Somada Futbol..

Somada Futbol..

Kaymakamlık Futbol Turnuvası 20 seneyi aşkın bir geçmişe sahip geleneksel bir hale gelmiş ve Somamızın kültürü olmuştur.

Baharın gelmesiyle futbol sevdalılarının ortak tutkusu olmuş gerek oynayan gerekse seyredenler için 2 aylık bu serüven, bazen coşkuya bazen de hüzne  sahne olmuştur. Kim ne derse desin bu turnuva Soma’nın vazgeçilmezidir. Soma da yaşayan her futbolseverin bu organizasyona sahip çıkması gerekir. Futbol seyirciyle güzelleşen bir oyundur. Onun içindir ki biz oyuncular seyirciye karşı sorumluluk bilinciyle hareket etmeliyiz. Yüksek efor sporcularda adrenalin seviyesini arttırarak sinir katsayılarını tavan yaptırır. Buda bazen istemeden rakibi veya hakemi yada kendi takım arkadaşımızı incitmemize sebep olur. Ama şunu unutmamalıyız ki  Futbol seyircisi iyi oynayanı yada kazananı değil her zaman insancıl olanı alkışlar. Bütün şampiyonluklar unutulur ancak  centilmenlik bakidir…  bu turnuvada 18 yıllık oyunculuk ve seyircilik tecrübemle şunu söylüyorum  tüm oyuncular olarak  sağduyulu ve insancıl olmak zorundayız. turnuvanın güzelliği ve devamlılığı için buna mecburuz arkadaşlar. İnanın bana insanlar bizim gol atmamızdan daha çok hoşgörülü olmamızı isterler. Spor dostluk kardeşlik bağlarını güçlendirmek için vardır ve bunun sadece sözde oladığını ispatlamak elimizde. Soma için , futbol için bunu başarabiliriz. Birbirimizi kırmadan kötü söz söylemeden kalp kırmadan biten bir turnuva geleceğimiz için yatırımdır.

Bu güzel turnuvanın tamamlanmasında emeği geçen Başta Dilek KURUÇAY Hanım’a Oynayan tüm oyunculara İzlemeye gelen soma halkına , ve tabiki Olmazsa olmazımız Cevdet Yıldırıma Katkılarından dolayı çok ama çok teşekkür ederim.

Saygılarımla….(herhangi biri)



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN