

Nitromak, Teiaş ve Soma Belediyesi ilk maçlarını bu hafta içerisinde oynayacaklar..

Takımlar, atılan ve yenilen bir golün ileride ikili ve genel averajda nasıl fayda veya zarar sağlayacağı bilincine henüz varamamış göründü. Uyarmak istedik..

DETAYLAR..
A-grubunda 27, B-grubunda 29, C-grubunda 20, D-grubunda 14 toplam da ise 90 golün atıldığı 13 karşılaşmada, en farklı galibiyeti Büyükşehir Belediyesini 11-0 mağlup eden B-grubu lideri Devlet Hastanesi elde etti.

En kısır sonuç ise bir golle; Demir Export ve Soma Kömürleri arasında oynanan karşılaşmada alındı.

Turnuvanın ilk golünü İmbat takımından Ahmet Cura, Karaelmas takımına attı.

Oynanan 22 takım içerisinde; 13 karşılaşmada 20 takım gol sevinci yaşarken, Karaelmas ve Manisa Büyükşehir Belediyesi gol sevincini yaşayamadı..

İlk haftanın en ilgi çekici karşılaşmalarından biri; geri dönüşlerin yaşandığı Taşkonak-Soma Çarşı arasında oynanan maçta oldu..Taşkonak 3-0 öne geçtiği maçta, müthiş geri dönüş yapan Soma Çarşı durumu 3-3’e getirdi. Maçın bu skorla bitmesi beklenirken, uzatma dakikalarında Kenan Bulut’un golü, Taşkonak için ‘’yeşeren umutlar’’ Soma Çarşı için ‘’göz yaşı damlası’’ oldu.
Bir diğer ilgi çekici karşılaşmada Soma Kömürleri ve Huzurevi takımları maçında oynandı. Huzurevi takımının turnuva alanını şölen alanına çeviren, özel ve güzel insanların gösterisi haftaya damga vurdu. Sarı-siyahlılar, bütün bunların yanında farkındalık yaratmak ve insanların dikkatini çekmek için bir ilke daha imza attı. Turnuvada ilk defa bir bayan oyuncu süre aldı.
Geriden gelip… Öğretmenler Birliği, 2-0 geriye düştüğü Eğitim Gücü maçında, müthiş geri dönüşle rakibini 5-3 mağlup etti.
İlk haftanın İlgi çekici son karşılaşması; Bir diğer geri dönüşte Nakliyeciler-Ziraat Odası takımları arasında yaşandı. Ziraat Odası ilk yarısını 3-1 geride kapadığı karşılaşmada ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-3’lük skoru yakaladı ve rakibinden 1 puanı kaptı.

13.maçlar sonunda en güzel golleri; Soma Termik-Huzurevi maçında İsrafil Demir, Devlet Hastanesi-Büyükşehir maçında Kerim Arslan’ın Büyükşehir Belediyesine attıkları goller oldu..

İlk hafta maçlarında üç kırmızı kart çıktı. Huzur Evinden Celil Asar, Eğitim Gücünden İsmail Ersoy, Yuta Çalışkan’dan Barış Aktepe ilk haftanın kızaran oyuncuları oldular..

İLK HAFTA PUAN DURUMLARI, GOL KRALLIĞI ve ELEME TURU EŞLEŞMELERİ

A-GRUBU

B-GRUBU

C-GRUBU

D-GRUBU

EŞLEŞMELER

GOL KRALLIĞI

Gol krallığında; Devlet Hastanesinden Emin Kabak altı golle zirvede yer alırken, ELİ (1) takımında Osman Gündüz dört golle ikinci sırada yer aldı. Ahmet Cura (İmbat), Yücel Ünal (Genç Girişimciler) ve Erhan Durdu (ELİ 3) sıralamada yer alan oyuncular oldu..

Not: Gol Krallığının adil olması açısından; takım sayısı diğer gruplara göre bir fazla olan C-grubunda, grup karşılaşmalarının bitiminde son sırada yer alan takıma atılan goller verilere yansımayacaktır .. (sadece gol krallığı için geçerli.) Ayrıca sizlere sunduğumuz veriler bilgi amaçlıdır. Asıl olan Turnuva Yürütme Başkanı Dilek Kuruçay’ın elinde olan verilerdir..

19 MART PAZARTESİ MAÇ PROGRAMI
19.03.2018 Pazartesi 16:30 Müftülük-Öğretmenler Birliği Teiaş
19.03.2018 Pazartesi 18:00 Teiaş-Nitromak Teiaş
Tüm turnuva haberlerine buraya tıklayarak bakabilirsiniz..






Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN