Bülent Der: Check Shoot Ball’la Engelleri Kaldırıyoruz

Bülent Der: Check Shoot Ball’la Engelleri Kaldırıyoruz

Bir dönem Somaspor formasını başarıyla terletmiş oyuncusu Bülent Der, engelli olan bireyler için onlara özel ilk branş olacak ” CHECK SHOOT BALL” oyununu tasarladı.(oturanlardan soldan ikinci)

Şimdilerde beden eğitimi öğretmenliği yapan Bülent Der, konuyla ilgili sosyal medya adresinden yaptığı ”Birlikteliğin Engelini Kaldırıyoruz” adlı paylaşım aynen şu şekilde;
BÜLENT DER
Son 5 senedir Engelli bireylerimiz adına farkındalığım daha da arttı.
Daha sonrasın da gündelik yaşantımda engelli insanlarımıza boyutunda daha çok gözlem yapmaya başladım. Ama etrafımda hiç engelli insan göremiyordum. Sonrasında literatüre baktım ve engelli insan sayısı ciddi anlamda (Türkiye’de 13 milyon!) çok fazlaydı. Bende engelli insanlarımızın neden sokakta olmadıklarını merak edip sosyolojik olarak araştırdım. Toplum tarafından ötekileştirildikleri ve kendilerini kabul görmedikleri için, sosyal alanları dahil olmadıklarını fark ettim.
Bir Beden eğitimi öğretmeni olarak kendileri gösterebildikleri ve ispatlaya bildikleri, dünyada alt ekstremite engeli olan bireyler için onlara özel ilk branş olacak ” CHECK SHOOT BALL” oyununu tasarladım.
Bu branş engelli ve engeli olmayan bireylerimizin ortak yapabileceği bir branştır. Çok isterim bir gün engelli bireylerimiz ile o sahaya çıkıp, birlikte sevinelim, birlikte savaşalım ve birlikte eğlenelim…


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN