Skor İyi, Oyun?

Skor İyi, Oyun?

Geçen hafta deplasman galibiyetiyle iyi giriş yaptığımız lige evimizde nasıl oluruz ne oynarız? merakla bugün maçı öyle izledik..

DOĞAN GÜLŞEN

Maç başladığında 4.2.3.1 dizilişi ile sahadaydık. İki ön liberolu sistem evimizde oynamak biraz demode kaldı ama hoca öyle çıkmış..
Yasin forvet arkasında oynuyordu.
Oyun tempo olarak çok düşüktü bunun çeşitli nedenleri olabilir ama bazı futbolcularımız fizik olarak tam hazır olmadıkları görülüyordü bugünkü oyunda Oğuz örneğin beklentinin altında kaldı geçen maçlara oranla hücum etsekse bir türlü böyle gol olacak son nokta pozisyonları bulamadık bunda pas tercihleri sıkıntılıydı bu duruma çalışmalı, nedense takım son pas tercihinde isabet oranı düşük uyumla ilgili diyebiliriz çalışarak önümüzdeki haftalar bu konu düzelecektir..

Mehmet Uysal bugün yine gayretliydi ama yeterli destek orta sahadan gelmedi Yasin olsun, Oğuz olsun, Yusufcan olsun uzaktılar. Ceza sahasına önde baskıda yapamıyorduk. Rakip rahat topla oynadığı zamanlar oldu ama hiç bir zaman tehdit olacak bir rakip durmuyordu o konuda iyiydik ama bu sefer biz oyunu rakip sahaya yıkamıyorduk.
Erkut Küçük geçen haftanın galibiyet golünü atan oyuncumuz bu hafta yine gözler ondaydı, sol kanadı iyi kullanan biri olsada bugün gol bölgelerine giremedi bir iki güzel orta pozisyonunda zamanında yapamadı çok gayretli biri bunu görüyoruz..



İkinci yarı aynı oyun devam ediyordu burada artık tek ön liberolu oyuna geçip daha çok adamla hücum yapmaya çalışabilirdık..
Yasin’in çok iyi bir pozisyon da topu dışarı atması onun daha fizik olarak 90 dakika çıkaramayacak görüntüsü tribünden bile belli oluyordu. Yaptığımız ataklar vardı, ama bunaltamıyorduk. Rakibi hataya zorlayamıyorduk.

Belli bir bölümden sonra Erkut sol beke geçti adam eksilten sıfıra inip orta yapabilen biri neden beke geçti oda ayrı bir konu bu maç için çünkü topla çok iyi işler yapabilen biri top onun ayağına geldiğinde ufak ta olsa heyacan veriyor.

Mehmet Uysal yine bazı toplarda mükemmeli yapmaya çalışıyor daha hızlı düşünüp oynasa onun adına güzel şeyler olacak bazı durumda son noktada vurmuyor pozisyonu netleştirmek istiyor bu sefer rakip bozuyor ama keyifle izlenen biri iyi bir golcü özellikleri taşıyor..

Üzeyir kaptanımız bazen ikili mücadelede çabuk geriliyor çok çalışkan sahada basmadığı yer yok ama kırmızı pozisyonunda ağır bir kararla atıldı rakip gelip ona vurdu kaptan bu durumlarda daha sakin kalmalı sorumluluğu olduğunu unutmamalı .

İki takımda sahada 10 kişi kalınca değişiklikler oldu. Bilal girdi Mehmet sola geçti 9 numara oyuncumuz forvete geçti ama Erkut sol beke çekilmesi hücumda son dakikalara gelirken gereksiz geldi çok iyi oyuncu sol kanadı da çok iyi kullanıyor..

Son dakikalar biraz doldur boşalt olsa da stoperlerimizde ataklara katılarak golü bulmak için çabalıyorduk,bunlardan birinde penaltı oldu Bilal’le gol yaptık ikide iki yaparak haftayı kapattık evimizde oyun olarak belki tatmin edici değilse de kazanmak iyi oldu. Eksikler olsa da ilerleyen haftalarda bunlar düzelecektir.
Takımımız gayretli bir şekilde mücadele etti seyircimizde desteklemeye devam ediyor belki oyun yönünden tatmin olmayanlar olsada 3 puan önemliydi bunu bugün başardık böyle bakmak lazım.. Sevgilerle Doğan Gülşen (tüm yazılarıma göz at)


Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN