Somaspor’un 38 Günlük Karnesi

Somaspor’un 38 Günlük Karnesi

Kupanın başlamasına 7 gün, Liglerin başlamasına ise 9 gün kala son hazırlık maçını Yıldırım Belediyespor ile oynayan Somaspor’un, hazırlık maçlarındaki karnesine beraber bir göz atalım..

SOMADASPOR

Öncelikle; özel işlerimden dolayı yaklaşık 3 aydır İstanbul’da olduğum için, takımımızı seyretme fırsatım olmadı. Bu bağlamda oyuncularımız ve oyun kurgumuz hakkında sağlıklı bilgi verememekle beraber, takımımızın oynadığı ve aldığı sonuçlarla ilgili yüzeysel değerlendirmemi kısaca sizlerle paylaşmak istedim..

Somaspor’un 15 Temmuz’dan bu yana Kamp Karnesi şöyle;
Dün 3.kez Atatürk Stadında Yıldırım Belediyespor maçıyla taraftarının önüne çıkan  Somaspor, 6 hazırlık karşılaşmasında gol yollarında etkili olması gözlerden kaçmadı. Siyah-beyazlı takım, teknik direktör Burhanettin Basatemür yönetiminde 2,1 gol ortalaması yakaladı.
Teknik adam Basatemür idaresinde çıktığı 6 karşılaşmada 13 kez fileleri havalandırdı. Bu maçlarda 5 galibiyet, 1 mağlubiyet yaşayan Somaspor, kalesinde ise 6 gol gördü.
En Golcü Oyuncular üçer golle Yusufcan Abay ve Mehmet Uysal oldu.

Maçlara Kısaca Göz Atalım..
2019-2020 Futbol sezonu çalışmalarına ilk olarak 15 Temmuz’da TFF Soma Belediye Tesislerinde başlayan siyah-beyazlılar, 15 günlük ön hazırlıktan sonra 29 Temmuz’da 2.etap hazırlıkları için Afyon Afbel Termal Otel’e hareket etti.

Somaspor 3-2 Karşıyaka
29 Temmuz – 03 Ağustos’da Afyon’da kamp yapan Somaspor, iki de hazırlık maçı yaptı. İlk hazırlık maçını 3. Lig 2.Grup takımı Karşıyaka ile oynadı. Karşıyaka karşısında üstün futbol oynayan siyah-beyazlılar, Erkul Küçük, Yusuf Can Abay ve Mehmet Uysal’ın golleriyle sahadan 3-2 galip ayrıldı.



Uşakspor 0-2 Somaspor
Somaspor 3 Ağustos’ta ki 2.hazırlık maçını 2.lig ekiplerinden Utaş Uşakspor ile Uşak 1 Eylül stadında oynadı.
Maça istekli ve arzulu başlayan Somaspor, 44.dakikada Yusufcan Abay’ın golüyle devreyi 1-0 önde tamamladı.
İkinci yarıya da etkili başlayan siyah-beyazlılar, Yusufcan Abay, 57.dakikada kendinin ve takımının ikinci golünü Uşakspor ağlarıyla buluşturdu ve karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Balıkesirspor 2-3 Somaspor
Somaspor, Afyon’da sahaların kötü olmasından dolayı Uşakspor maçından sonra Soma’ya dönüş yaptı. TFF Tesislerinde 10 günlük hazırlık döneminin ardından 3.hazırlık maçını TFF 1.Lig takımlarından Balıkesirspor ile Ali Hikmet Paşa Spor Tesislerinde oynadı.
Uşakspor maçında olduğu gibi Balıkesirspor karşısında da istekli ve arzulu futbollarını Mehmet Uysal, Çağlayan Gülügen ve Bilal Şeflek’in golleriyle süsleyen Somaspor, karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

Somaspor 0-1 Turgutluspor
Siyah-beyazlılar, bu sezon ilk kez taraftarının karşısına 16 Temmuz’da 3.Lig 2.Grup ekiplerinden Turgutluspor’a karşı oynadığı maçta çıktı. 2019-2020 TFF 3.Lig 3.Grup sezonu öncesinde ilk defa Soma Atatürk Stadında kendi taraftarının önüne çıkan ekibimiz, Yasin Hatipoğlu’nun ayağından penaltı atışından yararlanamadığı maçta Turgutluspor’a 1-0 mağlup oldu.



Somaspor 4-1 Manisaspor
Somaspor, 3.Lig 1.Grupta mücadele edecek olan Manisaspor’la 2.kez Soma Atatürk Stadında taraftarının karşısına çıktı. Atatürk Stadyumunda oynanan karşılaşmayı takımımız, 38.dakikada Hayri Mert Yomralıoğlu, 75.dakikada Üzeyir Ergün, 87.dakikada Mehmet Uysal ve 90+2’de Mehmet Bağlı’nın golleriyle 4-1 kazandı.

Somaspor 1-0 Yıldırım Belediyespor
Hazırlık döneminin son maçında Yıldırım Belediyespor’u konuk eden Somaspor karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı..
Siyah-beyazlılar, iç saha avantajı ve taraftarı önünde konuk ettiği Bal temsilcisi Yıldırım Belediyespor’u 28.dakikada Melih Şencan’ın golüyle 1-0 mağlup etti.

Yani yukarıdaki verilere baktığımızda; her ne kadar da hazırlık maçları olsa da alınan sonuçlar ve değerlendirmeler kayda değer..

Heyecan önümüzdeki hafta kupa ve ligle başlıyor..
Somaspor, ilk resmi karşılaşmasını 28-29 Ağustos’da Ziraat Türkiye Kupası 1.Tur Eleme maçında Akşehirspor ile Atatürk Stadında oynayacak..

Spor Toto 3.Lig 3.Grup 2019-2020 Sezonu’nda ilk hafta maçını ise; 1 Eylül Pazar günü saat 17:00’de İstanbul temsilcisi Halide Edip Adıvarspor ile büyük ihtimal ile Maltepe Hasan Polat Stadyumunda oynayacak.


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN