Kale Arkası Tribününe Zorunlu Kapama

Kale Arkası Tribününe Zorunlu Kapama

Somaspor’un Cumartesi seyirci sendromu, kale arkası tribününü kapatmaya neden oldu.

TFF, Spor ve sporda şiddetle ilgili olumsuzlukların önüne geçebilme adına özellikle profosyonel liglerde güvenlik önlemlerini almaları için kulüplere büyük baskı yapıyor.

Bu çerçevede kulüplerde ceza yememe adına özel güvenlik kuvvetlerine büyük ölçüde paralar ödüyorlar.. Maddi açıdan ekonomik sıkıntı yaşayan Somaspor Kulübü dolu olmayan tribünlere güvenlik görevlisi ücreti ödemek zorunda kalıyor..

Kulüp yönetimi de, Cumartesi ve hafta içi  oynanacak maçlarla ilgili aldığı karar doğrultusunda; 5 Ekim Cumartesi günü Somaspor-1954 Kelkit Belediyespor arasında Atatürk Stadının oynanacak maçta kale arkası tribününe taraftar alınmayacağını paylaştı..



Konuyla ilgili daha önce şuradaki yazımda da belirtmiştim. Sezon başından beri ‘’şansızlık’’ mı diyelim yoksa TFF’nin saçma sapan ‘’fikstürü’’ mü diyelim bilemedik!.. Geçen sezon mücadele ettiğimiz Bölgesel Amatör Ligde hemen hemen dolu tribünlere oynuyorduk. Bu sezon evimizde Cumartesi günü oynadığımız ilk iki maçta maalesef stadı dolduramadık. Soma İlçesi işci kenti olan bir yer.. Cumartesi ve hafta içi oynanacak tüm maçlarda taraftar eksikliğini büyük ölçüde hissediyoruz.”  Yönetim de maddi kaybın önüne geçebilmek için böyle bir karar almak zorunda kaldı.


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN