Doğan Gülşen Yazdı

Doğan Gülşen Yazdı

Kısıtlı imkanlarla bu takım buraya geldiyse, beklenmeyen başarı yakalandı.

 

Üzülecek hiç bir durum yok aksine gurur duyduk bu mütevazı kadro ile final oynadığımız için herkese teşekkürler önce teknik kadro sonra da mücadeleleriyle futbolcu arkadaşlara..

Finali bu sahada oynatmak nedir? anlaşılır gibi değil. TFF başka sahamı kalmadı berbat bir saha vardı..Takımımızın teknik kapasitesi yüksek bir takım bizi etkiledi..

Takımın eksikleri bugünkü maçı etkiledi. Üzeyir bu takımın en önemli oyuncusu olmaması hem bek olarak hem hücumlara verdiği destekle önemli bir kayıptı maç boyu aradık. Zaten Mehmet Bağlı sol beke çekilmesi de sanki olmadı geçen maçın gol atan adamı orada Muhsin sol bek sağ beke çekmekte sanki aksaklığa sebep oldu, sağ bek Mustafa Şengül oynayabilirdi 11 de düşünülebilirdi stoper oynadığı maçlarda gayet iyiydi bilmiyoruz..

Önde bizim sıkıntımız büyük böyle beklenilen hücumları yapamıyoruz hep kopukluk var bunun belki iyi bir 10 numara pozisyonu oynayan oyuncumuzun olmayışı da olabilir Yusuf Can fizik olarak ve oyun bakımından yetersiz kalıyor bugün ilk yarı Nurettin çok geldi Mehmet Uysalın yanına ama topu indiremiyoruz onlara Orta Saha olarak ta ön tarafla kopukluk var daha organize olmalıyız daha birbirine yakın takım olmalıyız Muammer olmuyor kanatta Tamer de kanatta olmadı adam orta saha oyuncusu yer yer değiştirdi yerini ama yinede olmadı. Bunlar tabi ki transfer politikasının devre arasında yanlış yapılmasından takımın yetersizliğine sebep oldu..



İlk golde adam geriden oyun kurdu onu orada karşılayacaktık basacaksın adam 50 metreden caza sahası önüne yerden top attı uyuduk resmen ikili oyunla adamlar golü buldular defans ve kaleci olarak iyi olsan da bir yere kadar biraz önde baskı yapabilsek orta saha ön taraf oynatmasak kolay gol yemezdik

Pazar sporda ön taraf çok iyi anlaşan oyunculardan kurulu Can Vural ve Mithat Pala çok iyi anlaşıyorlar, ikinci golde öyle oldu iyi kaçırdı Can, Mithat’ı oda penaltı yaptırdı aynı şekilde Mehmet Aytemiz de iyi oyuncu iki gol atarak ön taraf olarak üç tane etkili ve bitirici adamları vardı..İyi bir 4.2.3.1 taktiğinin sahada uygulanaşını gördük yardımlaşmaları da iyiydi kanatları iyi kapadılar..Üçüncü gol bizim oyun disiplininden koptuğumuz anda oldu bir an önce devreyi bekler olduk..

İkinci yarıya değişikliklerle geldik. Melih Vardar girdi Yusuf Can çıktı Muammerin yerinde Mustafa Aydoğdu girdi forvete geçti Melih, Mehmet Uysal sol tarafa geçti ama Melih’le değil oyun eksik kaldık gibi görüntü oldu. Mustafa Aydoğdu belki sağ kanatta idare etti ama bizim gol sorunumuz var Mehmet yerinde kalıp Nurettin onun yanına gelip orta saha ya bir adam alınabilirdi.



Golleri bulsak ta geç kaldık atmak için skor ve maçı ilk yarı kaybettik, kazanan Pazar sporu tebrik ediyoruz daha organize daha ne yaptığını bilen özellikle Mithat gibi teknik kapasitesi yüksek adam eksiltebilen aynı şekilde oyunu iyi yönlendiren bir adamları olması, Can gibi golcüleri zaten takım olarak güzel görüntü verdiler burada ligde oynanan maçta da onun için bu final bizim takım olarak önümüzdeki yılın kadrosu kurulurken nasıl bir takım kurulmalı bunun bu maçlar sonrası oturulup düşünerek karar verilmeli nelerin eksik olduğu görülüyor iyi takım kurulduğunda ikinci lig gelecektir ama bu takımla buralara gelmek büyük başarı takım olarak üçüncü ligde devam etmeliyiz nedenlerinden biri de ekonomik bakımdan daha güçlü olununca ikinci lig zaten kendiliğinden gelecektir biz ikinci lig için hazır durumda değildik onun için tekrar söylüyorum üzülmedik gururlu bir şekilde mücadele ederek elendik.

Takım kurulurken ki mühendislik çok önemli bugün de bu maçta gördük hamle yapacak adamımız yoktu içeri attığında oyunu değiştirecek futbolcu yada öne geçince oyunu tutabilecek futbolcu olsa bu maç daha değişik skorla bitebilirdi daha güçlü orta saha oyuncusu daha güçlü 10 numara oynayabilen oyun bütününde takımı yönlendiren oyuncu eksikliğini gördük bunları önümüzdeki yıllar tamamladığımızda güçlü Soma olacaktır..Sağlıklı günlere Doğan Gülşen



Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN