İzmirspor Maç Önü..

İzmirspor Maç Önü..

Bölgesel Amatör Ligin ilk iki haftasına istediğimiz ve arzu ettiğimiz bir şekilde başlayan Somaspor, 7 Ekim Pazar günü İzmir  Buca Stadyumunda İzmirspor’un konuğu olacak.

Karşılaşmayı Denizli Bölgesi hakemi Cihan Yurdagül yönetecek. Yurdagül’ün yardımcılıklarını Osman Öztekin ve Anıl Şiriner yapacak. Karşılaşmanın 4.hakemi ise Çağlayan Deveci

HABER:SOMADASPOR.COM

Zor hafta..
Sezon başı yazımda belirttiğim gibi her şey beklediğim gibi çıktı.. O yazıda ‘’hedefe giden yolda zorluğu, maç maç gitmeyi doğru yol” olarak göstermiştim.. Şu ana kadar öyle de gidiyor.. Ayvalıkgücü Belediyespor, sezonun ilk maçı ve ‘’zorlu deplasman’’ demiştik. Mustafa hoca maçın zorluk derecesini bilerek gerekli önlemlerini almış ve sahadan 3 puanı; Berkant İstanbul ve Toma Tabatadze (2) golleriyle 3-1’lik skorla almıştık.

İkinci hafta; ilk maçında evinde farklı mağlubiyetle ayrılan Orhangazi Belediyespor için; her kesimin ‘’kolay lokma’’ diye telafuz ettiği takıma karşı nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynamış ve karşılaşmadan Atalay Demirtaş, Yusuf Demir ve Üzeyir Ergün’ün golleriyle 3-0 galip ayrılmıştık.

 

Şimdi ki rakip; bizim gibi sezona fırtına gibi giren İzmirspor.. Lig’de başlangıç ve puan olarak aralarında fark bulunmayan iki takımın mücadelesi ev sahibi ekibin maçlarını oynadığı Buca Stadında oynanacak..
İleri ki haftaları da etkileme adına bir hayli önem taşıyan bu karşılaşmanın küçük detaylarına bir değinelim..
Kendi açımızdan bakarsak puan kaybına tahammülümüz olmadığı net.. Normal bakarsak eğer beraberliğin de fena olmayacağı bir deplasman..(foto izmirspor.com adresinden alınmıştır)

Yazının ana bölümüne girmeden, 2017-18 futbol sezon açılışını İzmirspor ile gerçekleştirmiş ve sahadan Murat Özcan ve Caner Ağca’nın golleriyle 2-1 galip ayrılmıştık. (maç detaylarına buradan bakabilirsiniz)

Rakibi irdeleyerek konuya girelim..

Kadrolarında bizlere hiçte yabancı olmayan üç isim bulunuyor..

Beşir Ndıaye..

2012-13 sezonunda Manisa Süper Amatör Küme’de şampiyon olduğumuz dönem bizimde formamızı giyen ve taraftarlarımızca da çok sevilen Beşir Ndıaye, İzmirspor’un orta sahadaki en büyük kozlarından biri..

Zahit Kaya..

2016-17 sezonunda 12 maçta stoper mevkinde formamızı giyen Zahit Kaya, İzmirspor’un oynadığı iki karşılaşmada sadece deplasmanda oynanan Gülbahçespor maçının son beş dakikasında oyuna dahil olmuş.(oturanlardan sağ baştan birinci)

Doğancan Ereşmeli

2016-17 sezonunda bünyemize kattığımız Doğancan Ereşmeli, takımımızda fazla forma şansı bulamazken, sadece Gaziemirspor ile içeride oynadığımız maçta kalemizi korumuştu. Doğancan İzmirspor’da yedek kaleci olarak 18 kişilik kadroda yer aldı.
Yukarıdakiler çok yakından bildiğimiz oyunculardı..
Bizim bildiğimiz pek çoğunuzun bilmediği star oyuncularına değinecek olursak;




Anıl Özönerli..

1992 İzmir Doğumlu 1.95 boyundaki Anıl Özönerli, profesyonel futbol hayatına Göztepe formasıyla yaşadığı 2. Lig şampiyonluğu ile başladı. Sırasıyla 2. Lig’de Altınordu 3. Lig’de Maltepespor, Tire 1922, Niğde Belediyespor ve Bergama Belediyespor forma giyen Anıl son olarak oynadığı BAL ligi ekibi Serik Belediyespor formasıyla şampiyonluk yaşayarak takımının 3. Lig’e çıkmasında büyük pay sahibi oldu. Anıl son oynanan Gülbahçespor maçının 40.dakikasında 1.95’lik boyunun getirdiği avantajla kafayla takımını öne geçiren oyuncu olmuştu.

Mahmut Utku Gülümser..

Defansın merkezinde Çiğli Belediyespor ‘dan transfer ettikleri Mahmut Utku Gülümser, yine Gülbahçespor maçının 78.dakikasında attığı golle takımına 3 puan getiren oyuncu olmuş. Yani anlayacağınız İzmirspor forvet oyuncularının yapamadığını defansın merkezinde oynayan iki oyuncu ‘’Anıl ve Mahmut’’ yapmış!

Ferdi Başova..

İki sezon önce bizim grupta şampiyon olan ve play-off maçlarında 3.lige çıkan Turgutlu Belediyespor’dan transfer edilen tecrübeli golcü Ferdi Başova, hucum anlamında takımın en etkili silahı.. Duran bütün topları o kullanıyor ve uzun oyuncuları Anıl Özenerli’yi toplu buluşturup sonuca gitmeyi planlıyor.(takım kaptanı)

Saha Dizilişleri..

Kalede Uğur Engür, defans dörtlüsü sağda Fatih Uyar, solda Hakan Çakır, merkezde Mahmut Utku Gülümser ve Anıl Özönerli
Defansın önündeki ikili: Tolgahan Gök ve Beşir Ndıaye
Orta sahadaki üçlü: Savaş Yıldızhan-Murat Arslan ve kaptanları Özcan Dağ
Forvetleri ise: Ferdi Başova 4-2-3-1 şeklinde yer alıyorlar.

Ligin ilk haftasında İzmir derbisinde Ödemişspor ile evinde oynamış ve karşılaşmadan Ferdi, Özcan ve Murat (2) golleriyle 4-2 galip ayrılmışlar..
Geçen hafta kazandıkları Gülbahçespor maçında 40.dakikada defans oyuncuları Anıl’ın kafa golüyle öne geçmişler. 70.dakikada Gülbahçespor’dan Mahmut Güleç kırmızı kart görmüş, 78.dakikada da bir diğer defans oyuncuları Mahmut Utku Gülümser’in golüyle durumu 2-0 yapmışlar. Golün hemen arkasından sahada 10 kişi mücadele eden rakiplerinden bir gol yeseler de zorlu deplasmandan 3 puanı almayı başarmışlar.




Ödemiş ve Gülbahçespor maçlarında atılan toplam altı golün dördünü ilk yarıda kaydetmişler. Yedikleri üç golün ikisini 78 ve 90.dakikalarda birde ilk yarının 36.dakikasında meşin yuvarlağı ağlarından almışlar..

En golcü oyuncuları Ödemiş maçında iki gol birden atan forvet Murat Arslan. Diğer gol dağılımlarıysa şöyle: 1 gol Mahmut Utku Gülümser, Ferdi Başova, Anıl Özenerli ve Özcan Dağ şeklinde..

Mavi-beyazlılar’ın ligin ilk iki haftasındaki performanslarına bakıldığında oyuna tempolu başlamışlar ve toplam attıkları altı golün dördünü 11’ 19’ 22 ve 40.dakikalarda bulmuşlar..

Bireysel anlamda bize göre eksikleri olmasına rağmen; iyi savaşan, rakibi bozan ve iyi bir hucum hattına sahip olan bir takım..

Defansın merkezinde fizik kalitesi ve hava hakimiyeti ile iyi işler yapan Anıl Özenerli, 1.95’lik boyunun verdiği avantajla merkezden gelen tüm yüksek topları kafayla uzaklaştırabiliyor. Uzun oyuncu için yarı alanımızda gereksiz faulden kaçınmalıyız..
Anıl’ın partneri Mahmut’ta merkezden iyi ve bu iki oyuncu geçen hafta kazandıkları Gülbahçespor maçında takımları adına golleri atan oyuncular oldu.

Rakibin en etkili bölgesi sağ kenarı.. Fatih Uyar devamlı bindirmelerle takımına hucum anlamında büyük katkı sağlıyor.. Solda oynayan Hakan ise; Fatih’e göre hucuma fazla çıkmayan, garanti oyun anlayışını benimseyen tipik sol bek..
Defansın önünde oynayan ikili Beşir Ndıaye ve Tolgahan Gök.. Ndıaye’yi yakından tanıyoruz.. Kesiciliği, topu oyuna sokuşu ve mücadele gücü ile bizim Süleyman Öztürk ile eş değer.. Tolgahan Gök ise bilmediğimiz bir oyuncu..

Orta sahada sağda Savaş Yıldızhan solda Özcan Dağ, forvet arkası Murat Arslan oynuyor.. Murat Arslan Ödemişspor maçında iki gole imza atan oyuncu olurken, bu bölgede oynayan Savaş ve Özcan ile ilgili elimizde yeterli anekdot yok!
Mavi-beyazlıların ilerideki tek forvetleri iki sezon önce bizim grupta şampiyon olan ve play-off maçlarında 3.lige çıkan Turgutlu Belediyespor’dan transfer edilen tecrübeli golcü Ferdi Başova yer alıyor..

Rakibin genel durumuna baktıktan sonra bize ve genel oyun stratejisine bu anlamda bakalım..

Mustafa hocanın kafasındaki oyun kurgusu ve oyuncu yapısı belli.. Sistem 4-2-3-1 Onur-Üzeyir-Akın-Coşkun-Gökhan-Süleyman-Agah-Berkant-Atalay-Yusuf ve Toma.. Sakat olan Mirlan ve Olgay’ın katılımıyla kadro yapısı farklılık kazanacak..
Mirlan ve Olgay gelene kadar oyun yapımız net..
Rakibin en etkili bölgesi yukarıda değindiğimiz gibi sağ tarafları.. Bizim ise oyun kurgusundaki seçimlere bakarsak defans anlamında Üzeyir’e göre Akın, sakatlıktan tam kurtulamamanın da verdiği özgüvensizlikten olsa gerek fazla oyuna çıkmıyor..
Yani baktığımızda onlarda hucuma çıkmayan ve sabit oynayan Hakan Çakır, diğer yanda ‘’zincirle bağlasan durmaz’’ Fatih Uyar, bizde ise; defansif yönü ağır basan Akın, hucum yönü çok iyi olan Üzeyir ve Atalay..
İsterseniz takımız hakkında fazla detaylar vermeyelim.. Rakip takımı izlettiren Mustafa hoca dersine iyi çalışmıştır.

Toparlayalım; eğer bu maçı alırsak çok önemli bir virajı alarak rakibimizi de psikolojik olarak sıkıntıya sokarız… Zaten kalitemiz var, akıllı ve sabırlı oynayalım ilk iki maçta olduğu gibi sahayı ‘’güle oynaya’’ terk edelim.. SİYAH-BEYAZ DEVAM..



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN