TFF Doğru mu Yapıyor?

TFF dün aldığı kararla ligleri 12 Haziran da oynayacağını belirtti. Bu karar sağlık bakanı ve bilim kurulunun dışında alınan bir karar olduğunu da sağlık bakanı dün açıkladı..

TFF nin bu durumu günlük vaka sayısında artış varken, kiminle istişare yaptı da böyle çok risk durumunun olduğu bilim insanlarının profesörlerin “daha salgının ortasındayız” dediği zamanda nasıl böyle bir karar alınır? doğrusu anlaşılması karışık bir durum gibi..

Ankaragücülü bir futbolcuda vaka görülmesi bu durumun ciddiyetinin anlaşılmasında yeterli değil herhalde? Federasyonun başka hesaplar peşinde olduğu izlenimi veriyor nedir ne değildir yayıncı kuruluş sıkıntısımı büyük kulüplerin lobi çalışmasımı niye vaka daha Türkiye de etkisinin azalma aşamasında daha dikkat edilecek bir zamanda acele bir şekilde ligleri oynatma kararı alınır, daha büyük salgına sebebiyet verdiğinde bunun hesabını kim verecek?.. Efendim bütün önlemleri aldık. Futbol temas oyunu frikik kullanırken oyuncular yan yana baraj yapmayacak o zaman zaten stresli olacak nasıl kullanılacak yan yana gelmeden herhalde hele Ankaragüclü futbolcular arkadaşları vaka ya yakalanmışken psikolojik olarak bitik durumda adama maç oynatacaksın zor durum olmaz duruyor empati yaptığımızda rahatsız edici bir durum..

TFF bu kadar çok vakanın görüldüğü ve tedbirlerin gevşetilmesini fırsata çevirme peşinde bunun risklerinin nelere mahal olacağını hesap edememiş durumda bunun sadece futbol federasyonun vereceği karar gibi durmuyor. Bilim kurulu ve sağlık bakanlığının ortaklaşa vermesi gereken hatta bakanlar kurulu bile bu işin içine girmeli. Avrupa da ve dünyada corona virüs tedbirlerini en iyi uygulayan ülke konumundayız. Bunu futbol için riskli duruma getirmeyelim. Hepimiz özledik futbolu ama mümkün mertebe bu iş tam sıfır durumu görmeden oynanmaması gerektiği kanaati daha yaygın düşüncede olacağı sosyal medyanında gündeminde..Hep beraber sağlıklı günlere..

Doğan Gülşen (tüm yazılarına göz at)


YASİN TUNÇ

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN