Karşıyaka Fark Beklerken?

Karşıyaka Fark Beklerken?

Somaspor’un yarın Karşıyaka ile deplasmanda oynayacağı maç öncesinde mail kutusuna düşen bir anıyı sizinle paylaşmak istedim..

Adının paylaşılmasını istemeyen ve o günleri bire bir yaşayan sporseverin noktasına ve virgülüne dokunmadığımız paylaşımı şöyle;

O yıl Karşıyaka 1. Ligden düşmüş bizde Soma Linyit spor olarak 3.ligden 2.lige çıkmıştık. Karşıyaka ise büyük ölçüde kadrosunu korumuş, bir alt ligde fazla kalmak istemiyordu.

Ligden düşen kadrolarını korumuş 3-4 takviye ile de lige sükseli başlayıp ligin tozunu atmayı düşünüyorlardı.
Biz Soma linyit spor olarak mütevazi ama yürekli takımımızla kendi tesislerimizde sezona hazırlanmıştık.
Fikstür çekildiğinde ilk maç Alsancak ta Karşıyaka ile Soma linyit spor arasındaki maç merakla beklenmeye başladı.
Maç haftasına girdiğimizde bazı İzmir’li gazeteler ve spor yazarları bizi küçümser bir üslup takınmışlardı.

Gazeteler de aynen şöyle yazıyordu…

Karşıyaka Soma linyit in kalesine pota koysalar bile bu maçtan farklı galip gelecektir.
Yani küçük bir ilçe takımı ve kurum takımı olduğumuz için baya hafife alınmıştık sabah gazeteleri açtığımızda hep bu ve buna benzer yazılar okuyorduk baya da moralimiz bozuluyordu.
Bizim takımımızda iyi idi aslında, iyi çalışıyorduk ve tecrübeli oyuncularımız vardı. Bunun yanında çok güzel arkadaşlık vardı takımda.

Maç günü geldi çattı. Kamp yaptığımız İzmir Bornova da ki Maden-İş misafir hanesinde kahvaltımızı yaptıktan sonra stada gittik.



Başlama düdüğü ile birlikte Karşıyaka takımı, oyunu bizim yarı alanımıza yıktı.
Atak üstüne atak geliştiriyorlardı.
Öyle bir baskı kurdular ki defansımız nefes almıyordu.
Bir ara ”gazetede yazılanlar gerçekleşecek galiba?” diye düşünmeye başladık.
Vuruyorlar kaleci kurtarıyor.
Vuruyorlar direkten dönüyor,
Vuruyorlar üstten aut,
Vuruyorlar yandan aut.
Kaleci Mustafa kalesinde devleşmişti. Ev sahibi takım adına bir türlü beklenen gol gelmiyordu.
Bir gol olsa zaten arkası gelecek gibiydi.
Bütün gazeteciler bizim kalenin arkasına doluşmuşlar, golleri çekmek için sabırsızlanıyorlardı.
Bu şekilde tükeniyordu.
Kronometre 90’ı gösterdiği vakit; ”herkes maç berabere bitecek galiba” diye düşünürken golü bulan biz olduk.. Karşıyaka da son dakikada bir gol bulurum ümidiyle komple yüklenirken Doğan orta sahadan alıp Karşıyaka ceza sahasında kendini yerde bulmasıyla hakemin beyaz noktayı göstermesi sonucu Soma Linyit spor kale arkasındaki foto muhabirlerinin penaltıyı görüntüleme telaşına kapılmaları ilginç bir görüntü oluşturdu.
Hacı Mehmet in topu kaleci ile ayrı köşelere göndermesiyle hakemin de bitiş düdüğünü çalması ile Soma linyit zaferini ilan ediyordu.

Maçtan sonra bir gazetecinin teknik direktörümüz Şetafettin Camcı’ya ”bu maçta hangi sistemle oynadınız?” sorusuna Camcı’nın verdiği yanıt ”1-9-1” şeklindeydi.

Maçın detaylarına buradan bakabilirsiniz



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN