Milli Takım Fransız Kalmadı..

Milli Takım Fransız Kalmadı..

Türkiye Milli Takımı Şenol Güneşle farklı bir boyuta geçti. Sebeplerini sayabiliriz..

DOĞAN GÜLŞEN

En başından yerli hoca olması mazeret üretmeyi sevmeyen hoca, futbolcuların da yerli hoca ile çalışırken birbirlerini anlamaları aynı dili konuşmaları, bunun dışında bütün lig takımlarında oynayan oyuncuları iyi takip edip formayı hak edene verilmesi olarak sayabiliriz..
Çok hoca gördük, olmadık formsuz oyuncuları sırf isim için oynatılanı biliyoruz..

Genç oyuncular hepsi daha futbolun baharında bunların bilincinde olmaları ve Avrupada çoğunun oynaması sahada disiplinin gözle görülür vaziyette fark ediliyor..

Fransa futbolda marka takım geçen yıl dünya şampiyonu oldular niçin sıkıntı yaşadılar eksik oyuncuları da vardı, beklediği oyunu neden oynayamadı çok sebebi var..

Milli takımımız 4.3.3 düzeninde sahadaydı bunu öyle güzel sahada uyguladık ki, sahaya öyle iyi yayıldık ki, önde baskı öyle yaptık ki orta saha oynayan oyun kurucuları Pogba ya öyle baskı yapıldı adam dönemedi bile tekniği üst seviyede olan Fransa milli takımını pas bağlantılarını keserek hücumda çoğalamadan bizim takım olarak geri koşmamız kanatlar dahil iyi kapatmamız onların etkili olmamalarını sağladık..




Ve hücumda 4.3.3 sisteminin iki orta saha oyuncumuz Dorukhan ve irfancan Kahveci ceza sahasına girerek her hücumda takım olarak çoğalarak her top nerdeyse pozisyon oldu,kanatlar zaten Cengiz le her maç etkili oluyorduk bu maçta ayrı bindirmeleriyle süper oynadı harika da gol attı aynı şekilde solda oynayan Kenan da etkili oynadı aynı şekilde beklerimiz Hasan Ali ve Zeki müthiş oyunları da yenmemizde etkili oldu..

Takım olarak baskılı oyunumuz la birlikte bütün futbolcuların biribirini tamamlaması takım oyunumuzu sahaya iyi yansıtmamızı sağladı. Mahmut orta sahada tek ön libero olarak çok iyi oynadı zaten hep üstüne koyarak gelen bir futbolcu dünde iyi futbol oynadı aynı şekilde Burak Yılmaz yılların tecrübesi genç futbolcuların önünde iyi bir örnek olarak sahadaki mücadelenin artmasindaki en büyük etkendi..

Milli takım kendine gelmiş öyle günü kurtarmalık işleri bırakıp uzun yıllar sürecek program yaparak ilerlemeliyiz bütün futbolcularımız değerli iyi araştırarak kurulan takım böyle başarılı olur hak eden formayı giymeli bizim değerli hocalarımız varken dışardan hoca düşünmek en büyük yanlış Şenol Güneş Beşiktaş la şampiyon liginde büyük başarıya imza attı tekrar milli takımla o başarı neden olmasın..

Artık futbolda doğruları yapmamız lazım Avrupada başarılı olmak için alt yapıya yönetmeliyiz gördükki genç oyuncular iyi alt yapı görmüş se her kulvarda başarılı olabiliyor guvenmemiz lazım onlar Avrupanın en iyi takımlarına transfer oluyorlar Melih gibi Cengiz gibi diğer gurbetçi futbolcularımız gibi mücadele eden bir Milli takım her şeyi başarabileceğini gördük önümüzdeki 2020 Milli takımımız Avrupa kupasında göreceğiz büyük olasılıkla..Sevgilerle..





Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN