Somaspor Realitesi

Somaspor Realitesi

İyisiyle,kötüsüyle,sürprizleriyle ve heyecanla 3.lig serüvenimizde 11.haftaya geldik. Hani derler ya zorluk derecesi yüksek 6 puanlık maç diye; işte o maçlardan birisiydi Darıca GB maçı..

 

Şuradaki son yazımda takımımızın yüzünü yukarıya 2.lige çevirdiğini söylemiştim.
Eğer ki yönümüz buysa ve zirve mücadelesindeysek sert rüzgarlar bizi bekliyor demek çokta yanlış olmaz.

11.haftaya gelirken her hafta sıralama değişiyor ve zirvedeki ilk 5 takım yavaş yavaş belirmeye başlıyorken,alt sıralardan kopmaya başlayacak olan ilk 5 takım arasında çetin mücadelelere şahit olmaya başlıyoruz.


Bugün o maçlardan birinde Somasporumuzun Darıca GB takımını ağırladığı maçtaydım.
Maçı başkanımız Mustafa AYDIN ve rakip takım Başkanı ile birlikte izleme fırsatı buldum.
Belirtmeden geçemeyeceğim bir güzelliğe şahit oldum. Başkanımızın nezaketi,misafirperverliği ve bu durumdan son derece memnun görünen rakip takımın başkanı arasındaki maç boyunca samimi ve centilmence görüntü vermeleri beni fazlasıyla memnun etti.Sporu ve futbolu güzelleştiren dostluk unsuruna örnek bu durum için iki başkanımızı tebrik ediyor ayrıca teşekkür ediyorum.
ÜZEYİR ERGÜN
Maça profesyonel ligin gediklisi olarak bildiğimiz Darıca GB takımına karşı kontrollü oyunla başlayan takımımızı öne geçiren golü 25.dakikada frikikten topu doksan diye tabir ettiğimiz köşeye bırakan kaptan Üzeyir ile bulduk. Hani kaptan tabirinin tamda üzerine oturduğu bir futbolcu Üzeyir. Sahadaki duruşu, mücadeleci ruhu ve şavaşçı yapısıyla Üzeyir gerçek bir takım kaptanı olduğunu her maç oyunuyla haykırıyor desem herhalde beni doğrular bu yazımı okuyanlar..


Ve kendisini sanırım anlatmak için sadece ona özel olarak yazmam gereken bir futbolcu var ki takımımızda son haftalarda yıldızının attığı gollerle iyice parlaması beni hiç şaşırtmıyor.Takımımıza galibiyeti müjdeleyen ve 2-0 öne geçiren golü 77.dakikada atan Mehmet UYSAL kendisini geliştirmeye devam eder,üzerine koyan bir performans ile ilerlerse onu 3 yıl içinde Süper lig seviyesinde görmek bizler için sürpriz olmaz diye düşünüyorum.

Somaspor profesyonel ligle yeniden buluştuğu yılda nasıl bir oyun yapısıyla oynayacak ve neler yapabileceği düşünülürken Burhanettin hoca faktörü çıkıyor önümüze..Takım her maç daha iyi görünüm vermekle kalmıyor,yeni bir takım olmasından dolayı 3.ligde adeta tecrübe kazanırken tecrübeli bir takım gibi oynuyor.Bu durum bize somasporun artık 3.ligin bir realitesi haline gelmeye başladığını gösteriyor.Alışık olmadığımız gelişim için hocamızı ve teknik ekibimizi tebrik ederken 90 dakika susmayan taraftarlarımızı da ayrıca kutluyorum.

Somaspor zorlu ve çetin görünen yolda mücadeleye girerek büyüyen hedefine doğru sağlam bir şekilde yürüyor.Futbol iyi bir hoca,iyi oyuncular,iyi bir teknik ekip,iyi yönetim ve birçok faktörle birlikte iyi ve sağlam bir ekonomide ister.Büyüyen hedefler ile birlikte takımın giderleri ve bütçe ihtiyacı da büyüyecektir.Bu anlamda Somaspor için somamızda faaliyet gösteren tüm büyük işletmelerimizin ve kurumlarımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrası içinde destek vermeye devam edeceğine yürekten inanıyorum.
Aldığı bu önemli galibiyet için takımımızı tekrar tebrik ediyor,zirve mücadelesinin devamında başarılar diliyorum. Tüm yazılarına göz at)

Sancar DELİBALTA
Soma Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü



Sancar Delibalta

YORUM YAZIN