Eleme Maçları Öncesinde Takım Sorumluların Görüşleri..

1 Nisan Pazartesi günü başlayacak Soma Kaymakamlık Futbol Turnuva Eleme Maçları öncesinde, son on altıya kalan takım sorumluların ortak görüşü; centilmenliğin ve dostluğun ön planda olması yönünde.

İşte eleme maçları oynamaya hak kazanıp bu onuru ve gururu yaşayan 16 takım sorumlularımızın görüşleri..

YUTA ÇALIŞKAN LOJİSTİK (Savaş Aktepe)

Yuta Çalışkan Lojistik takımı olarak Eğitim Gücü takımı ile eşleştik. Zaten kıştan beri onlarla bayağı hazırlık maçı yaptık. İyi tanıdığımız bir takım Metin hocamın olmaması da bizim için avantaj gibi görünse de onlar adına üzüldüm.Sonuçta Metin hocan kaliteli bir topçu. Her iki takım adına da dostça bir maç olacağı kanısındayım. Zevkli bir maç olacak, iyi olan kazansın. Yuta Çalışkan olarak hedefimiz final oynamak. İnşallah bunu da başaracağız. Tüm ekiplere başarılar dileriz..

EĞİTİM GÜCÜ (Fatih Baş)

Kaymakamlık turnuvası Soma’nın oyuncağı adeta.
Bir çok açıdan değerlendirmek lazım kimi,eylence kimi reklam,kimi itibar olarak görüyor.
Herkesinde haklı gerekçeleri var bu açıdan. Biz eylence ve alışkanlık olarak gören bir takımız, sakatlıksız sıkıntısız kırgınlık olmadan ayrılmanın peşindeyiz. Amacımız şampiyonluk değil zaten bunu sağlayacak derinlikte bir kadromuzda yok. Beklentim herkes Soma’nın çocuğu, hep yüz yüze bakıyoruz. Turnuva bittikten sonra da aynı arkadaşlıklar devam etsin. Hak eden kazansın. Tüm takımlara başarılar dilerim..

TİCARET ODASI 2 (Yasin Tunç)

3 Yıldır faaliyet gösterdiğimiz ilk iki senesinde Taş Konak olarak katılan bu sene Ticaret Odası 2 adı altında katıldığımız bu bahar turnuvasında ilk başladığımız yıldan itibaren futbolun güzel taraflarını yapmaya istedik ve arzuladık. Futbolun bölücü değil, yapıcı olduğuna inanarak devam ettik ve güzel dostluklar, güzel arkadaşlıklar kazandık. Bu senede önceliğimiz futbol oynayıp zevk almak rakibimizin kim olduğuna bakmadan futbolumuzu oynayarak gidebildiğimiz yere kadar gitme çabasındayız şu aşamadan sonra kötü bir maç göremiyoruz bütün takımlar her şeyin bilincinde bu sene her takım her takımı yene bilecek güç ve istekte bütün futbol severler görmüştür rakibimiz Eli 2 takımına saygı duyuyor ve başarılar diliyoruz..

ELİ 2 (Arkın Timurtaş)

Eli 2 olarak öncelikle gruptan çıkmayı başaran bütün takımlara başarılar diliyoruz. Eli 2 olarak öncelikli amacımız kurumumuzu en iyi şekilde temsil etmek . Eşlemeye gelecek olursak Ticaret Odası 2 takımı tecrübeli oyunculardan kurulu disiplinli iyi bir takım. Umarım hak edenin kazanacağı, izleyenlerin ve iki takım oyuncularının da keyif aldığı zevkli ve fair-play çerçevesinde geçen bir maç olur. Turnuvada emeği geçen herkese Eli 2 takımı olarak teşekkür ederiz..




DEVLET HASTANESİ (Sancar Delibalta)

Geçen sene Devlet Hastanesi olarak turnuvada kat ettiğimiz yol ve geldiğimiz seviye birçok kesim tarafından takdir edilirken bazı kesimler tarafından şans ve benzeri yorumlarla karşılanmıştı. Ancak ben takımımı serseri mayın olarak nitelendirmiştim ve buralara geleceğimizi öngörerek takımıma olan inancımı her zaman belirtmiştim. Geçtiğimiz turnuvanın finalisti olarak kıl payı kaçırdığımız şampiyonluk hedefini bu seneye taşıdığımızı da edindiğimiz tecrübe ile sizlere final röportajımda bildirmiştim. Bu sene o açıdan bizim için hem hedefimiz hem de turnuva takipçilerimizin üzerinde oluşan algıyı tamamen değiştirmek için başlayacağımız bir turnuva özelliği taşıyordu. Eleme grubunda tüm rakiplerimizi yenerek ki içlerinde önemli ekiplerin bulunduğu bir grubu 12 puanla lider olarak tamamlayarak Devlet Hastanesi futbol takımımızın artık bu turnuvanın önemli takımlarından biri olduğunu ve rakiplerimizi tedirgin eden bir takım kimliğine sahip olduğunu artık göstermiş olduk. İkinci turda bizler için sempatik ve beyfendi kimlikleriyle tanıdığımız turnuvanın kıymetli takımlarından Büyükşehir Belediye ile eşleşerek çeyrek final mücadelesi vereceğiz. Fair play ruhuna sahip olan iki takımın mücadelesine sahne olacağını tahmin ettiğim bu karşılaşma için iyi olanın ve kardeşliğin, dostluğun kazanacağı bir maç olması en büyük temennimiz olacaktır. Takımımızdan inanç, azim, birliktelik duygusuyla beraber mücadeleci bir karakterle bu maçı kazanarak kupa yolunda çeyrek finale adını yazdırmasını bekliyoruz ve inanıyoruz. Bu anlamda öncelikle değerli rakibimiz Büyükşehir Belediyeden başlamak üzere turnuvaya katılan tüm takımlara çeyrek final öncesi oynanacak ikinci tur müsabakalarında başarılar diliyor ve şampiyonluğu çok isteyen Devlet Hastanesi futbol takımımıza güveniyoruz.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (Şevki Yazıcılar)

Bu yıl talihsiz ve üzücü bir kırmızı kartla başlasak ta Manisa Büyükşehir Belediye adına güzel bir turnuva geçireceğimize olan inancımızı yitirmeden bir üst tura çıkmış olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bir üst turda karşılaşacağımız Devlet Hastanesi takımıyla geçen yıl grupta karşılaşmıştık. Bu yıl da bir üst turda karşılaşma fırsatı bulduk. Centilmenliği ön planda tutan bir takım olarak rakibimize başarılar dileriz. Seyircilere takımımız adına güzel ve heyecanlı bir karşılaşma izletmek için elimizden geleni yapacağız. Sakatlığın nahoş görüntülerin olmadığı bir maç olması dileğimizle..




ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ (Fatih Dönmez)

Öğretmenler Birliği takımı olarak turnuvada ikinci yılımız. Öncelikle şahsım ve arkadaşlarım adına bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve tüm takımlara başarılar diliyorum. Arkadaşlarımızla birlikte bir takım kurma amacıyla yola çıkarken öncelikli amacımız birlik ve beraberlik duygusuyla yeni dostluklar kazandığımız kardeşçe bir ortam oluşturmaktı. Bu düşünceyle her rakibine saygı duyan sahada mücadelesini son ana kadar gösteren centilmenlik ve sportmenlik anlayışıyla turnuvada elimizden geldiği kadar ilerlemeyi amaçlayan bir takım oluşturmaya çalıştık. Nitekim grup müsabakalarını ikinci olarak tamamlayıp bir üst tura çıktık. Artık telafisi olmayan eleme maçları başlıyor. Bizim rakibimiz de takım oyununu iyi oynayan etkili oyunculara sahip Soma Belediyesi oldu. Rakibimizle yapacağımız maçta kazanma şanslarımızı eşit olarak görüyoruz. Umarım centilmence ve hak edenin kazandığı seyir zevki yüksek bir maç olur. Tüm takımlara başarılar. Selamlar…

SOMA BELEDİYE (Özgür Şen)
Son 16’ya giren takımlarimıza başarılar dileriz..

 

 

DEMİR EXPORT (Kamil Karakum)
Sakatlık olmasın, herkese başarılar..

NAKLİYECİLER (Alper Özgün)

16 takım arasına kaldıktan sonra herkes iyi bu saatten sonra Demir Export final oynar gözüyle bakılıyor herkes turnuvanın favorisi umarım o gün izleyen seyircilere güzel bir futbol izlettiriz kazasız belasız güzel bir maç olur tüm takımlara başarılar diliyorum.




TİCARET ODASI 1 (Laz İbo)

Gup maçlarını tamamladık. Her takımdaki gibi ufak tefek sakatlarda olsa kazasız-belasız lider olarak tamamladık ve şimdi 1. tur maçlarında rakibimiz Kaymakamlık takımı. Senelerdir izlediğimizin aksine iyi bir ekip oluşturup göze hoş gelen bir futbol oynadıkları aşikar. Kaleci İdris, sol bek Ali zaten eskiden beri bildiğimiz-tanıdığımız oyuncular. Orta alanda Savcı beyin organizesine ileri uç elemanları koşarak yardım etmesine birde Riberynin klası eklenince bence çok güzel bir ekip olmus, uyum sorunlarını da aşmışlar tebrik ediyorum. Ve güzel bir maç olmasını diliyorum. Ayrıca izleyenlerin ”ne maçtı be” diyerek gittiği ve güzel hatıraların şık gollerin ve iyi bir oyunun olmasını temenni ediyorum.

KAYMAKAMLIK (Halil Çetiner)

İmbat maçında lisans süresini bilmeyerek oynattığımız 1 oyuncu nedeniyle turnuvaya katılan tüm şahıslardan tek tek özür diliyoruz. 2-1 aldığımız maçtan sonra 3-0 hükmen mağlubiyeti kabul ediyor , İmbat Madencilik den gelen 5 futbolcu’nun takımdan ayrılması nedeniyle turnuvadan çekilerek kupanın hak edenin olması temennisi ile saygılar sunuyoruz. Kaymakamlık futbol takımı

HUZUR EVİ (Bahadır Özgen)

Öncelikle tüm takımlarımıza bu zamana kadar göstermiş oldukları centilmence mücadele için teşekkür ediyoruz. Huzurevi olarak biz Somamızda herkesin sempati ile baktığı bir kurumuz. Gerek açılış maçlarında, gerek oynadığımız maçlarda özel seyircilerimizle oraya renk katmaya devam ediyoruz ve edeceğiz de. Bu sene açılış maçımızda kaymakamımız Ahmet Altıntaş ve ilçe jandarma komutanımız Oruç Fevzi Kara komutanımızın bizim takımımızda forma giyip, Zafer sporumuzun bayan futbol takımımızla gösteri maçı yapması bizim için bir onur olmuştur.

Bu organizasyonu sağlayan Huzurevi müdürümüz Mustafa Öztürk bey, Zaferspor başkanı Hakan Aslancan bey ve Dilek hanıma çok teşekkür ediyoruz. Turnuvada amacımız öncelikle centilmence mücadele edip, izleyenlere keyifli seyir zevki vermek, futbolun bir dostluk, kardeşlik, bir eğlence aracı olarak, hırsın geride kaldığı, sakatlığın olmadığı, yeni dostlukların kurulduğu bir köprü olarak görüyor, Huzurevimizin bir sosyal sorumluluk projesi olarak baktığı her zaman katılıp, bu ilkelerde yarıştığı, bir eğlence olarak görüyoruz. 16 turundaki rakibimiz Eli 1 takımızla  oynayacağımız maça bu anlayışla çıkıp, başarılar diliyoruz. Allah sakatlık kaza-bela vermesin. Önemli olan bizce bunlardır. Tüm takımlarımıza başarılar…

ELİ 1 (Çetin İlgör)

Öncelikle bütün takımlara 2. turda ve finallerde başarılar dilerim.
Bahar turnuvası, futbol coşkusunu damarlarında hisseden Soma’mızın, her zaman önemli bir değeri olmuştur. Her sene kalite ve heyecanın artarak devam ettiği sevincin ve hüznün harmanlandığı çok nadide bir organizasyondur.
ELİ-1 olarak bu önemli turnuvada yer almaktan her daim keyif almış ve gurur duymuşuzdur. Bu sene de geçmiş yıllarda olduğu gibi zevkli, çekişmeli ve heyecanlı maçlarla ilk turu geride bıraktık.

İkinci tur rakibimiz olan Huzurevi son yıllarda olduğu gibi bu sene de iddialı bir kadroyla turnuvaya başlamış ve aldığı sonuçlarla ne kadar ciddi olduklarını göstermiştir. İlk maçını Devlet Hastanesine karşı kötü oynayarak kaybetmiş olsalar da çabuk toparlanarak kalan maçlarını iyi oyunlarıyla kazanmayı bilmişlerdir. Şahsi fikrim: Favorinin olmadığı , çok zor bir mücadelenin sahneleneceği ilginç bir maç olacağı yönünde. Tecrübeli bir takıma karşı oynayacağımızın bilinciyle elimizden gelen gayreti gösterip kazanmak için ter akıtacağız . Centilmence geçmesini temenni ettiğim maçın sonucu ne olursa olsun futbol kazansın diyor ve saygılar sunuyorum…

İMBAT MADENCİLİK (Yusuf İpek)

Somanın en büyük sosyal organizasyonu olan ve uzun yıllar devam eden futbol turnuvası grup maçları sonrası sıra eleme etaplarına gelindi. Eleme maçında eşleştiğimiz Maden-İş takımı son 3 senenin en iyi çıkış yapan taraflı-tarafsız her kesimin taktirini alan ekip durumunda. Her sene ölüm gurubu diye adlandırılan guruplardan çıkma başarısını gösteren , futbolun gerektiğini yerine getiren Maden-İş -İmbat maçı spor severlerin ilgisini ve dikkatini çeken bir eşleşme. Bizim açımızdan dostlukların bozulmadığı futbolun güzel istatistiklerinin dolu dolu olduğu spor severleri mest eden bir karşılaşma olur temennisiyle eleme gurubundaki tüm takımlara başarılar diliyorum

MADEN-İŞ (Cengiz Türk)

Cengiz Türk(Maden İş) Öncelikle bizlerin bu turnuvada oynamasına vesile olan Kaymakamımız Sn Ahmet ALTINTAŞ’a,İlçe spor müdürümüz Dilek Kuruçay hanıma,kardeşim Emrah Cantürk’e, haber ve fotolarıyla bizlere ölümsüz hatıralar bırakan gönül adamı Cevdet hocama tşk eder, saygılarımı sunarım. Bu güzel organizasyonda bizlerden desteklerini esirgemeyen başkanımız Şevket Şahin ve yönetimine şahsım hocam ve takım arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Maçlarımıza gelip bizlere destek olan taraftarlarımıza çok tşk ederiz iyi ki varlar…

Başkanlarımızın bizden istedikleri sportif başarıdan çok centilmence dostça maden iş’e yakışır şekilde mücadele etmemiz yönündeydi. Onların nezdinde 3 senedir bu şekilde mücadele vermeye çalıştık. Umarım bu süre zarfında kimseye saygısızlığımız olmamıştır. Olduysa affola…

Grup maçlarının ardından sıralamada 4. olup İmbat A.Ş ile eşleştik. Bizim açımızdan zor bir eşleşme. lakin biz, bize yakışanı yapıp elimizden gelen tüm mücadeleyi ortaya koyup iyi bir sonuç almaya çalışacağız. İki taraf içinde sakatsız-kazasız-belasız fair-play kurallarında bir müsabaka olmasını temenni ederiz. İmbat yıllarca bu turnuvada iyi futboluyla boy gösteren bir takım. İmbat takımındaki abilerime, kardeşlerime bundan sonraki maçlarında da başarılar diler. İki taraf içinde güzel bir maç olmasını temenni ederim. Dip not(bizlere burada takım olmaktan öte kardeş,dost olmamıza vesile olan değerli Maden-İş yönetimine bir kez daha tşk etmek istiyorum.Bütün takım arkadaşlarımı çok seviyor,sayıyorum)tüm takımlara başarılar dilerim. Saygılar…

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN