Sotesspor Kapanıyor mu?

Sotesspor Kapanıyor mu?

Tarihinde bir çok başarıları olan, İlçenin köklü spor kulübü Soma Sotesspor, destek alamamaktan şikayetçi. Başkan Hasan Artar, gelinen noktaya isyan etti.

HABER:Mustafa Tatlı-Manisa Manşet

Bir zamanlar Soma’yı profesyonel liglerde temsil eden köklü spor kulübü Soma Sotesspor, adeta kaderine terk edildi. Kulüp Başkanı Hasan Artar, ilçenin en önemli marka değeri olan Sotesspor’a destek verilmemesinden yakınarak, yetkilileri göreve çağırdı.

“BAZI TESİSLERİN TAHSİSİ İÇİN BAŞVURUDA BULUNDUK SONUÇ ALAMADIK”
Hasan Artar, bazı işletmelerin kulüplerine tahsisi için defalarca başvuruda bulunmalarına rağmen sonuç alamadıklarını belirterek, “Arge İşletme Müdürlüğü’nden önceki yönetim kurulu tarafından kullanılan iki adet Halı saha, Düğün salonu, Tekvando Salonu’nun Soma Sotesspor’a yazılmadığı için kullanılmadığından dolayı şu an boşlukta kalmıştır. 2017 yılında defalarca tahsis edilmesine dair müracaatlarımız yapmış olsak da şu ana kadar Sayın Uğur Tekir tarafından Tekvando salonu, Kapalı halı saha, yüzme havuzu, Düğün salonu, kapalı ve açık hala sahanın Sotesspor’a tahsis edilmesi ile ilgili 2018 yılında müracaatta bulunulmasına dair yazı gönderilmiş olup, ancak Kapalı halı saha ve Tekvando salonunun yazılarının Ankara’ya gönderildiğini söylediler. Henüz bundan da bir yanıt alamadık. Bu durumda Soma Sotesspor kulübü mağdur durumda kalmıştır” diye konuştu.

“TÜM MADDİ YARDIMLAR KESİLEREK KULÜP KAPATILMAYA MAHKUM EDİLİYOR”
Hasan Artar, “Önceki dönemlerden yapılan sözleşmelerden dolayı kulübün halı sahadan almış olduğu ücretin bloke olmasıyla ücret kaybı yaşamaya devam ediyoruz, yine kulübümüzün çalıştırmış olduğu Soma Sotespor kreşi de kapatılmış olduğundan buradan da maddi kayıp yaşadık, önceki yıllardan almış olduğumuz kazançlar yine kaybolmuştur. Bugüne kadar Sotesspor kulübünün tüm maddi yardımları kesilerek adeta kapatılmaya mahkum edilmiştir. Dertlerin her gün çoğaldığı ve saymakla bitmeyen mücadelemizde kimlere ne şekilde kendimizi ifade edeceğimiz bilemiyoruz. Geçenlerde Soma Sotespor kulübünün çalıştırmış olduğu Tekvando salonu Belediye Encümenin 28.05.2018 tarih 265 sayılı kapalı halı saha ve Tekvando salonu şahsımın gibi gösterilerek kapatılmıştır, halen bunun neden, nasıl ve ne şekilde bir zihniyetle kapatılmasına akıl sır erdirmiş değiliz” dedi.




“YÜZLERCE FUTBOLCU MAĞDUR OLACAK”
Artar, Soma Sotesspor’un kapanmaya yakın olduğunu ifade ederek, yüzlerce futbolcunun mağdur olacağını belirtti. Artar, sözlerini şöyle noktaladı: “İlçemiz Soma Sotesspor kulübü, bugün Soma’nın en eski, en köklü spor kulübüdür, yıllarca profesyonel ligde mücadele ederek sayısız futbolcu yetiştiren bu kulüp, bugün gerçekten kapanma noktasına gelmiş olup son çırpınışlarını göstermektedir. Bu kulübün kapatılmasının hiç kimseye bir faydası olmayacağı gibi aksine bu kulüp çatısı altında yetişen ve halen spor hayatlarını sürdüren yüzlerce futbolcu mağdur olacaktır.




Soma Belediyesi’nin bugüne kadar yardımlarından 2016 yılında 10.000 TL, 2017 yılında 20.000 TL, 2018 yılında 13.000 TL para alınmıştır, bu da Nazım Yavuz Stadı’nın bakım parasıdır, ne yazık ki 2017 yılında takılan elektrik saati ve eski sistem sulamanın bu yöntemle olması nedeniyle her ay elektrik parasını ödemekteyiz, aslında hiçbir kulübün şimdiye kadar elektrik parası ödediği gözükmemiştir, bu bence hem ayıp, hem günah hem de etik değildir. Sotesspor kulübü halen Manisa Birinci Amatör, U 19 süper amatör, U 17 ve altyapıda 12-15 yaşı arası, voleybol, basketbol, okçuluk, maalesef bu kadar şampiyonluk ve birinciliğe rağmen çalıştırılmayan tekvando sporcularımızın sayısı lisanslı resmi olarak 500’ün üzerindedir. Soma Sotesspor’un yukarıda engellenen gelirlerin kaybı olmamış olsaydı, bugün hiçbir sporcumuz dağılmazdı. Soma Sotesspor’a EÜAŞ Arge Müdürlüğü, Belediyemiz, ve ilçemizin siyasi partilerinin bir an önce sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Zira elimizde eskiden çalıştırmış olduğumuz ve sporcularımızın ancak ufak tefek ihtiyaçlarını karşıladığı bu gelirlerin de bir an önce kulübümüze tekrar sağlanması en büyük dileğimizdir. Bu kulüp sadece şahısların veya kurumların değil Soma halkının en büyük temsilcisidir, bizler bu kulüpte baki olarak yıllarca kalacak değiliz ancak burada yetişen futbolcular memleketimizin yüz akı olarak gururumuz olacaklardır.”



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN