Salihli Belediyespor Maç Önü..

Salihli Belediyespor Maç Önü..

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 8.Grup’un 4.haftasını 3 galibiyet ve bir beraberlikle, kamuoyuna güzel mesajlar vererek kapatan Somaspor ile, sezonun ilk iki haftasına Urganlıspor ve Altınova Belediyespor’u 3-1’lik skorlarla mağlup ederek başlayan ancak son iki hafta da önce duraklama sonra gerileme dönemi geçiren Salihli Belediyespor, 21 Ekim 2018 Pazar günü Saat 15:00’de Ramiz Turan Stadyumunda karşı karşıya gelecek.

Maç yazısını girmeden önce; Ramiz Turan Stadyumuna gelecek tüm sporseverlerin ortak tutkusu olan Futbol, biz spor severlere inanılmaz heyecanlar yaşatıyor. Bu bağlamda; karşılaşmayı seyretmeye gelenlere; futbolun güzelliklerini sunmak, saha içinde ve tribünlerde gösterilecek sevgi, saygı, hoşgörü ve en önemlisi sahalarımızda ender rastladığımız fair-play davranışları görmek en büyük arzumuz.. Umarım Pazar günü Manisa’mızın iki güzide kulübünün oynayacağı karşılaşmada yukarıda belirttiğimiz gibi; ‘’ sevgi, saygı, hoşgörü ve fair-play’’ ruhunda hak edenin kazanacağı bir karşılaşma olur..



Rakibimizi kısaca irdelediğimizde;
Salihli Belediyespor’da; Manisa Süper Amatör lig play-aut maçında Yunusemre Belediyespor’u normal süresi 0-0 biten karşılaşmanın uzatma bölümünde 1-0 mağlup ederek 4 yıl aradan sonra yeniden BAL’a yükselme başarısını gösteren Adem Başaran’ın yerine, geçtiğimiz sezonu Sarayönü Belediyespor ile geçiren Ozan Dombaz takımın başına getirildi.

Takımın iskeleti ise; Sercan Şen, Mesut Özgür, Feyzullah Selman, Şahin Fırat, Can Gümüşada, Cihat Karaer, Selçuk Yıldırım, Aydın Kuzu, Ulaş Tufan, Ayvaz Koç ve Güney Atılgan’dan oluşuyor..

Kadrolarında bizlere yabancı olmayan forvet oyuncuları Ayvaz Koç var. Ayvaz Koç, 2016-17 futbol sezonunda yarım dönem bizimde formamızı giyen oyuncular arasında yer almıştı. Salihli Belediyespor’un attığı 11 golün üçünde onun imzası var..(ayaktakilerden bize göre sağdan ikinci)

Sezona 3-1’lik Urganlıspor galibiyeti ile başlayan yeşil-beyazlılar, ilk dört haftayı 7 puanla liderin 5 bizimle ise 3 puan farkla 4.sırada tamamladı. Yeşil-beyazlılar, dört haftada 2 galibiyet 1 mağlubiyet birde beraberlik aldı.

Bu dört haftalık maç trafiğinde evinde Urganlıspor’u 3-1, deplasmanda Altınova Belediyespor’u 3-1 mağlup etti. İlk iki haftaya fırtına gibi giren yeşil-beyazlılar, üçüncü hafta evlerinde Ödemişspor ile 2-2 berabere kaldı. Dördüncü hafta da ise; Gülbahçespor’a deplasmanda 4-3 mağlup oldu.




Geçen hafta sıkıntılı geçen Gülbahçespor maçının 17.dakikasında zorunlu değişiklik yaptılar. Stoper oyuncuları Feyzullah Selman ayak bileğinin burkulma sonucu, yerini Tolga Akyüz’e bırakmış. 85.dakikada ise sağ açıkları Güney Atılgan kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı. Güney Atılgan’ın yerine ‘’bu adamı neden oynatmıyorlar?’’ dediğimiz geçen sezon Torbalıspor formasıyla 13 gole imza atan yabancı oyuncuları Sadık Olanıyı Salısu’nun oynaması muhtemel görünüyor..

Bu maç özellikle Salihli Belediyespor ve teknik direktörleri Ozan Dombaz açısından bir hayli önemli.. Kaybetmeleri halinde Salihli Belediyespor zirve yarışında çok büyük yara alacak, teknik direktör Ozan Dombaz lada belki de ipler kopma noktasına gelecek..

Bize döndüğümüzde;

‘’Bizim eksilerimiz şunlar, artılarımız bunlar’’ demeyelim. Bırakalım eksi ve artı yönlerimizi rakibimiz araştırsın..Biz, geçtiğimiz hafta evimizde oynadığımız maçta, ilk yarıda sergilediğimiz istekli, arzulu ve gol yollarındaki etkili futbolumuz ile, Yalova Kadıköyspor’un fişini 45 dakikada çekmiştik.
Salihli Belediyespor karşısında da pozitif futbolumuzu 45 dakikaya değil 90 dakikaya yayıp istediğimiz sonuçla Soma’ya güle oynaya döneriz İnşallah.. SİYAH-BEYAZ DEVAM..

3 SEFER KARŞILAŞTIK
Salihli Belediyespor ile tarihimizde 3 sefer karşı karşıya geldik. Oynanan üç karşılaşmada rakibimize maalesef üstünlük sağlayamadık.

SALİHLİ BEL.SPOR İLE OYNADIĞIMIZ MAÇLAR
2012 PLAY-AUT MAÇI
Salihli Belediyespor 5-1 Somaspor

2013-2014 SEZONU BÖLGESEL AMATÖR LİG 8.GRUP
Somaspor 0-0 Salihli Belediyespor
Salihli Belediyespor 1-0 Somaspor 




5.HAFTA MAÇLARI:
Salihli Belediyespor – Somaspor
Çiğli Belediyespor – Gülbahçespor
Yıldırım Belediyespor – Ödemişspor
İzmirspor – Orhangazi Belediyespor
Yalova Kadıköyspor – Ayvalıkgücü Belediyespor
Burhaniye Belediyespor – Altınova Belediyespor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN