Çözüm Tek!

Çözüm Tek!

Anlaşılıyor ki bu yıl 3.ligde olsak ta Somaspor küçülmeye gitti nedeni zaten belli finansal yetersizlik de ne dersen de ama yinede transfer yapıldı..

DOĞAN GÜLŞEN

Transferlerin yanı sıra Üzeyir Ergün‘ün takım kaptanlığına getirilerek çok doğru bir adım atıldı. Üzeyir takımın hem en iyi oyuncusu hem liderlik vasfı olan çok özellikli kalitesi tartışılmaz bir isim kaldığı içinde ayrıca çok mutlu olduk geçen yıl şampiyon kadronun mücadele yönünden Bal liginin en iyi bek oyuncusuydu çok yönlü oyun kabiliyetiyle hem sağ bek oynayabilen hemde sol bek oynayabilen ender yetenekli bir futbolcu bu yılda her pozisyonda yararlanabileceğim bir oyuncu genç futbolcu arkadaşlara da ağbilik yapabilecek bir isim kaptan olması çok doğru karar diye düşünebiliriz..

Yeni transferler hakkında yaptığımız araştırmalarda görüyoruz ki kapalı kutu durumunda sokakta kahvede iş yerlerinde taraftar arasında konuşmalar hiç iç açıcı olmadığı yönünde oluyor,oysa beklemek görmekten başka bir seçenek şu anda görünmüyor yeni transferler yanında öz kaynak olan alt yapı tam değerlendirilecek durumda bunlarda düşünülüyordur Oktay Çabuk hoca Somanın yerlisi olması bir fırsattır oda alt yapılarda çalıştığı dönemden bu konuyu değerlendirecektir..

Belediyenin önceki senelere göre bu sezon finansal açıdan uzak olması yeterli desteklerin olmaması Türkiye nin şu anda bulunduğu duruma bağlayabiliriz ama futbol artık kendi kendine yeten ekonomiler olmalı bunları yapamazsak hiç bir ligde barınamazsın geriye dönersin taşıma suyla değirmen dönmüyor geçen yılla bu yıl gece ve gündüz gibi farklı düşünmeden edemiyor insan nasıl bu duruma düşülüyor nedeni sağlam bütçeleri kazanacak yatırımların olmaması bunları yapabilmek uzun ve meşakkatli programlı olmadan geçiyor örnek Altınordu diyebiliriz, buluyor-yetiştiriyor-satıyor-kazanıyor yatırım yapıyor kolay mı değil ama başarmış adamlar yılmadan tesis yatırımı yaparak uzun vade düşünerek..

 

Somamız bu yıl geçiş döneminde tribün olarak taraftar olarak bu geçiş dönemini sabırlı bir şekilde takımımızın yanında her koşulda destek olmalıyız.

3.lig zor lig bu yıl atlatılırsa önümüzdeki yıllar çok daha güçlü bir Somaspor olacaktır daha yükseklere çıkmak için bazen bir basamak aşağıya inmek iyidir..

Daha öncede yazılarımda belirttiğim gibi Türkiye nin neresinden gelmiş olursak olalım hepimiz Somasporluyuz. Somaspor deyince akan sular durur bizim için. Somaspor’u daha iyi yerlere getirme adına birlik olmanın tam zamanı.. Sevgilerle Doğan Gülşen (tüm yazılarına göz at)

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN