Trabzon’da Neler Oluyor?

Trabzon’da Neler Oluyor?

Ünal Karaman futbolculuğunda beyefendi, karakterli kişilikli, ağır başlı aynı şekilde çok iyi de profesyonel olarak bilinen, oynadığı futbolla keşke bizim takımda olsa dedirten ender yetenekli futbolculardandı.
Transfer olacağı zaman büyük takımları ret ederek Trabzon’u tercih etmiştir.
Böyle yaparak ta taraflı-tarafsız herkesin takdirini kazanmıştır.
Paraya tercih etmeyerek Trabzonspor’un futbolcusu olmuştur.
Gönüllerde taht kurmuştur..
Trabzonspor’un efsanesi olmuştur..

Futbolu bıraktıktan sonra çeşitli takımlarda hoca olarak çalıştı. Elbet bir gün hayallerinin takımına antrenör olarak geçecekti. Ünal Karaman önceki yıllar da yardımcı hocalık yapsa da Şenol Güneş’in yanında Trabzon da geçen yıl ilk defa kendi başına takımın başına geçti, bunu daha önce hak etmişti ama geçen yıla nasipmiş..

Trabzonspor geçen yıl belki istenilen yerlerde ligi bitiremese de bu yıl ligi ilk yarı itibarı ile 3.sırada tamamladı. Kadro olarak bireysel ligin en kaliteli yetenekli futbolcularını barındırmakta..



Ne oldu da Ünal Karaman gönderildi?.
Bunu anlamakta, bulmakta zorlandık, tecrübe yetersizliğimi düşünüldü? ligin sonunu getiremeyip şampiyon yapamaz diye mi düşünüldü? yönetimle arasında neler geçti bilinmiyor ama Trabzon takım olarak beklentilerin üzerinde denilebilir ilk yarı itibarı ile..

Trabzon yerel basını ile sıkıntıları olduğu söyleniyor başkan Ahmet Ağaoğlu nun Mustafa Denizli ile gizli görüştüğü Ünal Karaman’ın kulağına geldiği ”arkamdan iş çevirilen yerde işim olmaz” diyerek istifa ettiği söyleniyor. Öyle bir durum varsa Ünal Karaman’ın sonuna kadar haklılık durumu var. Nedir rahatsızlık çıkıp başkan söylemeli Ünal Karaman gibi adam gibi adama yapılacak en son şey arkadan iş çevirmek dürüstlük bumu Ünal Karaman spor camiasında dik duruş sergileyen bütün herkesçe sevilen kişilik olarak arkadan hançerlenmistir.
Kamu oyunun rahatsız olduğu bir durum oluşmuştur..
Trabzon bu durumla daha sarsıcı olayların eşiğine gelir başarılı hoca gönderiliyor taraftarın sevgilisi nedeninin anlaşılmadığı bir durumda gönderiliyor. Trabzon önümüzdeki günlerin kaos kapısını aralamıştır..

Trabzon belki taktik sistem bakımından eksikleri olan bir takım. Örneğin takım savunmasında ciddi sorun yaşayan bir takım bu devrede transferle düzeltilebilir ama görülen Ünal Karaman gemiyi karaya yanaştıramacağı düşünülmüş olup takımı şampiyonluk ortamından uzaklaşmadan bir an önce tedbir alarak ikinci yarının çetin geçeceği düşünülerek o son kulvarda şampiyonluk kupasını Trabzon’a getireceğine inanılan bir hoca ile anlaşmak… Sevgilerle.. Doğan Gülşen (tüm yazılarına göz at)


Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

4 YORUM

  1. Avatar
    İmparator4554

    Doğan hocam yazında yüzdeyüz haklısın bence Türk futbolunun en büyük sorunu bu arkadan iş çevirmeyi çok seviyoruz maalesef bu tip olaylar ilk değil en üst liglerde de amatör de yaşanıyor daha çok kısa bir zamanda Amatör kümede takımını şampiyon yapan hoca etik olmayan bir şekilde görevine (hatta telefonla) son verilmişti bu tip olaylara birlik ve beraber olarak önleyebiliriz Yönetim kurulu ve kulüp başkanları yaptım oldu ile hareket etmemeli Antrenör lerin Başkan a Başkan ve yönetim lerin Antrenör e saygısı olmalı herkes görevini yapmalı Saygılarımla

  2. Avatar
    Furkan Güngör

    Trabzonspor ne yapıyorsa kendi kendine yapıyor 7 nci bitirirler artık ligi

  3. Avatar

    Çok zor şartlarda görevi kabul edip iki yılda en az dört beş tane genç kazandıran bir teknik adam gonderiliyorsa bunun altında başka nedenler olmalı kaldı ki gelecek teknik adam Şenol Güneş olmayacağına göre gönderilmesi yanlış gençlere şans veren ve güvenen başka teknik adam var mı kim gelirse gelsin gençlerin onu kapanmıştır bir Trabzon Spor taraftarı olarak bu yanlıştan derhal dönülmesi en büyük kazanç tır başkan ve yonetimin acil olarak toplanıp aklı selim dusunmeleri gerekir aksi halde Trabzon’ çok zararar göreceği aşikardır çözülemeyecek hiç bir konu yoktur her iki tarafta Trabzon sporun çıkarlarını düşünüp hareket etmeli yoksa en ufak bir malubiyeyte dahi yönetim istafaya davet edilir bilin istedim

  4. Avatar
    Erkan Nevin Ergül

    Dünyanın kuralı bu galiba hocam. Iyi olmak ve karakterli olmak suç. Bi hoca daha ne yapmalı acaba

YORUM YAZIN