3.Lig 3.Grup 3.Haftanın Ardından

3.Lig 3.Grup 3.Haftanın Ardından

TFF 3.lig 3.Grup 3.hafta karşılaşmaları tamamlandı.. 3.Haftaya deplasman takımlarının galibiyetleri yanı sıra ligin yeni takımı Somaspor’un 3 maçta 3 galibiyeti damga vurdu..

Karşılaşmaların 1’ini ev sahibi takım kazanırken, 7’sini deplasman takımları kazandı. Tek maç ise golsüz sonuçlandı.

3.Haftanın en karlı takımları: Somaspor, Nazilli Bld.Spor, Altındağ Bld.Spor, Darıca Gb, Bayrampaşaspor, Karacabey Bld.Spor, Osmaniyespor, Halide Edip Adıvarspor ve Pazarspor oldu.

Ligde 19 golün atıldığı 3. haftada sadece Modafen-Pazarspor maçında gol sevinci yaşanmadı.İlave olarak ligde tek gol sevinci yaşayamayan takım Modafen oldu.

Hakemler 56 sarı ve 4 kırmızı kart kullandı. En fazla kart 10 sarı 1 kırmızı kartla Nevşehir Bld.Spor-Osmaniyespor maçında çıktı. Batman Petrol-Altındağ Bld.Spor maçında ise 7 sarı 2’de kırmızı kart çıktı.

Somaspor’un rakipleri önünde 9 puanla lider tamamladığı 3. haftanın ardından ligde puan alamayan iki takım 1954 Kelkit Belediyespor ve Modafen kaldı.

Nazilli Belediyespor’un 8 golle en fazla gol atan takım, Pazarspor’un gol atamadığı gibi hiçte gol yemediği ligde bir diğer gol sevinci yaşayamayan takım Modafen oldu.

Pazarspor 3.hafta sonunda gol atamadan, yemeden ve 3 maçından da golsüz beraberlikle ayrılan taraf oldu.

Liderin değişmediği, 7 deplasman takımın galip geldiği, 19 golün atıldığı 3.hafta da neler olmuş kısaca göz atalım..

SOMASPOR

Gölcükspor 0-1 Somaspor

18 güne iki kupa üç lig maçı sığdıran Dumanlı Kentin Puslu Çocukları tutulamıyor.. Sezona 28 Ağustos Çarşamba günü Akşehirspor’u Ziraat Türkiye Kupası 1.Tur Eleme maçında penaltılarla, 1 Eylül Pazar lig maçında deplasmanda Halide Edip Adıvarspor’u 2-1 daha sonra 7 Eylül Cumartesi günü Malatya Yeşilyurt Belediyespor’u 1-0’lık skorlarla mağlup ederek ikide iki yapmayı başaran Somaspor, 3.hafta Gölcükspor deplasmanına çıktı..Somaspor, kalecisi Ömer Kavurkacı’nın bir penaltı kurtardığı maçta Gölcükspor’u 72.dakikada Muammer Atalay’ın sağ kanattan yaptığı nefis ortayı aynı güzellikle kafayla ağlara gönderen kaptan Yasin Hatipoğlu’nun golüyle 1-0 mağlup ederek liderliğini 3.hafta da sürdürdü.(detaylara buradan bakabilirsiniz)
Goller:dk.72 Yasin Hatipoğlu (Somaspor)
Kırmızı Kartlar:Yok


1954 Kelkit Bld.Spor 0-2 Nazilli Bld.Spor

Nazilli Bld.Spor, 1954 Kelkit Belediyespor deplasmanından her iki yarıda bulduğu gollerle 3 puanla dönerken; 1954 Kelkit Belediyespor, 3.hafta sonunda da puanlarla tanışamadı.
Goller:dk.4 Volkan Akyıldız, dk.83 Sedat Cengiz (Nazilli Bld)
Kırmızı Kartlar:Yok

