Doğan Gülşen, Akhisarspor-Beşiktaş..

Süper Lig ikinci yarı maratonu Akhisar Beşiktaş maçıyla başladı.
Tribünler doluydu güzel atmosfer vardı..

Doğan Gülşen

Maça gelince Akhisar yine 4.3.3 Sissoko tek ön libero Josue sağında Serginho solunda Manu solda Regattin sağda başladı.
Gol yollarında Bokila vardı.
Beşiktaş ise Medel Dorukhan iki ön libero ile 4.2.3.1 olarak sahada dizilmişti.
Maça Akhisar daha iyi başladı.
10 dakika içinde iki gol pozisyonu buldu.
Bu dakikalarda Beşiktaş takım savunmasında ciddi problem yaşadı.
Lens Canere hiç yardıma gelmedi.
Medelde doğru yerde olamıyordu.
Akhisar kaçırınca Beşiktaş toparlandı.
Bu arada Lajajic ile Dorukhan hücumlarda başrollerde pas trafiğinde Beşiktaş’ı yönlendiren iki oyuncu bunun organizasyonunu golde aldılar. İyi paşlasmalardan sonra güzel bir şut çıkaran Dorukhan Beşiktaş’ı 1.0 öne geçirdi. Kaleci Fatih iyi uzamasına rağmen top çok iyi yere gitti.

Bu golden sonra Beşiktaş defans olarak ta az hata yapmaya başladı. Takım olarak geri gelmeye birde oyunu rölantiye alarak devreye böyle gitme görüntüsündeydi..




İkinci yarı Akhisar oyuna forvet değişikliği yaparak başladı.
Bokila çıktı, Çikalleshi girdi, doğru hamleydi Bokila il yarı etkisiz kalmıştı.
Beşiktaş, ikinci yarının hemen başında duran top kazandı. Akhisar defansı yerleşim hatası yapınca sahanın en kısası Gökhan Gönül kafayı vurarak golünü attı. Çok çabuk gol yedi Akhisar. Burada iyi konsantre olamamalarına bağlıyorum çok kopukluk vardı bir şeyler hep eksik bu kadar kolay gol yenilmemeli düşme potasındasın ve kamp geçirdin eksikleri tamamlamış olarak dönmeliydiler.

2.0 dan sonra Cikalleshi ile birlikte Akhisar etkili olmaya başladı.
Beşiktaş defansının arkasına atılan her top Cikalleshi tarafından iyi sonlandırılmaya başlandı.
Bir golü ofsayt gerekçesi ile verilmedi, birde gol attı.
Akhisar adına sevindirici bir olay golcüleri tamam alıyor-veriyor-giriyor-çıkıyor-istiyor-mücadele ediyor gol vuruşları da çok iyi pozisyon bilgisi yerinde attığı golde tam bir golcü koşusu orada Beşiktaş defansını oyundan düşürdü Caner’le Mirini

2.0 olduktan sonra Beşiktaş çok rahatladı. Burak Yılmaz Larin değişikliği yaptı hoca Burak tedirgindi biraz Beşiktaş taraftarı tepki gösterir mi acaba korkusu oyununa etki etti maç eksiği de var bunlar aşacaktır.
Ljajic ve Dorukhanla iyi anlasıyor yinede iki pozisyon buldu. Larin le daha etkili kontra bulmaya başladı Beşiktaş Lajajic çok etkili oldu bu dakikalarda pas alış verişinden sonra larin boş pozisyonda dışarı attı arkasından lajajic’in ortasında Larin göğsüyle indirdiği topu çok sert ve düzgün vurarak gol yaptı Lopez burda çok uzak kaldı Larine posizyon alamadı yakın olamadı rahat vurdurdu rakibine kaleci Fatih te zor durumda kalıyor böyle olunca kolay gol oldu kısacası. 3.0 dan sonra maç her yönüyle artık Besiktaş’ındı.

Akhisar transfer döneminde stoper alabilir Lopez ve Caner Osmanpaşa ile gitmez Rotman geldi belki onu oynatirlar bilmiyoruz göreceğiz forvet işini çözmuşler.Cihat hoca maça Manu ve Ragattinle başlaması ilginçti böyle zor maçta ikisi de pek etkili olamadılar oyuna ikinci yarı girip etkili olan oyuncular bunlar orta sahaya yardımcı olamadılar.




Beşiktaş şampiyonluk yolunda çok çok önemli bir deplasman galibiyeti alarak moral buldu iyi bir kamp dönemi geçirdikleri belli transferlerin zamanında gelmesi konsantreyi arttırmış Karıus Vida lajajic Dorukhan Mirin Larin üst seviye oynadılar,defans olarak sıkıntılar olsa da iyi başlangıç önemli ikinci yarı için..

Bölgemizin takımı Akhisar süper Lig te kalıcı olmalı iyi tesisleri ve stadı var bölge olarak destek olmalıyız maçlarına elimizden geldiğince gitmeliyiz yenilmiş olabilir yinede iyi görüntü verdiler çok pozüsyona girdiler kullanamadılar..

Birde Akhisar esame listesinde hata yapıp hükmen mağlubiyete sebep olmuşlar süper Lig takımında bunlar olmamalı Cihat Aslan ve ekibi büyük hata yapmışlardır ya maç skoru böyle olmasaydı çok daha acı olurdu puan ve puanlar çok zor kazanılıyor sezon sonunu etkileyecek hata olmuş. Bunun cezası Akhisar yönetimi verecektir tabii. Akhisar ve bütün süper Lig takımlarına ikinci yarı için başarılar.Sevgilerle Doğan Gülşen (tüm yazılarını oku)




Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN