Halide Edip Adıvarspor 1-2 Somaspor

Halide Edip Adıvarspor 1-2 Somaspor

Bize göre yeni bir lig, yeni bir Somaspor, yeni bir başlangıç. Süper başlangıç.

TFF 3. Lig 3. Grup 2019-2020 futbol sezonu ilk hafta maçında Somaspor, Halide Edip Adıvarspor deplasmanında geriye düştüğü maçı ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1 kazandı..

5000 kişilik Maltepe Hasan Polat Stadyumunda oynanan karşılaşmada 34.dakikada hakemin verdiği uyduruk penaltıyla 1-0 geriye düşen Somaspor, ikinci yarıdaki coşkulu ve istekli futbolunu Mehmet Uysal ve Erkul Küçük’ün golleriyle süsleyerek, lige galibiyetle başladı.

Halide Edip Adıvarspor 1-2 Somaspor

STAD:Maltepe / Hasan Polat
HAKEMLER:Ö.Faruk Gültekin-Burak Gültek-Emre Demirel (4.Hakem Ramazan Yakıcı)
HEASK:Mesut-Fatih-Hakan-Yener-Muhammed-Hüseyin-Batuhan-Dursun-Furkan-Erdem-Fevzican
YEDEKLER:Evren, Ekrem, Gökhan, Tugay, Mustafa, Gökhan, Furkan
TEKNİK DİREKTÖR:Algun Erdem

SOMASPOR:Ömer-Üzeyir-Onur-Muhsin-Melih-M.Bağlı-Oğuzhan (dk.84 Ali Akkuş)-Yusufcan-Yasin (dk 71 Bilal)
YEDEKLER:Tunay, Ahmet, M.Bedirhan, Bilal, Ali, Çağlayan, M.Şengül
TEKNİK DİREKTÖR:Burhanettin Basatemür
KIRMIZI KARTLAR: Yok
GOLLER:dk.33 Fevzican Bozkuş (HEASK), dk.47 Mehmet Uysal, dk.73 Erkul Küçük(Somaspor)


Karşılaşma oldukça sıcak ve nemli bir havada oynandı.
Ev sahibi ekip Halide Edip Adıvarspor, maçın orta hakemi Ömer Faruk Gültekin’in başlama vuruşu ile maça başladı. Maçın ilk dakikalarında iki takım birbirlerine üstünlük kurmaya çalıştılar.

Somaspor, maçın ilk yarısında vasat bir oyun sergiledi. İlk yarım saatlik dilimde bir tık önde olan takım Halide Edip Adıvaspor’du.

34.dakikada Halide Edip Adıvarspor’un ceza sahası içerisine doldurulan topta maçın hakemi Ömer Faruk Gültekin, düdük çaldı. Düdüğün lehimize verileceğini düşünürken, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Fevzican Bozkuş, meşin yuvarlağı ve kalecimizi ayrı ayrı köşelere gönderdi.1-0

34.dakikada aleyhimize uyduruk penaltı çalan Ömer Faruk Gültekin, 43.dakika Halide Edip Adıvarspor’lu oyuncunun ceza sahası içerisinde eline çarpan topa devam işareti verdi(!)

Soyunma odasına 1-0 mağlup girdik..

Ömer Faruk Gültekin

Burhanettin Basatemür Çıldırdı!
Somaspor Teknik direktörü Burhanettin Basatemür, soyunma odasına giderken, maçın hakemi Ömer Faruk Gültekin’e, aleyhimize verdiği uyduruk penaltının yanında rakibin eline çarpan topa penaltı çalmadığı için adeta ateş püskürdü.


Deplasmana özel araçlarıyla gelerek takımına destek olan taraftarın desteğinin arkasına alan Somaspor maçın ikinci yarısına müthiş istekli ve arzulu başladı. Maçta kazanmayı daha çok isteyen, baskılı-istekli ve arzulu olan siyah-beyazlılar, 47.dakikada sahanın en iyisi Erkul Küçük’ün sıfıra inip kestiği topa, ön direkte ayak koyan Mehmet Uysal eşitliği sağlayan oyuncu oldu:1-1

HEASK SOMASPOR ESTANTENE

Bu golden sonra baskısını iyice arttıran, rakibine pozisyon vermeyen siyah-beyazlılar, 73.dakikada Üzeyir-Mehmet ve Erkul odaklı gelişen atakta maçın kahramanı Erkul Küçük, akıllı vuruşla Somaspor’u öne geçiren golü kaydetti:1-2

89.dakikada Hakan Akbaş’ın 25 metreden doksana giden şutunu, Ömer Kavurkacı adeta uzadı ve gole izin vermedi.

erkul küçük

Maçın Adamı (Erkul Küçük)
İkinci yarıda sahada bam başka bir Somaspor vardı. Takım halinde çok iyi işler yaptılar. Ancak biri vardı ki; oynadığı pozitif futbolunun yanında attığı ve attırdığı gollerle ön plana çıkan Erkul Küçük, resmen bizi büyüledi. Bizde onu bu onura layık gördük.. Kutluyoruz.

SOMASPOR

Maltepe Stadı inledi!
Maç sonunda Somaspor cephesinde büyük sevinç yaşandı. İstanbul’da havanın sıcaklığı ve nemi bırakın koşmayı yürümeyi bile engelliyor. Ama sahadaki aslanlar, sıcağa ve neme rağmen, 90 dakika boyunca kazanmak için ellerinden geleni fazlasıyla yaptılar.. Siyah-beyazlılar, uzun bir yoldan gelerek, sıcak ve nemli havada takımlarını destekleyen taraftarlarıyla bütünleşerek; SİYAH-BEYAZ-EN BÜYÜK-SOMA çekerek adeta Maltepe Stadını inletti.


SOMASPOR SEVİNÇSonuç olarak  o sıcak ve nemli havaya rağmen 90 dakika koşan, pozisyon arayan, geriye düşmesine rağmen bıkmadan, usanmadan galibiyeti kovalayan ve bir avuç taraftarına o mutluluğu tattıran futbolcularımızı ve teknik ekibimizi kutluyoruz.. SİYAH-BEYAZ DEVAM..

1.HAFTA TOPLU SONUÇLAR (01.09.2019 Pazar)
Halide Edip Adıvarspor 1-2 Somaspor
Muğlaspor 1-1 Nazilli Belediyespor
Gölcükspor 0-2 Altındağ Belediye Spor
Modafen 0-1 Darıca Gençlerbirliği A.Ş
Karacabey Belediye Spor A.Ş. 0-0 Pazarspor
Nevşehir Belediye Spor 1-1 Diyarbekir Spor A.Ş.
Malatya Yeşilyurt Belediyespor 0-1 Bayrampaşa
Yozgatspor 1959 Fk 0-0 Osmaniyespor Futbol Kulübü
Batman Petrol Spor A.Ş. 2-1 1954 Kelkit Belediyespor

2.HAFTA MAÇLARI (07.09.2019 Cumartesi)
Somaspor-Malatya Yeşilyurt Belediyespor
Bayrampaşa – Gölcükspor
Diyarbekir Spor A.Ş. – Modafen
Pazarspor – Nevşehir Belediye Spor
Altındağ Belediye Spor – Muğlaspor
Nazilli Belediyespor – Batman Petrol Spor A.Ş.
1954 Kelkit Belediyespor – Yozgatspor 1959 Fk
Darıca Gençlerbirliği A.Ş. – Halide Edip Adıvarspor
Osmaniyespor Futbol Kulübü – Karacabey Belediye Spor A.Ş.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN