Turnuvanın Marka Değerini Arttırmak..

Turnuvanın Marka Değerini Arttırmak..

Somada futbol turnuvası geleneksel hale gelmiş inanılmaz güzel bir durum taktir edilecek hiç bir ilçe ve şehirde olmayan bir durum..

Gelgelelim bunu daha iyi seviyelere çekmek gerekir.

Organizasyonda eksiklikler olduğu kadar bunu düzeltmede bütün takım çıkaran kurumlarda gayret etmelidir..

 

Örneğin maçlarda saha kenarı seyirci bölümleri belirlemelidir. Herkes heryerde istediği gibi maç izlememeli yedek kulübelerinin önünde içinde maç izleniyor bu konu düzeltilmeli..

Organizasyon komitesi turnuva başladıktan sonra ilgisi azalıyor sadece gelip esame listesi alıp bir kenara çekiliyor, gözlemci olarak yedek kulübelerini düzenlemeli gerekli gereksiz kişileri yedek kulübelerinde bulunmamasını sağlamalı.Saha komiseri görevi yapmalı daha güzel ve organize görüntü için uğraşmalı..

 

İkinci hafta maçlarında örneğin Soma belediyesi Demir eksport maçı gergin bir atmosferde geçti.Demir eksport yedek kulübesi tribün gibiydi o kadar seyircinin orda işi ne olaylara davetiye çıkarılıyor. Turnuva saygınlığı gölgeleyen olaylar bunlar. Allahtan hakem maçı erken bitirdi..

 

Turnuva devam ederken kurumların şirketlerin üst düzey yöneticilerinin maçlara daha çok ilgi göstermesini beklerdim, gelenler var elbette ama daha çok gelinmeli..

Turnuva Soma için çok önemli ama ilgiyi daha çok arttırmalıyız. Sayın yöneticiler, sayın Somayı yönetenler turnuvanın başlarken orada olurken birde biterken final maçında olmayın her maç gelmeye çalışın bu çok güzel görüntülere sebep olun seviye arttırır..

Maçlar unutmayın mesai bittikten sonra oynanıyor. Selamlar
Doğan Gülşen

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

1 YORUM

  1. Avatar
    Halil ibrahim bahadır

    Doğan beye katilmiyorum seyirci bolgesi belirtilmeli . Teiaşın sahasinda var zaten oturan oraya oturuyo yetmedigi takdirde saha kenarinda oluyo herkes ve ić iće yıllardir cok guzel ortamlar olusuyo bugune kadarda seyirciyle alakali istenmeyen bi durum olusmadi cünkü seyirci taraf tutmuyo futbol izlemeye geliyo iki takimdanda arkadaslari var.. bi konuda bu sene tff sahasini bize açdılar kazim hocama tekrar tesekkur ediyorum eksikler var ve eminim oda notlarini aliyodur seneye daha guzel olur.. bu turnuvada 7 yildir top oynayan biri olarak. Turnuva sicakligiyla arkadas ortamiyla her sene dirt gozle beklenen bi turnuva . Bence fazla onlemler alinipda insanlar soğutulmamalı . Bu tamamen arkadaslar arasinda dostca oynanan bi turnuva . Saha komserine hele hic gerek yok bi sene denendi daha fazla kavga cikdi biz bize daha iyi anlasiyoruz ortam gerilmemeli .. tabi bence . Sadece yedek kulubesinde taraflarin oturmasi konusunda katiliyorum hocama . Gerisi bence bu turnuvanin guzellikleridir.

YORUM YAZIN