Kaan, Demirexport’u İpten Aldı!

Kaan, Demirexport’u İpten Aldı!

Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında 1.haftanın son maçı B-grubunda yer alan Demirexport ve Maden-İş takımları arasında oynandı.

Teiaş Eğitim Tesislerinde oynanan karşılaşmada 3 puana 2-1’lik skorla Demirexport uzandı.

6.dakikada Engin’in güzel ortasını aynı güzellikte kafayla ağlara gönderen İsmail Şarlayan, Demirexport’u 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skoru oldu.

Maden-İş Beraberliği Yakaladı.

57.dakikada Mutlu’nun ceza sahasına doldurduğu topu Mustafa Atala kafayla filelere gönderdi ve durumu eşitledi:1-1

Yediği beraberlik golünden sonra oyuna Hüseyin’in girmesiyle ataklarını iyice sıklaştıran Demirexport, 70.dakikada Kaan Karpuz’un nefis golüyle karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.


Aslında Her Şey Çok Güzel Başlamıştı.

Hafta sonu olmuş, hava kupanın adına uygun biçimde baharı müjdelercesine bize gülümsüyordu. Maç saati geldiğinde fotoğraf makinemi elime aldım ve kale arkasındaki basın direğinin dibindeki yerime kuruldum. Bu maçtan çok şey bekliyordum. Bir tarafta yıldızlarla dolu kupanın en önemli takımlarından birisi olan Demirexport diğer tarafta favori olmasa da iyi bir takım olan Maden-İş, ama ne yalan söyleyeyim son 10 dakika dışında beklentimin çok altında kalan bir maç izledim.

soma kaymakamlık futbol turnuvasıBireysel anlamda çok yetenekli oyunculardan kurulu bir takım. Oyun olarak ta son derece bilinçli ve doğru kurguda oynayabiliyorlar. Ancak bu turnuva özelinde bu iki unsur bazen yeterli olamayabiliyor. Bu maçta da görüldüğü üzere sonuç anlamında çok zorlandılar. Peki bu kadar iyi bir takım bugün neden istediği sonuca rahat gidemedi ?

1- Demirexport ta coşku yok : Play station oynar gibi top oynamak bazen yeterli gelmez , mutlaka takım içinde futbol coşkusunu ortaya çıkaracak bir veya birkaç kişinin sorumluluk alması gerekir. Mesela bugün son bölümde oyuna giren Hüseyin in takıma kattığı coşku, oyunu ne kadar etkiledi hepimiz gördük.

2- Rakibe saygı : Kağıt üzerinde çok kolay görülen maçlar bazen baş ağrıtır. Nasıl olsa kazanırım rahatlığıyla oynarsanız Maden-İş gibi dirençli takımlara karşı zorlanabilirsiniz.



soma maden iş3- Bugün Demirexport un zorlanmasının en önemli nedenlerinden birisi de Maden-İş takımının doğruları yapmasıydı: Oynanabilecek en doğru oyunu oynadılar taktiksel manada üst düzey performans gösterdiler. Oyunun her bölümünde ne yaptığını bilen rakibine teslim olmayan aynı zamanda da rakibine hiç boş alan bırakmayan bir Maden-İş takımı izledik. Başta Cengiz hoca olmak üzere tüm Maden-İş ekibini kutluyorum.

Sonuç olarak Demirexport takımı buradan bir ders çıkarıp yoluna daha güçlü devam edeceğine inanıyorum. Turnuvanın en büyük favorilerinden birisi hiç kuşkusuz.

Maden-İş takımı içinde önemli kazanımların olduğu bir maç oldu artık daha özgüvenli olacaklardır.


Turan ve Türk, ”Zevkli Maçtı”

Zorlu 70 dakika sonrasında iki takım sorumluları; Demirexport adına Hüseyin Turan, Maden-İş adına ise Cengiz Türk karşılaşmayla ilgili açıklamalarda bulundular

hüseyin turan

Hüseyin Turan (Demirexport)

Oyuna girdikten sora takımına canlılık kazandıran hem futbolcu hem antrenör Hüseyin Turan şunları söyledi: ”Soma mızın geleneksel Kaymakamlık Bahar Futbol turnuvasında Soma mızın çok değerli takımlarından Maden-İş ile karşılaşmamız futbol severlere zaman zaman tempomuz düşse de heyecanlı bir müsabaka izlettiğimize inanıyorum. Zorda olsa kazanmasını bildik ve turnuvaya 3 puanla başladık. Maden-iş takımına bundan sonraki müsabakalarında başarılar dilerim.”dedi



soma maden iş

Cengiz Türk (Maden-İş)

Maden-İş takımın başarılı antrenörü Cengiz Türk ise: ”Maden-İş olarak zorluk derecesi yüksek bir karşılaşma olacağını biliyorduk. Rakip Demirexport…Bu bilinçle hazırlandık ve sahaya çıktık.Rakip bizden oyuncu kalitesi yönünden iyiydi.Lakin bizimde iyi olduğumuzu bildiğimiz bir şey vardı ki iyi mücadele etmek.Sahaya mücadelemizi koyup puan yada puanlar almak istiyorduk. Rakibimizin erken gol bulup öne geçmesi bizi kısa süreliğine de olsa oyundan düşürdü.Fakat arkadaşlarım kısa sürede toparlanıp mücadeleye devam edince 1-0 lık skoru bir gol bulup lehimize çevirebilirdik. Rakip daha iyiydi bizden ama bizde elimizden gelenleri sahaya koyduk. Neticede duran toptan golü de bulduk.Bu gol bizim direncimizi daha da arttırdı.Son dakikalarda rakip bulduğu bir golle daha maçı kazanmasını bildi.Umarım izleyenler oynanan müsabakadan zevk almışlardır.Bizim için ilk olan şey kendimize ve rakibimize saygılı bir şekilde mücadele edebilmek. Umarım Demirexport takımına karşıda bir kusurumuz olmamıştır.Onları tebrik eder,sonraki maçlarında başarılar dilerim.Şunu da söylemek isterim ki takımımı göstermiş oldukları mücadeleden ötürü oynayan oynamayan bize kenardan destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.Hepsine saygılarımı sunarım. Maden iş olarak güzel bir aile olduk.Saygılar.ifadelerini kullandı.



demirexportZorda olsa Maden-İş galibiyeti ile turnuvaya iyi bir başlangıç yapan Demirexport, ikinci maçını 12.03.2020 Perşembe günü saat 16:00’da Huzurevi ile Linyit Stadı’nda yapacak..

soma kaymakamlık futbol turnuvası

Demirexport mağlubiyeti ile 3 puanda kalan Maden-İş, gruptaki 3.maçını 14.03.2020 Cumartesi günü saat 16:00’da Nitromak takımı ile Teiaş Eğitim Tesislerinde oynayacak..

Demirexport 2-1 Maden-İş

SAHA:Teiaş
HAKEM:İzzet Özeren
DEMİR EXPORT:Bayram-Gaci-Doğan-Engin-Raşit-Kemal-Kaan-Nedim-İsmail
YEDEKLER:Gürkan, Kubilay, Metin, Özgür, Yasin, Vedat, Fatih,Barış, Hüseyin
ANTRENÖR:Hüseyin Turan

MADEN-İŞ:Adem-Volkan-Soner-Engin-Ayhan-Mutlu-Yusuf-Mustafa-Onur
YEDEKLER:M.Gökan, İmran, Fehmi, Sebahattin, Taha, Bilal, Cengiz
ANTRENÖR:Cengiz Türk
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER:İsmail Şarlayan, Kaan Karpuz (Demirexport), Mustafa Atala (Maden-İş)

Not:Karşılaşmalara ait fotolar somadaspor Facebook sayfamızda yayınlanacaktır..

2.Hafta Maçlarının Programı Şöyle;

09.03.2020 Pazartesi 16:00 Müftülük Eli ( 1 ) Teiaş
09.03.2020 Pazartesi 17:30 Ticaret Odası ( 2 ) Öğretmenler Birliği Teiaş

10.03.2020 Salı 16:00 Yeni Anadolu Maden Yuta Çalışkan Linyit Stadı
10.03.2020 Salı 17:30 İmbat Madencilik ( 2 ) Soma Belediyesi Linyit Stadı

11.03.2020 Çarşamba 16:00 Eli ( 2 ) Nitromak Teiaş
11.03.2020 Çarşamba 17:30 Kolin Kaymakamlık Teiaş

12.03.2020 Perşembe 16:00 Demirexport Huzurevi Linyit Stadı
12.03.2020 Perşembe 17:30 Eli ( 1 ) Ptt Pal Linyit Stadı

13.03.2020 Cuma 16:00 İmbat Madencilik Eli ( 3 ) Teiaş
13.03.2020 Cuma 17:30 Nakliyeciler Koop. Öğretmenler Birliği Teiaş

14.03.2020 Cumartesi 16:00 Maden-İş Nitromak Teiaş
14.03.2020 Cumartesi 17:30 Devlet Hastanesi Soma Belediyesi Teiaş

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!..


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN