Ev Sahibi Gibi Oynayamadık!

Ev Sahibi Gibi Oynayamadık!

Hafta içinde öyle şeyler yaşadık ki; Türkiye Manisa Akhisar’daki 5.6 şiddetindeki depremi konuşurken, bir deprem de 6.8 şiddetinde Elazığ’dan geldi. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Geçen haftaki anlamsız ve iyi oynamayarak aldığımız yenilgiden sonra bu haftaki maç eksiklerinde olduğunu düşünürsek zor geçebileceğini tahmin edebiliyorduk. Hele hele rakip Gölcükspor‘un başında Trabzonspor’un eski hocalarından Sadi Tekelioğlu olduğunu düşünürsek, maçta çok dikkat etmemiz gerekiyordu…

SOMASPOR GÖLCÜKSPOR MAÇ SONU

Somaspor 4.2.3.1 sistemde sahadaydı.

Burhanettin hoca cezalı oyuncuların oluşundan dolayı; sağ bek kaptanımız Üzeyir Ergün’ün yerine Muhsin Polat’ı sağ kanada, Melih Şencan’ın yerine defansın merkezine Burak Turan’ı, ön liberoda Nurettin Çağlar’ın yerine yine onun gibi yeni transfer Taner Yıldız, Muhsin Polat’ın sağ kanada geçmesi ile de Fırat Suçsuz’u sol kanada monte ederek başladı.
Cafercan Aksu 10 numara pozisyonunda Mehmet Uysal’a yardımcı olacaktı ama maç boyu temposu çok düşüktü yeterli katkıyı verdi diyemeyiz..



Gölcükspor oyunu hiç bir zaman deplasman takımı gibi geride kabul etmedi, gücü yettiği kadar oyun oynamaya çalıştı. Biz oyunu yeterince rakip sahaya yıkamadık bunda önde baskıda yetersiz kaldık. Attığımız golde bir kez çok iyi organize geldik. Mehmet Uysal kenara topu verip çok iyi pozisyon aldı ve her zaman olduğu gibi ön direkte topla buluşarak golünü yaptı. Golden sonra oyun iki takım içinde orta alanda oynanmaya başladı. Etkili hücum göremiyorduk.. İlk yarı 1.0 bitti

İkinci yarı ”skor olarak ikiyi bulmalıyız yoksa sıkıntı olur” diye konuşmalar vardı tribünlerde.. Böyle bir ikinci yarının ilk dakikasında golü buluyorduk. Mustafa Aydoğdu ile girdiğimiz bariz gol pozisyonunu kaleci kurtardı.

SOMASPOR-GÖLCÜKSPOR

Rakipte zaten oyun olarak hiç düşmemişti, ikinci yarı aynı oyununa devam ederek kolay geçmeyecek bir ikinci yarı olacağını hissettiriyordu..
Pas oyununda rakip iyi görüntü veriyordu ama hücum olarak ceza sahasında pek etkili olamıyordular..
Duran toplar kalıyordu etkili olmaları için nitekim golü de öyle buldular. Kornerden rakip oyuncu çok iyi yükseldi iyi vurdu golünü attı burada yerleşim olarak iyiydik ama rakip çok iyi yükseldi herkesin üstünden vurdu. 1.1

Cafercan çıktı, Yusufcan girdi doğru hamleydi, Cafercan hazır görüntü vermedi maç boyunca hatta Yusufcan için ”neden 11 değil?” diye de düşündük.
Daha sonraki değişiklik Muammer Atalay’ın yerine Mehmet Bağlı girdi.
Etkili hücum yapmaya başladık bu dakikalarda ama aynı şekilde rakipte hücum konusunda geri kalan bir tarafı yoktu. Taner Yıldız ikinci sarıdan atılınca son dakikalar zor geçecek bunun için takım savunmada daha çok sağlam durursak bu maç böyle biter 10 kişi kötü sonuç olmaz diye bakmak lazımdı sonuçta eksiktik..



SOMASPOR-GÖLCÜKSPOR

Maçın son dakikalarında rakip daha etkili oldu bu eksik olmamız yüzünden diyebiliriz ama yinede iyi direndik gol pozisyonu yakalasalar da rakip adına sonuçsuz kaldı.
Geçen haftadan sonra bu haftada puan kaybı yaşadık..
Tempo olarak yeterli değildik, daha önde oynayabilirdik ev sahibi takım olarak bunu pek başaramadık bu hafta yeni transferler tam hazır görüntü vermedi özellikle Cafercan zamana ihtiyacı var. Kaptanımız Üzeyir olmayışı da etkiledi oyunumuzu.. İçerideki maçlarda çok önemli Üzeyir takımı ateşleyen tempolu oyun olarak kanat hücumlarında bindirmeleriyle takımımızın önemli oyuncuydu eksikliği hissedildi..

Evimizdeki maçları bir şekilde almalıyız ilk 5 için bu oyunumuzu geliştirmeliyiz yeni transferlerin de daha hazır duruma gelmeleri gerekir inişli çıkışlı bir grafik çiziyoruz daha istikrarlı olursak en azından içerideki maçlarda Play-Off için iddalı durumumuz devam etsin.. Sevgilerle Doğan Gülşen (tüm yazılarına göz at)

Bağlatılı Haberler

Somaspor 1-1 Gölcükspor (Video)
Gölcükspor Maçının Hazırlıkları Sürdü
Gölcükspor Maçının Hakemleri Belli Oldu
Somaspor’da 3 Oyuncu Cezalı Duruma Düştü!
Somaspor’da Sakatlık Şoku!
İnanmışlar Topluluğu
Gölcükspor 0-1 Somaspor
Gölcükspor Maç Önü..



Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN