Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 17.Hafta Değerlendirme.

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 17.Hafta Değerlendirme.

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 17.hafta karşılaşmalarında haftanın en büyük sürprizi Yalova Atatürk Stadında gerçekleşti.
Haftaya girilirken 14 puanla 9.sırada yer alan Yalova Kadıköyspor’a konuk olan lider Somaspor, genç oyunculardan kurulu rakibine 2-0 mağlup oldu.

SOMADASPOR

Bu haftanın en karlı takımı; lider Somaspor ve 3.sırada yer alan Gülbahçespor’un puan kayıplarının ardından; 15 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Yıldırım Belediyespor takımı oldu. 1 maç eksiği ile Somaspor’un bir puan gerisinde ikinci sırada yer alan Yıldırım Belediyespor grubun gizli lideri durumunda..

10 golün atıldığı 17.haftada en gollü maç İzmirspor 2-1 Ayvalıkgücü Bld.Spor oldu.
41 sarı 2 kırmızı kartın çıktığı 17.haftada Yıldırım Belediyespor’dan Mesut Gün, Urganlıspor’dan Ünal Kurtuluş haftanın kırmızı kart gören iki oyuncusu oldu.

Kısaca 17.haftada neler olmuş bakalım..




YALOVA KADIKÖYSPOR 2-0 SOMASPOR
Yalova Kadıköyspor deplasmanına 3 puan için giden Somaspor, çok koşan, iyi mücadele eden rakibine 76 ve 80.dakikalarda Ömer Kuşan’ın ayağından yediği gollerle 2-0 mağlup oldu. Yalova Kadıköyspor ligin ilk haftasında evinde Altınova Belediyespor’u 1-0 mağlup etmesinin ardından evinde ikinci galibiyetini lider Somaspor’dan almış oldu.

YILDIRIM BLD.SPOR 2-0 ALTINOVA BLD.SPOR
Haftaya başlarken 1 maç eksiğiyle Somaspor’un ardından ikinci sırada bulunan Yıldırım Belediyespor, evinde konuk ettiği Altınova Belediyespor’u 72.dakikada Mehmet Çağrı Alpaslan, 90+5.dakikada Koray Öztürk’ün golleriyle 2-0 mağlup etti. 9 sarı kartın çıktığı karşılaşmada Yıldırım Belediyespor’dan 90+2’de Mesut Gün çift sarıdan kırmızı kart gördü.

SALİHLİ BLD.SPOR 0-0 GÜLBAHÇESPOR
Haftanın golsüz biten tek karşılaşması Salihli Ramiz Turan Stadında oynandı. Ev sahibi ekip Salihli Belediyespor’un daha üstün olduğu maçta 90 dakika boyunca futbolu güzelleştiren ‘’gol’’ sesi çıkmadı ve maç başladığı gibi golsüz beraberlikle sonuçlandı.




ÇİĞLİ BLD.SPOR 1-1 ÖDEMİŞSPOR
Haftanın ikinci beraberlikle biten karşılaşması İzmir derbisi niteliğindeki Çiğli Belediyespor ve Ödemişspor arasında oynandı.
Deplasman takımı Ödemişspor, 10. dakikasında Ziya İnday’ın golü ile öne geçmesine rağmen, 14. dakikada Doğukan Can’ın’ın golüne engel olamadı ve karşılaşma karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere sonuçlandı.

İZMİRSPOR 2-1 AYVALIKGÜCÜ BLD.SPOR
Üst üste aldığı mağlubiyetlerle ligin ikinci yarına kötü başlangıç yapan İzmirspor, 3 hafta sonra galibiyetle tanıştı. Lacivert-beyazlı ekip, Buca İlçe Stadı’nda ağırladığı Ayvalıkgücü Belediyespor’u; 30. dakikada kaptanları Ferdi Başoda’nın penaltıdan ve 77. dakikada bir dönem Ayvalıkgücü ve Somaspor forması da giyen yeni transfer Mert Özcanlar’ın golüyle 2-1 mağlup etti. Ayvalıkgücü Belediyespor’un golünü 72. dakikada Samet Hasan Yıldıran kaydetti.

ORHANGAZİ BLD.SPOR (BAY)
10 puanla 10.sırada yer alan Bursa temsilcisi Orhangazi Belediyespor, haftayı bay takım olarak geçirdi.

BURHANİYE BLD.SPOR 1-0 URGANLISPOR
13 sarı, 1 kırmızı kartın çıktığı maç Burhaniye 8 Eylül Stadında Burhaniye Belediyespor ve Urganlıspor arasında oynandı. 5 puan ve 1 maç eksiğiyle son sırada bulunan Burhaniye Beledieyspor, 9 puanla 11.sırada yer alan Urganlıspor’u 1-0 mağlup ederek ligdeki ikinci galibiyetini Yalova Kadıköyspor’dan sonra Urganlıspor’dan almış oldu. Urganlıspor’un paraşütsüz düşüşü devam ediyor. Böyle giderlerse Somaspor’un profosyonel lige çıması bile onlar için yeterli olmayacak..13 sarı kartın çıktığı karşılaşmada Urganlıspor’dan Ünal Kurtuluş maç sonu ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Urganlıspor birde penaltı atışından faydalanamadı




17.HAFTA TOPLU SONUÇLAR:
Burhaniye Belediyespor – Urganlıspor
Yıldırım Belediyespor – Altınova Belediyespor
Çiğli Belediyespor – Ödemişspor
Salihli Belediyespor – Gülbahçespor
Yalova Kadıköyspor – Somaspor
İzmirspor – Ayvalıkgücü Belediyespor

17.HAFTA PUAN DURUMU:

18.HAFTA MAÇLARI:
Ödemişspor – Yıldırım Belediyespor
Altınova Belediyespor – Burhaniye Belediyespor
Orhangazi Belediyespor – İzmirspor
Ayvalıkgücü Belediyespor – Yalova Kadıköyspor
Somaspor – Salihli Belediyespor
Gülbahçespor – Çiğli Belediyespor



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN