Somaspor-Yalovaspor Maç Önü

Somaspor-Yalovaspor Maç Önü

Ligin üçüncü haftası geride kaldı. 3 Haftalık maç trafiğimize baktığımızda Somaspor için sonuç bazında hiç de fena geçmedi.

Yine de daha iyi durumda olmak da mümkündü.
Mesela öne geçtiğimiz ve iyi oynadığımız Elazığspor Karakoçan FK maçında girdiğimiz pozisyonları değerlendirmiş olsaydık ”hiç de fena değil”i konuşmak yerine ”süper geçti”yi konuşuyor olacaktık.. Her şeye rağmen deplasmanda alınan ”puan puandır” deyip bu haftaya bakalım..

Bu hafta ki rakibimizin ligdeki konumuna baktığımızda bana göre üç puanı hanemize yazdırabileceğimiz bir maça çıkıyoruz.

Rakibimiz geçen sezon Bölgesel Amatör Lig’den 3.Lige yükselen Yalovaspor.. Takımı Bal’dan profosyonel lige çıkartan Aytaç Yaka‘nın ekibi, 3.hafta sonunda henüz galibiyetle tanışamadı.

İlk üç haftanın ilk haftasında evlerinde Çatalcaspor’a 6-2 mağlup oldular.
İkinci hafta Arhavispor deplasmanına çıkan Yalovaspor, iki kez geriye düştüğü maçı bırakmayarak Yusuf Aydemir ve Alperen Topçular’ın golleriyle karşılaşmadan 2-2’lik skorla ayrıldılar.

3.Hafta evinde Çarşambaspor’u konuk eden Yalovaspor, ilk yarısını iyi ikinci yarısını ise kötü oynadığı maçtan bir puanı kalecileri Ahmet Pekgöz‘ün müthiş kurtarışları sayesinde kurtardı.

3.Haftanın geneline baktığımızda iki iç saha, bir dış saha olmak üzere iki beraberlik ve bir mağlubiyetle 2 puan toplamışlar. Rakip ağlara 4 gol atarken 8 golle ligin en fazla gol yiyen takımı olmuşlar.



Tanıdık Tek İsim Var

Yıllarca tozunu yuttuğumuz Bölgesel Amatör Lig 2017 sezonunda bizimde formamızı giyen defans oyuncusu  Suat Avcı var. Yalovaspor’un orta sahasında görev yapan tecrübeli oyuncu aynı zamanda ekibin takım kaptanlığını da üstleniyor.

Maçı İstanbul Bölgesi Hakemi Yönetecek

11 Ekim Pazar günü Soma Atatürk Stadı’nda oynayacağımız maçı İstanbul Bölgesi Klasman hakemi Yalçın Taşkınfurat yönetecek.

Taşkınfurat’ın yardımcılıklarını Şenol Bektaş ve Cemal Can Çakır üstelenecek. Maçta 4. hakem, Ahmet Can olarak görev yapacak. Maçın gözlemcisi ise Yusuf Demir olacak

Taşkınfurat Bizlere Aşina

Karşılaşmanın orta hakemi Yalçın Taşkınfurat 2014 Bölgesel Amatör Lig sezonunda iki maçımızda görev aldı. Evimizde Gaziemirspor‘u Ersin Aksaç ve Samet Semiz‘in golleriyle 2-0 mağlup ettiğim maçta orta hakem, Manisa Futbol ile deplasmanda oynadığımız ve 2-1 mağlup olduğumuz maçta ise 4.hakem olarak görev yaptı.

Karşılaşmanın dördüncü hakemi Ahmet Can ise, Bal’da şampiyon olduğumuz sezon deplasmanda Altınova Bld.Spor‘u Toma Tabatadze (2) ve Yusuf Demir’in attığı gollerle 3-0 mağlup ettiğimi maçta, yine 4.hakem olarak görev yapmıştı.



amigo murat ince

Bize Döndüğümüzde;

İçeride canlı seyrettiğim Gölcükspor maçı ve deplasmanda oynanan Elazığ Karakoçan FK maçında aldığım bilgiler doğrultusunda, pozisyon zenginliğimizin bir hayli yüksek olduğunu, girdiğimiz pozisyonlarda ise maçı koparacak final vuruşlarının eksikliğini gözlemledik.

Sonuç olarak kalede ve savunmada iyi işler yapan, orta sahada pozisyon üreten takımımız, maalesef hücum hattında aynı başarıyı gösteremiyor..

Bu şu anlama gelmesin;
Önde oynayan oyuncularımız yeteneksiz
Kesinlikle değil.

Önde oynayan iki kenar oyuncularımız Umut Koray, Uğur Can ve oynadığı zaman Eren Yeşil yetenekli oyuncular.. Bu üç oyuncumuzun da bire birde adam eksiltme, sıfıra inip arkadaşlarını pozisyona sokma ve kendilerinin de pozisyona girme özelliği yüksek oyuncular. Forvet oyuncumuz Muhammed Öztürk, güçlü fiziği, kaleye sırtı dönük top saklama özelliği ve önde rakip takıma uyguladığı baskı takımımıza artı değer katıyor.

Sizler şimdi haklı olarak soruyorsunuz; ”Hocam madem bu kadar özelliklere sahip oyuncular neden meşin yuvarlağı 7*32 2*44 çerçeveye buluşturamıyoruz?”diye.. Ben inanıyorum; saydığım bu oyuncular bu maçla beraber attığı ve attırdığı gollerle ön plana çıkacaktır.. Unutmadan bir de sakatlığı düzelen ve bu hafta kamp kadrosunda bulunan Abdulkadir Çelik ve son günde takıma katılan yeni transfer Emre Tekin Pınar‘ında takıma sağlayacağı katkıyı düşünürsek…

Sonuç olarak kesinlikle üç puan hedefiyle çıkmamız gereken ancak dikkati de elden bırakmadan oynayacağımız bir rakiple karşılaşıyoruz. Bu maçtan alacağımız galibiyet bizi hedeflerimize varma noktasında ilerleyen haftalarda önemini ortaya çıkaracaktır.. SİYAH-BEYAZ DEVAM..

İlgili Bağlantılar:

Yalovaspor Maç Önü
Yalovaspor Maçının Hakemleri Belli Oldu
Yalovaspor Hazırlıkları Başladı

Cevdet Yıldırım

YORUM YAZIN