Batman Petrol 1-2 Altındağ Bld.Spor

Ankara ekibi Altındağ Belediyespor 3.hafta Batman deplasmanında adeta ”petrol” buldu. Batman Petrolspor’dan A.Kemal Özkan’ın 43.dakikada, Ardağan Gündoğdu’nun da 76.dakikada kırmızı kartla oyundan atıldığı karşılaşmayı deplasman ekibi kazandı. Başkent ekibi Sebahattin Usta’nın ayağından yediği golle 1-0 geriye düşse de bitime 2 dakika kala Y.Eycan Kaya ve Coşkun Yılmaz’la bulduğu gollerle Batmandan 3 puanla ayrılan taraf oldu.Batman cephesinde mağlubiyetin başlıca sebeplerinden bir tanesi A.Kemal Özkan ve Ardağan Gündoğdu’nun kırmızı kartla oyundan atılması oldu.
Goller:dk.88 Y.Eycan Kaya, dk.90 Coşkun Yılmaz (Altındağ Bld), dk.61 Sebahattin Usta (Batman Petrol)
Kırmızı Kartlar:A.Kemal Özkan ve Ardağan Gündoğdu (Batman Petrol)

Yozgat 1959 FK 1-2 Karacabey Bld.Spor

Sezona evinde oynadığı ve golsüz beraberlikle biten Pazarspor maçıyla başlayan Karacabey Belediyespor, vites büyüttü. 2.hafta ligde deplasmanda Osmaniyespor galibiyetinin ardından Türkiye Kupası müsabakasında Şile Yıldızspor’u mağlup ederek büyük moralle çıktıkları 1959 Yozgat FK maçında, ilk yarıda bulduğu gollerle rakibini 2-1 mağlup etti. Haftaya girilirken 4 puanla 6.sırada yer alan Yozgat ekibi, Karacabey Belediyespor mağlubiyeti ile 10.sıraya geriledi.
Goller:dk.10 Rasimcan Değirmenci k.k, dk.25 S.Arda Yılmaztürk, dk.35 Selçuk Kaban (Karacabey Bld)
Kırmızı Kartlar:Yok

MALATYA YEŞİLYURT BELEDİYESPOR

Malatya Yeşilyurt Bld.Spor 1-4 Darıca Gençlerbirliği

Haftanın en gollü maçı Malatya Yeşiltepe Spor Kompleksinde oynandı. Kocaeli’nin Kocaelispor, Gölcükspor ve Derince Belediyespor’dan sonra profosyonel ligde 4.takımı olan Darıca Gençlerbirliği, Malatya Yeşilyurt Belediyespor’u rahat bir oyunun ardından deplasmanda 4-1 mağlup etti. Darıca Gençlerbirliği ligde 3 hafta sonunda aldığı 6 puanla 5.sırada yer aldı.
3.hafta sonunda da puan veya puanlarla tanışamayan ve puan cetvelinde son sırada yer alan Malatya Yeşilyurt Belediyespor’da işler hiçte iyi gitmiyor..
Goller:dk.44 ve 88 Berat Eyüpoğlu, dk.43 Ömer Demircan, dk.68 Nebi Tiryakioğlu (Darıca GB), dk.30 Selim Dağ (Malatya Yeşilyurt Bld)
Kırmızı Kartlar:Yok

AYTAÇ GEÇGEL

Halide Edip Adıvaspor 1-0 Diyarbekirspor

Haftanın süpriz sonucu İstanbul Maltepe Hasan Polat Stadında Halide Edip Adıvaspor-Diyarbekirspor spor maçında çıktı. Sezona evinde Somaspor mağlubiyeti ile başlayan Halide Edip Adıvaspor, geçen hafta deplasmanda Darıca Gençlerbirliğini 1-0 bu haftada ligin güçlü ekiplerinden Diyarbekirspor’u mağlup etmeyi başardı. Geçen hafta Modafen’i gol yağmuruna tutan Diyarbekispor için bu hafta hiçte iyi geçmedi. Halide Edip Adıvarspor deplasmanında istediği performansı sergileyemeyen ekip, Fevzi Can Bozkuş’un 37.dakikada penaltıdan attığı gole cevap veremedi ve 3 puan için gittiği Halide Edip Adıvarspor deplasmanından eli boş döndü.
Goller:dk.37 pen. Fevzi Can Bozkuş (Halide Edip Adıvarspor)
Kırmızı Kartlar:Yok


Muğlaspor 0-1 Bayrampaşaspor

İçeride kaybeden dışarıda kazanan Bayrampaşaspor, bu geleneğini Muğla deplasmanında da bozmadı. İstanbul ekibi korkarak geldiği Muğlaspor deplasmanından Hamza Küçükköylü’nün 73.dakikada attığı golle altın değerinde 3 puanla ayrıldı. Sezona şampiyonluk parolası ile giren, geçen hafta Altındağ Bld.Spor deplasmanında Güray Fırat’ın 65.dakikada atılmasıyla sahada 35 dakika 10 kişi mücadele eden Muğlaspor, 75.dakikaya Murat Can Bölükbaşı’nın penaltıdan attığı golle 1 puanı kurtarmıştı. Haftaya girilirken 2 puanla 12.sırada yer alan yeşil-beyazlılar, evlerinde oynayacakları Bayrampaşspor maçını kazanıp taraftarlarının güvenini kazanmak istiyordu. Ne var ki; 73.dakikada Bayrampaşspor’lu Hamza Küçükköylü’nün kafayla attığı gol seyircilerinin güvenini kazanmasını bırak büyük tepkilere yol açtı.
Goller:dk.73 Hamza Küçükköylü (Bayrampaşaspor)
Kırmızı Kartlar:Yok

Nevşehir Belediyespor 1-2 Osmaniye Futbol Kulübü

2.hafta evinde Karacebey Belediyespor’a 2-1 mağlup olan Osmaniye Futbol Kulübü,deplasmanda Gazi Stadyumunda karşılaştığı Nevşehir Belediyespor’u; Cihat Ateş’in 45′ ve 81.dakikalarda attığı gollerle 2-1 mağlup etti.Osmaniyespor ligde 3.hafta sonunda 3 puanla tanışırken puan cetvelinde 9.sırada yer aldı.
3 puana hasret Nevşehir Belediyespor, bu özlemini Osmaniyespor karşısında da gideremedi. Nevşehir Belediyespor, 90. dakikada Yousef Yeşilmen’in kırmızı kartla oyundan atıldığı karşılaşmanın uzatma dakikalarında Emre Gemici’nin attığı golle skoru 2-1e getirse de karşılaşmadan mağlup ayrıldı.
Goller:dk.45 ve 81 Cihat Ateş (Osmaniye Futbol Kulübü)
Kırmızı Kartlar:dk.90 Yousef Yeşilmen (Nevşehir Bld.Spor)

Modafen 0-0 Pazarspor

Ligde henüz galibiyetle tanışamayan iki ekip Modafen ve Pazarspor, Çatalca Ziya Altınoğlu Stadında karşı karşıya geldi. Konuk ekip Pazarspor’dan Hüseyin Eray Karataş’ın 56.dakikada kırmızı kart gördüğü maçta gol sesi çıkmayınca puanlar paylaşıldı.

3.Hafta Toplu Sonuçlar

Gölcükspor 0-1 Somaspor
Modafen 0-0 Pazarspor
Muğlaspor 0-1 Bayrampaşa
Halide Edip Adıvarspor 1-0 Diyarbekir Spor A.Ş.
Batman Petrol Spor A.Ş.1-2 Altındağ Belediye Spor
1954 Kelkit Belediyespor 0-2 Nazilli Belediyespor
Yozgatspor 1959 Fk 1-2 Karacabey Belediye Spor A.Ş.
Nevşehir Belediye Spor 1-2 Osmaniyespor Futbol Kulübü
Malatya Yeşilyurt Belediyespor 1-4 Darıca Gençlerbirliği A.Ş.

4.Hafta Maçları

21.09.2019 16:00 Somaspor-Muğlaspor
21.09.2019 16:00 Darıca GB-Gölcükspor
21.09.2019 15:30 Osmaniyespor-Modafen
21.09.2019 16:00 Bayrampaşa-Batman Petrol
21.09.2019 16:00 Karacabey Bld-Nevşehir Bld
21.09.2019 15:30 Altındağ Bld-1954 Kelkit Bld
21.09.2019 16:00 Nazilli Bld-Yozgatspor 1959 Fk
21.09.2019 19:00 Diyarbekirspor-M.Yeşilyurt Bld
21.09.2019 15:00 Pazarspor-Halide Edip Adıvarspor

1.Hafta değerlendirmesi için buraya
2.Hafta değerlendirmesi için şuraya tıklayınız


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN