Maçı Hak Eden Kazandı.

Maçı Hak Eden Kazandı.

Selamın Aleyküm sevgili Soma’lı sporsever kardeşlerim abilerim..
Bugün oynanan Somaspor-Akşehirspor maçıyla ilgili köşe yazısını yazmaya çalışırken nasıl ve nereden başlayacağımı bilemedim. Gözlerimi kapatıp, başımı geriye atarak maçı yaşamaya başladım. Aklıma gelenleri sizinle paylaşmak istedim..

Soma olarak profosyonel maçları özlemişiz bunu tüm sahaya gelenler gösterdi. Maçı tv vermesine rağmen çok kalabalıktık . Seyirci takımımıza destek vermek için her şeyi yaptı, hepsine teşekkür ederim.

Maçın analizine sondan başlamak istiyorum .
Maçın uzatmalara kalması tamamen bir şanssızlıktı bizim için..
Penaltılara kalması Akşehirspor için büyük ödüldü.
Ama maçı hak eden kazandı.
Hani elimizde oyun üstünlüğünü gösteren bir cihaz yok ama bence % 70 e , % 30 gibi bir fark vardı.
Bu takım eğer ligde böyle oynarsa çok zevkli maçlar bizi bekliyor diye bilirim.
Burhanettin Hocam kısa bir sürede çok koşan bir ekip oluşturmuş. Futbolcu kardeşlerim ellerinden geleni maçın sonuna kadar kovaladılar, ayakta kalarak.
Ayakta kalarak diyorum Akşehirspor takımı abartmadan söylüyorum 120 dakikanın 30 dakikasını yatarak yani vakit çalmak için yatarak geçirdi..
Bizim takımımız 120 dakika ayaktaydı.
Bu da kenar yönetiminin başarısıdır.



Niye böyle dedim?..

Akşehirspor’lu kardeşlerimizin kramp girme sorunları oldu.
Bizde ise olmadı.
Takım çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmiş demek ki diye düşünüyorum.
Takımımız çok koşuyor.
Rakiplere boş alan bırakmıyor..
Kaybedilen topları kazanma süremiz çok kısa tabi buda rakibi bozuyor bize güven veriyor..
Takımdaki arkadaşlardan bu maç genelinde bahsetmek gerekirse; defans olarak gayet dikkatli, kademelere özen gösteren, yardımlaşmalarda ayakta kalan, bunların yanı sıra topu oyuna soka bilen bir görünüm sergilediler.

Orta sahada oynayan arkadaşlar hani bazen derler ya ”şiir gibi” işte öyle keyif aldım devamlı pres yapan top kazanan oyun bozan rakibi bunaltan aynı zamanda mükemmel toplar kullanan arkadaşlarını rahatlatan besleyen bu kadar yazıya arada bir MAAŞALLAH demek istiyorum haaa aklıma şimdi geldi ceza sahası içinde sanki halı saha maçı oynar gibi oynamaya çalışıyoruz şut çekmiyoruz yada denemiyoruz hani şöyle mermi gibi şutlar çok yakışır..

Forvet hattımızda bana göre elinden geleni yaptı biraz şansızlar dı ama olsun mesele pozisyona girmek bir olmaz ,iki olmaz olmaya başladı mı da keyfinden yenmez böyle devam arkadaşlar.

Somanın böyle bir sosyalliğe gerçekten ihtiyacı vardı sahadaki çocuklar,kenardaki hocalar, ve yönetim elinden geleni yapıyor TEBRİKLER SOMA SPOR eee taraftar olarak ta üzerimize düşeni yapalım sonuna kadar destek arkadaşlar. Allah utandırmasın.Hakan Durur (tüm yazılarına göz at)


Hakan Durur

YORUM YAZIN