Sil Baştan ve Aşı?

Sil Baştan ve Aşı?

2020-2021 Futbol Sezonunda 4 Ağustos resmen başlayan 1. transfer ve tescil döneminde, bizim adımıza hiç de olumlu gelişmeler olmuyor..

 

Muthiş 3.lig serüveni ve play-off’la taçlandırdığımız bir sezonun ardından geriye “acaba yine sil baştan mı takım yaratılacak?” gibi soru işaretleri kaldı.

Nedeni de?

O başarılı sonuçlara imza atan futbolcularımızla “iç transferde kesin anlaşırız” diye temenni ederken, hemen hemen hepsi gitti. Maalesef; ilk yılımızda bizi 2.ligin kapısına kadar taşıma başarısı gösteren futbolcularımızı öyle veya böyle elimizde tutamadık.. İskeletimizi oluşturan kadronun tamamına yakını ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık.

Kaptan Üzeyir Ergün,  Mehmet Uysal ve Muhsin Polat gibi oyuncuları elimizde tutamayarak takımın ana iskeletini oluşturan bu oyuncuların yokluğunu büyük ölçüde hissedeceğiz. Neyse ki Nurettin Çağlar, Tunay Meral ve Melih Şencan’ı kaptırmadık!

Yönetimin, geçen sezon olduğu gibi bu sezonda çok sayıda transferleri gerçekleştirmeli. Tabi bütün bunlar maddi kaynakların varsa gerçekleşecek. Biz işe iyi tarafından bakalım.. Ağustos’un 15’inde başlayacak kampa kadar da bu iş büyük ölçüde bitmeli. Az zaman olsa da Burhanettin Hoca’nın takımı hazırlama noktasında süresi olmalı.

İç transferlere, gidenlere ve gelenlere baktığımızda;



İç Transfer;

Tunay Meral (Kaleci)
Melih Şencan (Defans)
Nurettin Çağlar (Orta Saha)

Belli Olmayanlar;

Onur Ulaş (Pazartesi belli olacak)
Ali Akkuş (K.Maraşspor ile anlaşma aşamasındayız)

Gidenler;

Ömer Kavurkacı ( ? )
Mehmet Uysal (Manisa FK)
Üzeyir Ergün (Ümraniyespor)
Muhsin Polat (Sivas Belediyespor)
Taner Yıldız ( ? )
Mustafa Aydoğdu ( ? )
Muammer Atalay ( ? )
Fırat Suçsuz ( ? )
Yusufcan Atabay ( ? )
Mehmet Bağlı ( ? )
Burak Turan ( ? )
Melih Vardar ( ? )

Gelenler;

Burak Balaban (Şile Yıldızspor)
Özcan Aydın (Bağcılar FK)

Yönetimden gelen haberler doğrultusunda transferler 15 Ağustos’da başlayacak kamp öncesi tamamlanmış olacak. Ve o isimlerde salı veya çarşamba günü kamuoyu ile paylaşılacak..

Özetleyecek olursak, yukarıdaki tabloya göre geçtiğimiz sezonda takımın iskeletinde yer alan kalecimiz Tunay Meral, Nurettin Çağlar ve defans oyuncumuz Melih Şencan’ın takımda kalması netleşti.  3.lig kadromuzda yer alan Tunay,  Melih ve Nurettin’in haricinde takımı sil baştan yaratacağız gibi durum söz konusu.. Her şeye rağmen geçen sezon sil baştan yaratılan takıma, teknik direktörümüz Burhanettin Basatemür’un sihirli dokunuşlarıyla aşıyı tutturmuştuk. Yeni sezon öncesinde yine aynı sezona benzer bir durum bizi bekliyor gibi, bekleyip göreceğiz.. Ama aşı ya tutmaz sa ?



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN