Kaleciler Uğurcan Bilen’e Emanet

Kaleciler Uğurcan Bilen’e Emanet

Çoğu zaman ”Ülkemizde kaleci yetişmiyor!” diye hayıflanır dururuz.
Bir çok takımlarımızda Bölgesel Amatör Lig ve profosyonel(onlarda mecburiyetten) ligler hariç maalesef maddi imkansızlıklardan dolayı kaleci antrenörü yok! Hal böyle olunca da yukarıda belirttiğim gibi ”Ülkemizde kaleci yetişmiyor!”

SOMADASPOR

Kaleci, bir futbol takımının en önemli bireyidir.
Alt yapıda aldığı;  ”takımın sevk ve idaresi- zamanlama- atlama-kapanma-top tutma- sıçrama -kuvvet – mental hazırlık – strateji – pozisyon alma – açı daraltma-karşı karşıya-teknik-yan toplar-yumruklama-degaj ve avut – libero tarzı oyun” gibi eğitimlerle bir yerlere gelebilir..Bunu da öğrenebilmesi için bilgili-birikimli ve donanımlı kaleci antrenörlerine ihtiyaç vardır.

İşte bu temel doğrultuda hareket eden ve bunda da başarılı olan Zafer Spor Kulübü, kalecileri yağmur çamur demeden kaleci antrenörü Uğurcan Bilen’e emanet etti.




Altyapıda her ayrıntıya dikkat ederek çalışmalarını sürdüren Zafer Spor Yönetimi kalecileri de ayrı bir programla yetiştiriyor.
Kaleci antrenörü Uğurcan Bilen ile anlaşan Zafer Spor geleceğin kalecilerini de eğitiyor.
Kulüp Başkanı Hakan Arslancan “Kalecide oyunu bir parçası ve ayrı bir eğitime ihtiyacı var. Oynadığımız grup maçlarında genellikle kalecilerimize fazla iş düşmüyor fakat kızlarda ve erkeklerde üst turlara çıktığımızda iyi kalecilere ihtiyaç duyuyoruz. Bir şekilde kalecilerimizi eğitmemiz gerekiyordu. Bu boşluğu Uğurcan Bilen hocamızla doldurduk. Kendisi gayretli bir şekilde kalecilerimizi eğitiyor, bu eğitimlere uzun vadeli bakıyoruz. Bizim eğitmekten başka lüksümüz yok.” Dedi.

Kulübün çiçeği burnundaki kaleci hocası Uğurcan ise “Çalışmaları ile örnek bir kulübe geldiğimi düşünüyorum. İlçemizde çok yetenekli çocuklar var ve çalıştıkça gelişiyorlar. Zafer Sporun başarılarının bir parçası olmak için  buradayım. “ dedi.




Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN