Turu Hak Ettik!

Turu Hak Ettik!

Dün Somaspor un Ziraat Türkiye kupasında maçının olması, tribünlerdeki doluluk özlemle beklendiğinin göstergesi olarak sevgiliye kavuşma anının güzellikleri vardı sahada…

Tv canlı verse de maçı doluluk oranı güzeldi. Taraftar Somaspor maçlarını özlemişti, bu sıcak havada erken mesai saatinde olması da ilginçti belki canlı verilmesi diğer maçlarla çakışma olmaması içindir…

Maça bakarken ”önümüzdeki hafta 3.lig maçlarındaki ideal 11’i bu mudur acaba?” diye düşünerek maçı izlemeye koyulduk..

4.3.3 sisteminde başlamıştık maça..
Oğuz tek ön libero, Yasin sağ iç orta saha, sol iç orta sahada Yusufcan, sağ bek kaptan Üzeyir, sağ kanat Mehmet Bağlı stoperler Onur ve Melih sol bek Muhsin sol kanat Oğulcan, forvette Mehmet Uysal olarak çıkmıştık sahaya..

ilk yarı ilk dakikalarda karşılıklı ataklar vardı takımımız belli bölümlerde oyunu kontrolü altına alsa da gol çıkaracak son pozisyon bitirmede ceza sahasında yeterli değildik. İyi gelsek de hücumda son vuruşlarda acemi göründük bu takım olarak yeni olmamızdan kaynaklandığını düşünebiliriz oynadıkça takım daha kompakt olacaktır..

Hücumda sağ kanatta Üzeyir ve M.Bağlı iyi anlaşıp çok topu ceza sahasına getirip burada bitirmede Mehmet Uysal son vuruşlarda tam olarak hazır değildi ..Fizik olarak iyi görünse de hazır olmadığı maç ta bazı pozisyonları bitiremeyişinden belli oluyordu. Ama gelişime açık biri çok iyi olacaktır.
Yasin de topla oyunda iyi göründü golü attığımızda takipçiliği iyiydi daha verimli olacaktır seyirci kendisini sevdi..ilk yarıyı 1.0 önde kapattık.

İkinci yarıya çıkarken Oğulcan yoktu ki doğru değişiklikti ilk yarı pek göremedik kendisini Özkan girdi forvet olup Mehmet Uysal sola geçti ama daha ilk atakta rakibin golü geldi. Uzun top Üzeyir’in arkasına düştü. Rakip oyuncunun güzel ortasında defans olarak iyi yerleşmeden seken topu iyi takip eden oyuncu gol yaptı çabuk ve kolay gol yemiştik skor 1.1 oldu

Bu dakikadan sonra oyun tamamen bizim kontrolümüzde oynandı. Sadece genç Özkan verimli olamadı burada hocanın beklentisini karşıladı diyemeyiz.
Bölüm bölüm Yasin forvet arkası 10 numara pozisyonunda olup 4.2.3.1 sisteminin özelliklerini sahaya yansıttık..



Önde baskı yaptığımız zamanlar kanatlardan gelip orta açtığımız ceza sahası üstünde verkaçlarla çeşitli varyasyonlar deneyerek bireysel değil takım hüviyetinde güzel görüntüler izledik.
Çok gol kaçtı.
Uzatmaya gitmesi Akşehirin şansıydı.
Fark yiyebilirdiler, öyle bir maçtı..

Bu yıl takım geçen yılki takımdan farklı takım olarak oynamaya çalışıyoruz. Geçen yılki takım bireysel olarak futbolcuların performansları belirliyordu maçı. Örneğin ”Toma iyi olursa kazanırız” diye düşünüyorduk. Oysa maçı 11 kişi oynuyor bu yıl bu görüntü var herkes koşuyor geliyor yardımlaşma olarak bireysel değil bir bütün olarak oynuyoruz..

Girenler değişikliklerle de daha iyi olduk alternatifli kadro gördük bugün Yasin’in yerine Ahmet ön libero Oğuz’un yerine Bilal ilerleyen dakikalarda bizi oyunun rakip yarı sahasında oynamamızı sağladı.

Defans olarak ta çok iyiydik.
Melih ve Onur müthiş ikili görüntüsü verdi. Hatta Melih geçen yılki Coşkun özelliklerine benzer biri ama bireysel hatalarda Coşkun çok önde birisiydi Melih hatasız oynadı ..

Ne kadar maç uzatmaya gitse de oradan penaltılara geçip tur atlasak ta Somaspor bugünkü oyunla maçı sonuna kadar hak etti. Bunun için önümüzdeki maçlar için umudumuz arttı. Beklentiler pozitif yöne doğru çevrildi.
Maç maç bakmalı onun için bugünkü maçın ardından öyle geçen yılla kıyaslama yaparsak bu takım daha önde görünüyor. Bireysellikten çıkan takım olma yolunda daha bir koşan daha genç takıma evrilmişiz..Güzel günler bizi bekliyor..Sevgilerle..Doğan Gülşen (tüm yazılarına göz at)


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN