Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 10.Hafta Değerlendirme.

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 10.Hafta Değerlendirme.

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 10.haftası, 9 golle en az golün atıldığı hafta olarak geride kaldı. Daha önce en kısır hafta 10 golle 7.hafta olmuştu.

SOMADASPOR.COM

İzmirspor-Yıldırım Belediyespor ve Orhangazi Belediyespor-Burhaniye Belediyespor maçlarında gol sesi çıkmadı. İlginçtir en gollü maç 3 golün atıldığı Gülbahçespor-Ödemişspor maçı oldu.
Bu haftanın sonucu merakla beklenen karşılaşması İzmirspor ve Yıldırım Belediyespor arasında oynandı. Zorluk derecesi yüksek maçtan üç puan çıkmadı.
10. hafta sonunda, liderlik ünvanımız Yıldırım Belediyespor’un İzmirspor deplasmanında berabere kalmasıyla puan farkı ikiye çıkarak sürdü.
2 maçtır kaybetmeyen Gülbahçespor, aynı puana sahip Yıldırım Belediyespor’un üstünde maç fazlalığı ve averajla ikinci sıraya yükseldi.




Evinde Yıldırım Belediyespor beraberliğinden sonra iki haftadır galip gelen Ayvalıkgücü Belediyespor’un çıkışı devam ediyor. İzmirspor yine berabere kaldı. Çiğli Belediyespor ve İzmirspor 4’er beraberlik ile grupta en çok berabere kalan takımlar sıralamasında yer aldılar..
9 maçtır puan alamayan Burhaniye Belediyespor ilk puanını Bursa deplasmanında Orhangazi Belediyespor ile 0-0 berabere kalarak haftanın süprizini gerçekleştirdi..




Somaspor 2-0 Altınova Belediyespor
Lider Somaspor, evinde üç puanla sondan ikinci sırada yer alan Altınova Belediyespor’u Atalay Demirtaş ve Toma Tabatadze’nin golleriyle 2-0 mağlup etti.
Siyah-beyazlılar, takipçisi Yıldırım Belediyespor’un İzmirspor ile berabere kalmasının ardından puan farkını ikiye çıkardı.

Gülbahçespor 2-1 Ödemişspor
10.haftanın sonunda averajla ikinci sıraya yerleşen Gülbahçespor, konuk ettiği Ödemişspor karşısında ilk yarıyı 33’te Berk Taşkın’ın attığı golle 1-0 önde kapattı. İkinci yarının 57.dakikasında Adem Acar ile farkı ikiye çıkaran Gülbahçespor,iki faklı galibiyeti korumak için geri çekildi. Ödemişspor aradığı golü 90.dakikada buldu. Tolga’nın vuruşunda kaleci Tugay’dan dönen topu Emirhan kafayla ağlara gönderdi. 90+3’te Gülbahçespor ceza sahası içerisinde yaşanan karambolde Emirhan’a yapılan müdahaleye Ödemişspor’lu futbolcular uzun süre penaltı diye itiraz ettiler, hakem devam kararı verdi.

İzmirspor 0-0 Yıldırım Belediyespor
Haftanın en zorlu maçı İzmir’de oynandı. Bölgesel Amatör Lig 8. Grup’ta zirve mücadelesi veren İzmirspor, kendi sahasında zorlu rakibi Yıldırım Belediyespor’la 0-0 berabere kaldı
Balçova İlçe Stadında oynanan maçın ilk dakikalarında baskılı oynayan, pozisyon üreten İzmirspor aradığı golü bulamadı ve devre 0-0 sona erdi. İkinci yarıda iki ekipte girdikleri net gol pozisyonlarından yaralanamadı ve zorlu geçen maçta gol sesi çıkmadı..




Yalova Kadıköyspor 1-1 Çiğli Belediyespor
Çiğli Belediyespor, Yalova Kadıköyspor deplasmanında Ufuk’un golüyle öne geçmesine rağmen 80.dakikada Emir’in ayağından penaltıdan yediği golle çok önemli iki puanı bıraktı.

Ayvalıkgücü Belediyespor 2-0 Urganlıspor
Haftaya girilirken 14 puanla 6.sırada yer alan Ayvalıkgücü Belediyespor, 7 puanla 10.sırada yer alan Urganlıspor’u konuk etti. Ev sahibi ekip, 7.dakikada Erdal Alıcı ve 28.dakikada İsmail Can Taşkıran’ın golleriyle 3 puana uzanan takım oldu. Konuk Urganlıspor’da 76.dakikada Cemal Ensar Çullukoğlu kırmızı kar görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı.

Orhangazi Belediyespor 0-0 Burhaniye Belediyespor
Alt sıraları ilgilendiren karşılaşmada ev sahibi ekip Orhangazi Belediyespor, ligin puansız takımı Burhaniye Belediyespor karşısında Oğuzhan Bozkurt’un bir penaltı ve çok sayıda gol pozisyonundan yararlanamadığı maçtan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı. Grubun puansız takımı Burhaniye Belediyespor ilk puanını da alarak bir ‘’oh’ bee’ çekti.!
Salihli Belediyespor (bay)

10.haftanın geneline baktığımızda müthiş bir çekişmeye sahne olacağının sinyallerini veren bu ligde lider Somaspor’la 6. sıradaki İzmirspor (bir maç eksik) arasında ki puan farkının sadece 7 puan olması, bir çok takımın hala gözünün zirvede olduğunun sinyallerini verdi.

11.HAFTA
Ödemişspor – Somaspor
Burhaniye Belediyespor – İzmirspor
Urganlıspor – Orhangazi Belediyespor
Yıldırım Belediyespor – Yalova Kadıköyspor
Çiğli Belediyespor – Salihli Belediyespor
Altınova Belediyespor – Ayvalıkgücü Belediyespor
Gülbahçespor (bay)



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN