1.Hafta Puan Durumu, Gol Krallığı ve Detaylar

1.Hafta Puan Durumu, Gol Krallığı ve Detaylar

Soma Kaymakamlığı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen Bahar Kupası Hasan Namlı Kurumlar Arası Futbol Turnuvası’nda 1.hafta müsabakaları oynanan 11 karşılaşma ile geride kaldı.

B-Gurubunda Ticaret Odası, C-Gurubunda ise Huzurevi’nin henüz start almadığı bir birinden zorlu geçen karşılaşmalarda, 1.haftayı attıkları gol averajıyla A-grubunda ELİ (1), B-grubunda Polis Gücü, C-grubunda Yargı Gücü, D-grubunda ise Devlet Hastanesi lider tamamladı.

A-grubunda 17, B-grubunda 7, C-grubunda 23, D-grubunda 13 toplam da ise 60 golün atıldığı 11 karşılaşmada, en farklı galibiyeti İlçe Tarım’ı 13-0 mağlup eden ELİ (1) ile, SGK-GİB’i 10-1 mağlup eden Yargı Gücü elde etti. En az gol atılan maç ise 1-0’lık  Tes-İş-Nitromak maçı oldu.

4 Takım gol sevinci yaşayamadı!

Oynanan 12 karşılaşmada 17 takım gol sevinci yaşarken, İlçe Tarım, Hak-İş, Nitromak  ve Kaymakamlık gol sevincini yaşayamadı..

En ilginç maç!

11 karşılaşma içinde en ilgi çekici maç Milli Eğitim-ELİ (2) maçı oldu. Milli Eğitim oyunun başlarında Yusuf Mayak ve Fevzi Keskin’in attığı gollerle 2-0 öne geçti. İzleyenler farkın daha da açılmasını beklerken 2.golün sahibi Fevzi Keskin’in atılmasıyla beraber 8 kişi kalan M.Eğitim karşısında ELİ (2), oyunun son bölümlerinde beraberlik için büyük baskı kurdu ancak iyi kapanan M.Eğitim defansı beraberliğe izin vermedi.

4 Penaltıdan ikisi gol oldu

Karşılaşmaları yöneten hakemler dört kez penaltı noktasını gösterdi. Dört penaltı atışının ikisinde Yeni Anadolu’dan Uğur’un penaltısında Nakliyeciler kalecisi Sefa ve Nitromak’tan Adem’in penaltısında ise Tes-İş kalecisi Mesut gole izin vermedi.  İki gol sevinci yaşayan oyuncu ise Mühendisler Odası takımından Berkay Canseven ve Polis Gücü takımından Gökhan Uysal oldu.

Arslan’lar haftaya damga vurdu

12.Maçlar sonunda en güzel ve en ilginç gol Linyit Stadı’nda  Devlet Hastanesi-Mühendisler Odası  arasında oynanan maçta atıldı. Devlet Hastanesi takımının yetenekli sol ayak oyuncusu Kerim Arslan, hakem Ahmet Türkeş’in başlama düdüğünün ardından direk kaleye çektiği füze ağlarla buluştu. Bu gol aynı zamanda şu ana kadar oynanan karşılaşmalar içerisinde atılan en hızlı gol olmanın yanında turnuva tarihinde atılan en hızlı gol olarak kayıtlara geçti. Bir diğer güzel golde Müftülük-Mevlana Özel Eğitim MEB maçında atıldı. Müftülük takımından Ramazan Arslan uzak mesafeden attığı nefis golle Kerim Arslan’la beraber 1.haftanın en güzel golleri arasına girdi.. Hakkını yemeyelim son maçta Milli Eğitim takımından Bülent Aktuğ’un ELİ (2)’ye attığı golde görülmeye değerdi. Atılan gollere baktığımızda hazırlanış ve bitiriş açısından değil de duran toplardan olması dikkatlerden kaçmadı.

somaspor hekimoğlu trabzon hakemler2 Kırmızı kart çıktı!

Hakem hocalarımız, 12 karşılaşmada toplam 11 sarı, 2’de kırmızı kartına başvurdu. Milli Eğitim’den Fevzi Keskin ve ELİ (2) takım hocası Cengiz Türk  ilk hafta ceza tahtasında yer alan isimler oldu.

Geçmiş olsun!

Bu ana kadar talihsizlikler; ELİ (2) takım kaptanı Mustafa Atala aşil tendomu,  Nakliyeciler takımından Fatih Kaya çapraz bağlar zorlanma.. Bu sakatlıklar sahada ambulans’ın olmayışı sorunsalını da beraberinde getirdi. Umarız konu ile ilgili çözüm odaklı gelişmeler olur.  Buradan bir kez daha talihsiz oyunculara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz..

Gol krallığı

60 Golün atıldığı birinci hafta sonunda en çok gol sevinci yaşayan oyuncular 6 golle Yargı Gücü takımından Furkan Arslancan olurken onu 4 golle ELİ (1) takımından Özgür Akalın izledi.

Puan durumları

Turnuva Futbol Müsabaka Talimatı’na göre takımların birbiriyle oynadıkları tüm müsabakalar tamamlandıktan sonra, eş puana sahip takımlar kendi aralarındaki müsabaka sonuçlarına göre sıralanacaktır. Ayrıca Gol krallığı için; A-C ve D-grubunda takım sayısı B-Grubuna göre fazla olduğu için; gurup maçları sonunda fazla olan gruplarda son sırada yer alan takımlara atılan goller kayıtlara yansımayacaktır.

10-15 Mayıs itibari ile oynanan karşılaşmalar sonucunda oluşan puan durumu, olası eşleşmeler ve gol krallığı şöyle oluştu:

A GURUBU PUAN DURUMU

B-Gurubu:B GURUBU 1 HAFTA PUAN DURUMU

C-Gurubu:C GURUBU 1 HAFTA PUAN DURUMU

D-GurubuD GURUBU 1 HAFTA PUAN DURUMU

Grup Maçları Sonu Eşleşmeler

1.Hafta Gol Krallığı:GOL KRALLIĞI

Velhasıl Kelam ilk haftanın panoraması böyleydi bir daha ki hafta bol gollü, heyecanlı bir o kadarda çekişmeli geçecek bir hafta bizleri bekliyor.. Bir daha ki panoramaya kadar neler yaşayacağız, neler göreceğiz merak konusu:)

somadaspor

2.Hafta Maçlarının Programı Şöyle:

16.05.2022 Pazartesi 17:00 Nitromak Yeni Anadolu Madencilik Teiaş
16.05.2022 Pazartesi 18:30 Nakliyeciler Koop. Tes-İş Sendikası Teiaş

17.05.2022 Salı 17:00 Huzurevi Demirexport Linyit
17.05.2022 Salı 18:30 Müftülük Devlet Hastanesi Linyit

18.05.2022 Çarşamba 17:00 Kaymakamlık Hak-İş  Teiaş
18.05.2022 Çarşamba 18:30 Mühendisler Od. Mevlana Özel Eğt Teiaş

19.05.2022 Perşembe 17:00 Milli Eğitim Sgk-Gib Linyit
19.05.2022 Perşembe 18:30 Nakliyeciler İlçe Tarım Linyit

20.05.2022 Cuma 17:00 İmbat Madencilik Ticaret Odası Teiaş
20.05.2022 Cuma 18:30 Eli ( 1 ) Tes-İş Sendikası Teiaş

21.05.2022 Cumartesi 15:30 İmbat Ege Devlet Hastanesi Teiaş
21.05.2022 Cumartesi 17:00 Yargı Gücü Huzurevi Teiaş
21.05.2022 Cumartesi 18:30 Soma Belediyesi Müftülük Teiaş

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!..

 

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN