Somaspor Fırtınası…

Pazar günü yapılacak en güzel iş Somaspor maçına gitmekti öyle de yaptık. Geçen hafta deplasmanda galip gelmiş bir takımı ”canlı izleyelim” dedik…

 

Tribünlerin doluluğu çok iyiydi. Taraftar özlemiş Somaspor’u Geçen haftada takım galip gelince, birde sezona yeni transferler, yeni hoca dahada merak edilen duruma gelmiş oldu takım ..

Maç başladığında Somaspor 4.2.3.1 sistemi ile sahaya yerleşerek başladı.. Kaptan Oktay ve S.Öztürk ön libero Yusuf 10 numara pozisyonunda Toma en uçta golcümüzdü..

Karşı takım Orhangazi çok zayıf görüntü verdi daha maçın başında kendi yarı alanına çekilerek bekleyerek oynamaya başladı zaten gitmeye de mecali yoktu..

Oyunun hakimi tamamen Somaspor du, ama etkili gol pozisyonları yoktu. Tempo normal seviyelerdeydi..

Gol her durumda gelecek gibi duruyordu bunun için çok yönlü çok baskılı oyunda gerekmiyordu benim izlenimlerim karşı takımın çok zayıf olması atak bile yapamıyorlardı..



Bu maç kesinlikle Somaspor için ölçü değil hele hele şampiyonluk için hiç değildi daha çok maç var onları da görelim..

İlk yarı normal oyunla sonuç 2-0’a geldi zaten soyunma odasına skor avantajı ile gidildi..

İkinci yarı Somaspor biraz kendi yarı alanında kalarak rölantide bekleyerek oyununu sürdürdü karşı takımın gelmeye mecali yoktu çok zayıf takım Orhangazi bu oyununu sürdürürse düşer onlar için durum hiç açıcı değil..

Somaspor evinde oynamanın avantajını iyi kullandı. Maç içinde oyuncuların ara ara yerleri değişerek oyununu sürdürdü. Toma sola geçti Yusuf 10 numara pozisyonundan sağ çizgiye geldi Atalay forvet oldu S.Öztürk girince oyuna 10 numara pozisyonunda oynadı.

Maç geleninde tempo düşüktü Somaspor zorlanmadan sonuca gitti tekrar yazıyorum bu maç kesinlikle ölçü olacak bir maç değil daha zorlu maçlar bekliyor Somasporu şampiyonluk yolunda iyi bir hava yakalanmış durumda, seyircide gelerek takımını destekliyor darısı önümüzdeki maçlara.. Sevgilerle..Doğan Gülşen

Tüm yazıları için buraya tıklayınız!

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN