Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 18.Hafta Değerlendirme.

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 18.Hafta Değerlendirme.

BAL Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 18.hafta 14 gol,  36 sarı, 1 kırmızı kart ile geride kaldı.

Ligin bitmesine 8 hafta kala hem zirvede hem de alt sıralarda aynı heyecan tüm hızıyla devam ediyor.

Bu haftanın en karlı takımı takipçileri Yıldırım Belediyespor ve Gülbahçespor’un puan kaybettiği haftada Salihli Belediyespor’u Atalay Demirtaş ve Toma Tabatadze’nin golleriyle 2-0 mağlup eden Somaspor oldu.

Hiç şüphe yok ki; haftanın sonucu merakla beklenen karşılaşması Ödemişspor-Yıldırım Belediyespor arasında oynanan maçtı. Bir tarafta 15 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Yıldırım Belediyespor, diğer tarafta en son 11.hafta Somaspor’a mağlup olan ve o yenilgiden sonra mağlubiyet yüzü görmeyen Ödemişspor, Şükrü Saracaoğlu Stadında karşılaştı. Zorlu mücadeleden galibiyetle ayrılan taraf ev sahibi Ödemişsspor oldu. Ödemişsspor haftalardır süren çıkışını sürdürürken, Yıldırım Belediyespor’un namağlup saltanatına da son veren takım oldu.

Grupta bir diğer ilginç sonuç Bursa’da Atıcılar sahasında 3.sırada yer alan Gülbahçespor ile 4.sırada yer alan Çiğli Belediyespor arasında oynanan maçta çıktı. İki takım arasında ligin 5.haftasında İzmir’de oynanan maçı konuk Gülbahçespor 5-3 kazanmıştı. Geçtiğimiz Pazar Bursa’da oynanan maçı da deplasman takımı Çiğli Belediyespor 3-1’lik skorla kazandı ve rakibinin üstünde 3.sıraya yerleşti.

Grubun istikrarsız takımı İzmirspor, Orhangazi Belediyespor deplasmanında 55.dakikada öne geçmesine rağmen, rakibinin 70.dakikada attığı golüne engel olamadı ve lider Somaspor ile arasındaki puan farkı 10’a çıktı.



Somaspor’u sahasında 2-0 mağlup ederek ses getiren Yalova Kadıköyspor, grubun güçlü takımlarından Ayvalıkgücü Belediyespor deplasmanından da puanla dönmeyi başardı.

Alt sıralara baktığımızda; ligin dibine demir atan iki takım Altınova Belediyespor ve Burhaniye Belediyespor Hersekzade Stadında karşılaştı. Rakibini 3-0 mağlup eden Altınova Belediyespor, Buhaniye Belediyespor’u 1 puan önüne geçerken, Urganlıspor ile de aynı puana ulaştı.

Kısaca 18.haftada neler olmuş göz atalım..

SOMASPOR 2-0 SALİHLİ BELEDİYESPOR
Lider Somaspor, Salihli Belediyespor ile Atatürk Stadında Manisa derbisi niteliği taşıyan maçta karşı karşıya geldi.
Maça taraftar desteğini arkasına alarak başlayan Siyah-beyazlılar, 45+1’de Atalay Demirtaş, 51.dakikada da Toma Tabatadze’nin golleriyle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.
Yıldırım Belediyespor ve Gülbahçespor’un mağlubiyetlerinin ardından Salihli Belediyespor’u 2-0 mağlup eden siyah-beyazlılar, hem güzel bir galibiyet aldı hem de haftaya Çiğli Belediyespor ile deplasmanda oynayacağımız maç öncesinde müthiş bir özgüven tazeledi.(detaylara buradan bakabilirsiniz)




ÖDEMİŞSPOR 2-1 YILDIRIM BELEDİYESPOR
Hiç şüphe yok ki; haftanın sonucu merakla beklenen karşılaşmasıydı.
Ödemiş Saraçoğlu Stadı’nda oynanan maçın ilk yarasında 17. dakikasında ev sahibi ekip, geçen sezon Somaspor formasını da giyen Necmettin Adıyaman’ın attı golle 1-0 öne geçti.
Yıldırım Belediyespor, yine geçen sene yarım sezon Somaspor forması giyen Erhan Tatlıdil‘in  42. dakikada attığı golle eşitliği yakaladı. Ödemişspor,  57.dakikada Ali Katırcı’nın ceza sahası içerisine kestiği topa, Yıldırım Belediyespor defans oyuncusu Selcan Pekkanlı’nın ters vuruşu, Yıldırım Belediyespor’un 15 haftalık namağlup ünvanına son verdi.

GÜLBAHÇESPOR 1-3 ÇİĞLİ BELEDİYESPOR
Maça hızlı başlayan ev sahibi Gülbahçespor, 22.dakikada Metehan Bayrakçı’nın kafa golüyle devreyi 1-0 önde tamamladı.. İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Çiğli Belediyespor 77’ ve 86’da Kaan Yavuzcan, 90+4’de Batuhan Dinçer Yokuş’un golleriyle zorlu deplasmandan 3 puanı 3 golle almasını bildi.




ORHANGAZİ BELEDİYESPOR 1-1 İZMİRSPOR
Geçen hafta Ayvalıkgücü Belediyespor’u mağlup eden İzmirspor, 18. hafta karşılaşmasında konuk olduğu Orhangazi Belediyespor’la 1-1 berabere kaldı. Lacivert beyazlılar 49. dakikada Kubilay Baktır’ın golüyle öne geçti. Orhangazi Belediyespor, ikinci yarıda Oktay Peker’in yerine dahil olan Aras Bozkurt’un kafa golüyle beraberliği yakaladı. 75. dakikada İzmirsporlu Serkan Silan direkt kırmızı kart gördü. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca her iki takımda birer puanla yetinmek zorunda kaldı.

AYVALIKGÜCÜ BELEDİYESPOR 0-0 YALOVA KADIKÖYSPOR
Haftanın gol sesi çıkmayan tek karşılaşması Ayvalık Hüsnü Uğural Stadında Ayvalıkgücü Belediyespor ve Yalova Kadıköyspor arasında oynadı. İki takımın 90 dakikalık mücadelesinden futbolun meyvesi olan ”Gol” sesi çıkmadı.

URGANLISPOR
Haftaya girilirken 9 puanla tehlikeli bölgenin içerisinde yer alan Urganlıspor, bu haftayı bay geçti.




ALTINOVA BELEDİYESPOR 3-0 BURHANİYE BELEDİYESPOR
Ligin en alt sırasında yer alan Altınova Belediyespor ve Burhaniye Belediyespor, Yalova Hersekzade Stadında karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip; 36′ ve 65.dakikalarda Mustafa Topuz, 90+3.dakikada ise Selahattin Enür’ün golleriyle Burhaniye Belediyespor’u 3-0 mağlup etti.

18.HAFTA TOPLU SONUÇLAR:
Somaspor 2–0 Salihli Belediyespor
Ödemişspor 2– 1 Yıldırım Belediyespor
Orhangazi Belediyespor 1–1 İzmirspor
Gülbahçespor 1–3 Çiğli Belediyespor
Altınova Belediyespor 3-0 Burhaniye Belediyespor
Ayvalıkgücü Belediyespor 0–0 Yalova Kadıköyspor

19.HAFTA MAÇLARI:
Urganlıspor – Altınova Belediyespor
Burhaniye Belediyespor – Ödemişspor
Yıldırım Belediyespor – Gülbahçespor
Çiğli Belediyespor – Somaspor
Salihli Belediyespor – Ayvalıkgücü Belediyespor
Yalova Kadıköyspor – Orhangazi Belediyespor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN