Mazeretlerin Arkasına Sığınmıyoruz Ama?

Mazeretlerin Arkasına Sığınmıyoruz Ama?

Muğlaspor maçını güzel bir zemin ve bir önceki haftaya nazaran dolu tribünler önünde oynadık..

SOMADASPOR

Ligin ilk üç haftasını ikisini deplasmanda birini de içeride kazanarak başladık. Liderliğimizi ve kazanılan puanların tesadüf olmadığını kanıtlamak için; Muğlaspor maçı kendi sahamızda kazanmak istediğimiz bir karşılaşmaydı. Tabi ki bizim olduğu kadar, üç hafta da 2 puan toplayan ve bu maçı çıkış maçı olarak belirleyen Muğlaspor içinde çok önemli bir karşılaşmaydı.

Muğlaspor’un son maçlardaki kötü performansının aksine bizim yakaladığımız ve 3.hafta sonunda kayıpsız liderlik koltuğunda oturmamız bu maç için favori gösterilmemizi sağlıyordu. Mutlak 3 puan parolası ile çıkılan maçta gülen taraf konuk ekip Muğlaspor oldu.

Ceza ve Sakatlıklar Takımın Kimyasını Bozdu..

Aslında Muğlaspor maçının kötü geçeceği geçen hafta deplasmanda kazanılan Gölcükspor maçından sonra Mehmet Bağlı‘nın sakatlık haberinden sonra geldi.

Teknik Direktör Burhanettin Basatemür, 1 ve 2.haftalarda oturttuğu takım şablonunda kırmızı kart cezalısı kaptan Üzeyir Ergün’ün yokluğunda takım kurgusunda zorunlu değişikliğe gitti. Gölcükspor maçında Üzeyir’in yokluğunda sağ kanada Mehmet Bağlı’yı monte etmiş ve Mehmet Bağlı’da o maçta çok iyi top oynamıştı. Gel gelelim maçın uzatma bölümlerinde Mehmet Bağlı zeminin azizliğine uğrayıp ayak tarak kemiğini kırmıştı. İlave olarak ta Bilal Şeflek’in sakatlığı iyice canımızı sıkmıştı.

Aksilikler üst üste gelmeye başladı. Kupa ve ligde oynadığımız peş peşe maçlar,kadro derinliği geniş olmadığı için sakatlanan ve ya ceza alan oyuncunun yerini doldurmak bir hayli güçtü.

Basatemür, sağ kanada sol kanat oyuncumuz Muhsin Polat’ı, sol kanada da sol önde iyi işler yapan Erkul Küçük’ü çekerek takım kimyasında mecbur oynamaya gitti.

Her şeye rağmen takım sahaya istekli çıktı. Ne var ki, maç öncesi esame listesinde bulunan defans oyuncumuz Onur Ulaş ısınma esnasında sakatlığı nüksetti ve Mustafa Şengül’le zorunlu değişiklik yapmak zorunda kaldı. Bu durum sporcuları bir hayli canını sıkmıştı.

Maçın başında ağlarımızda gördüğümüz gol, bizim için kötü bitecek maçın habercisi oldu. Nitekim de 90 dakikanın sonunda namağlup ve lider girdiğimiz 4.haftaya her iki ünvanımızı da bırakmak zorunda kaldık!



Mağlubiyete Rağmen Takım ve Taraftar Bütünleşmesi

Sakat ve cezalı oyuncuların yokluğuna rağmen sahada ellerinden gelen mücadeleyi sergilemeye çalışan Somaspor’lu futbolcuları, Siyah-İnciler ve Kale 301 taraftar grupları maç sonu tribüne çağırarak alkışlaması bizim için kötü biten maçın en güzel yanıydı.

Bu maçın özelini toparlayacak olursak; yukarıda yazının başında belirttiğim ”Mazeretlerin Arkasına Sığınmıyoruz Ama” evet sığınmıyoruz ama bazı gerçekleri de göz ardı etmemiz lazım.  İmkanlar doğrultusunda iyi günde-kötü günde taraftar gruplarımız Siyah-İnciler ve Kale 301 gibi takımıza sahip çıkalım. Takım bizim, kent bizim, vesselam..SİYAH-BEYAZ DEVAM..

ziraat türkiye kupasıSalı Günü Keçiörengücü Kupa Maçı Oynayacağız

24 Eylül Salı günü Atatürk Stadında TFF 1.Lig ekiplerinden Keçiörengücü ile Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu’nda karşı karşıya geleceğiz.
Saat 15:00’de başlayacak karşılaşmayı Sakarya Bölgesi Klasman hakemlerinden Serkan Önsal yönetecek..Önsal’ın yardımcılıklarını M.Kağan Bingül (Eskişehir), Onur Tanrıverdi (Bursa), 4.hakem Levent Gümüşdere (Sakarya) yapacak..


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN