3 Günde Ne Değişti?

3 Günde Ne Değişti?

Şimdi 3 gün önce dünya şampiyonu Fransa’yı yen, gel burada 300 binlik İzlanda’ya yenil! Bu durum bizim vazgeçmediğimiz özelliklerimizden milli takım olarak yıllardır var… Ama psikolejimizi bozmak için hava alanında yapılanlara takılmışız..

DOĞAN GÜLŞEN

Fransa maçında iyi oynayan futbolcularımdan Mahmut ve Cengiz’in olmayışı oyun formatında sıkıntı yaşamımıza sebep oldu, bunu maç boyu gördük..
Ozan tek ön libero olarak başladı maça Ozanın bu maçta oynaması hazır olmadığının görüntüsü maçın sonuna kadar bizi rahatsız etti bilmiyoruz Şenol Güneşi etti mi?
Doruk’han orada oynayabiliyor niçin düşünülmedi.
Yusuf ta aynı şekilde 11 başlayabilirdi..
Hakan Çalhanoglu da kanat ta hiç bir zaman olmadı, bugün nasıl olsun? Şenol hoca neler düşündü bilmiyoruz ama bizleri de epey düşündürdü..

maçın başından beri topu bize bıraktı nasıl biz Fransa dersini iyi çalışmışsak onlar da bizi iyi çalışmış kanatlardan hiç etkili olamadık kademeli kapamayı iyi yaptılar Zeki ve Hasan Ali bindirmelerini izin vermediler stoperlere Melih ve Kaan a iki kişi ile baskı yapıp topu orta sahadaki oyuncularımız Ozan Dorukhan ve İrfancan’a geçmesine izin vermeyip oyun kurmamızı engellediler zaten orta sahaları çok kalabalıktı yeterli pası yapamadık hızlı da oynayamadık..

En etkili oyunları duran top olan İzlanda’ya gereksiz yaptığımız faulle tamamen yerleşim hatasından çok kolay gol yiyerek maçı zora soktuk. Fizik gücüyle oynayan takıma müthiş moral oldu bu gol daha rahat çıkmaya, gelmeye başladılar. Attıkları golden sonra fizik güçlerini ön planda olan takım korner kullandıklarında da herkesin bakışları arasında ikinci golü yedik defans anlayışımız herkes seyrederek birbirinden bekleyerek yapıyoruz..

Böyle takımlar oyunu bozmaya oynar bunu da becerdiler fizik güçleri ile de duran topta etkili olmak aynen uyguladılar tabii buna da biz defans olarak yerleşim hatalarıyla izin verdik..

İlk yarı bir gol bulursak belki ikinci yarı yapılacak hamlelerle maçı çevirebiliriz düşüncesindeyken Dorukhan’ın kafa golü geldi, ümitleri ikinci yarıya taşıdık..

Kenan Karaman çıktı, Yusuf girdi orta sahada daha iyi top yapmaya başladık ama çok adamla savunma yaptıkları için bir türlü ceza sahasına giremiyorduk. Burak Yılmaz da markaj ta kalmamak için hep gezerek oynuyordu hatta kanatlara geldiği bile oluyordu onun yerine Hakan Çalhanoğlu süpriz bir şekilde ceza sahasına giriyordu ama topla buluşturmada sıkıntı yaşıyorduk çok koşan çok kalabalık şekilde kapanan takım İzlanda oyunumuzu oynamaya izin vermedi, maçın her bölümünde bu takımlara skor bakımından geri düşünce de büyük sorun teşkil ediyor herkese yakın oynuyorlar, alan daraltmayı en iyi yapan takımlardan biridir İzlanda..

Teknik oyuncularımızın sert ve fizik gücü olan takım izlanda’ya karşı etkisiz olmamızla birlikte değişiklikler olsa da isteğimiz oyunu bize oynatmadılar Abdülkadir de girince Yusuf la belki daha iyi top taşıyarak istediğimiz pozisyonları buluruz düşüncesi de yetmedi..

Grupta, İzlanda da bu maçla birlikte bizim gibi Avrupa kupasına gitmede ciddi anlamda avantaj yakaladı. Gerçi daha çok maç var yenilgiler olacaktır futbolcu grubu olarak iyi bir ivme yakaladık maç maç bakmak lazım bir yenilgiyle moraller bozulmasın hedeflerden şaşmamak lazım,bu maçla alınacak dersler var daha çok çalışarak eksikleri görüp düzelterek Avrupa 2020 ki yerimizi almalıyız..Sevgilerle Doğan Gülşen (tüm yazılarına göz at)



Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN