Somaspor, Sezon Öncesi Kısa Değerlendirme..

Somaspor, Sezon Öncesi Kısa Değerlendirme..

Abonesi olduğumuz BAL Bölgesel Amatör Ligin başlamasına yaklaşık 75 gün kala siyah-incilerin son durumunu sizler için kaleme aldım..

2018-19 sezonuna değinmeden önce kısaca geriden gelerek küçük anekdotlarla yazıya giriş yapalım..

2012 yılında deplasmanda Alaşehir Belediyespor‘u 3-0 mağlup ederek Bölgesel Amatör Lige ”merhaba” demiştik. Somaspor’un mücadele ettiği ligde, aradan geçen altı sene maalesef bizi mutlu sona ulaştırmaya yetmemişti.

Geçen sezona teknik direktör Erman Güraçar‘ın yanı sıra bir çok yeni oyuncu ile iyi bir başlangıç yapmıştık. Ligin 11.haftasını lider tamamlayan siyah-beyazlılar, daha sonra Şile Yıldızspor maçında alınan 4-1‘lik mağlubiyetle düşüşe geçti ve son 11 maçında aldığı istikrarsız sonuçlarla play-off oynama şansını kaybetmişti..

Siyah-beyazlılar, üst sıralarda olmasına rağmen statü gereği son 3 haftaya düşmeme adına sıkıntılı girmişti. Takımın kümede kalmasıyla beraber yeni sezon öncesinde teknik ekip, 3 oyuncu haricinde tüm oyuncular, sağlık ekibi ve yönetim kadrosunda azda olsa köklü bir değişiklikle sezona başlangıç yapıldı..

Geride kalan sezondan 3 oyuncu ile devam..
Geçen sezon takımda yer alan Semavi Özgür, Süleyman Öztürk ve kaleci Tunay Meral dışındaki tüm futbolcularla yollarını ayıran Somaspor, yeni sezon öncesi özellikle takımlarında şampiyonluk yaşamış, tecrübeli oyuncuları kadrosuna kattı.

Mustafa Bahadır ile ikinci kez..
Teknik direktör Erman Güraçar‘ın ardından geçen sezon son 9 maç için takımın başına geçen yardımcı antrenör Mustafa Şen‘i alt yapı koordinetörlüğüne getiren Somaspor yönetimi, ilk olarak sürpriz bir şekilde 2011 yılında Somaspor’da görev yapan, geçtiğimiz sezonda Nazilli Belediyespor’u çalıştıran Mustafa Bahadır‘ı takımın başına getirdi.Mustafa Bahadır göreve geldiği o tarihte şurada; “Her zaman birbirinin eksiğini arayan değil, eksiğini kapatan, her zaman takımı motive eden, ileriye taşıyacak arkadaşlara ihtiyacımız olacak. Tabi bir takım eleştiriler olacak ama burada Soma’lılara da çok büyük görev düşüyor. Soma’da geniş bir futbol sevgisi var. Seyircilerimiz maçlara gelerek, takıma sahip çıkmaları gerekiyor” şeklinde konuşmuştu..Evet Mustafa hocam, hiç kuşkun olmasın başarıya susamış bu taraftar her zaman seninle ve takımla yan yana olacaktır..

Profosyonel lig hasreti sona erecek mi?
Sotesspor ve Soma Linyitspor ile yaşanan profosyonel lig hasretine son vermek isteyen ve o heyecanı yeniden yaşatmak niyetinde olan Somaspor yönetimi, bünyesine kattığı futbolcular ile bu hasretine son verebilecek mi?’ Bakalım, irdeleyelim…

Kaleye şampiyon kaleci transfer edildi.
Geçtiğimiz sezon başı Utaş Uşakspor’dan transfer ettiğimiz genelde iyi maçlar oynayan kalecimiz Gökhan Konur’un, takımdan ayrılması ile ilk merak edilen konu Somaspor’da kaleyi kimin koruyacağıydı. Bu soru çok geçmeden cevabını buldu ve geçen sezon Bölgesel Amatör Lig 2.grupta şampiyon olan Adıyaman 1954 Spor’un başarılı kalecisi Onur Nazmi Terziören‘i transfer etti.. Onur’un yedeği olarak ise geçen sezon görev aldığı maçlarda iyiye yakın performans sergileyen 22 yaşındaki Tunay Meral olacak..

Defans bloğumuz Fatsa Belediyespor ağırlıklı..
Defans bloğumuzu Fatsa Belediyespor’un 3.lige çıkmasında önemli roller oynayan 3 defans oyuncusu merkezde Gökhan Sipki, Coşkun Kılıç, sol kenarda Akın Alkan, sağ kenarda ise Isparta Davrazspor’dan Üzeyir Ergün’den oluşacak gibi görünüyor..Solda Caner Şen,

Ön Libero..
Defansın önünde muhtemelen; Hekimoğlu Doğanspor’dan transfer edilen Hasan Karaçengel ile, Kelkit Belediye Hürriyetspor‘dan transfer edilen Oğulcan Aktaş oynayacak gibi.. İyi bir Süleyman Öztürk ve Güzelbahçe den Olgay Coşkun bu ikiliyi zorlayacak oyuncular olacak..

Orta Saha..
Orta sahada takımı yönetecek isim; geçen sezon takımın formasını terleten tecrübeli isim Semavi Özgür olacak. Aynı zamanda takım kaptanlığı görevini de üstlenecek olan Semavi Özgür’den bu sezon siyah-incilerin beklentileri oldukça fazla..
Orta sahanın solunda Kelkit Belediye Hürriyet Spor‘dan transfer edilen Oğulcan Aktaş, sağında ise Çengelköyspor’dan transfer edilen Enes Nalbantoğlu’nun görev alması muhtemelen görünüyor..

Forvet..
Forvet hattında ise şu an için ilk tercih edilen isimler hiç kuşkusuz ki; Serik Belediyespor’un şampiyonluğunda büyük katkı sağlayan Mirlan Murzaev ve Toma Tabatadze olacak.

Kütahyaspor’dan transfer edilen Atalay Demirtaş, Mirlan Murzaev-Toma Tabatadze ikilisinin alternatifi durumunda yer alıyor.

Tabi ki hazırladığımız bu 11 bir varsayım. Her ne kadar ilk 11’imiz tam şekillenmediğini düşünsem de muhtemelen tercih 4-2-3-1 formasyonunda bu şekilde olacak. Geçen seneye göre daha ofansif ve çok daha hızlı bir takım var karşımızda.

Yapılan transferlere baktığımızda; kaliteli oyuncuları bünyesine katan Somaspor için bölgesel amatör lig’in en kaliteli takımı oldu diyebiliriz.. Ama şu önemli olgunun altını da çizelim..Evet bireysel olarak baktığımızda gerçekten takımlarında üst düzey futbol oynamış oyuncuları bünyemize kattık. Tamamen fortmatlanmış bir ekibe sahibiz. Teknik Sorumlumuz Mustafa Bahadır’a çok iş düşecek.. Somaspor’un tamamen yenilenmiş kadrosunda uyum sorunu yaşamazsa mutlu sona ulaşabiliriz diye düşünüyorum.. Burada da Mustafa Bahadır hocamıza çok iş düşecek..

Elbette bu saydıklarımız tamamen sezon öncesi bir ön görü.. Reel olan; iyi bir hazırlık döneminden sonra oynayacağımız hazırlık maçlarındaki takımın performansı..

Kısaca daha çok şey yazıp çizeceğiz..Umarım her şey istediğimiz doğrultuda gider, şampiyonluğa susamış Siyah-İnciler, çok istedikleri ve arzu ettikleri hedefe varır ve bizlerde hep pozitif yazılara yer veririz..Siyah-Beyaz devam..

İÇ TRANSFER : Semavi Özgür, Tunay Meral, Süleyman Öztürk

GİDENLER : Mustafa Şen (Teknik Sorumlu Alt Yapı), Gökhan Konur, (Orhan Gazi), İbrahim Tokay (Malatya Şuhut), Onur Ulaş (Turhal veya Manisaspor), Hakan Pehlivan (Çayırovaspor), Vedat Taşdemir (Malatya Şuhut) Gökhan Artuğ (Nazilli Belediyespor), Kartal Öztaşkın (Kırıkkalespor), Oğuzhan Palaz (Çayırovaspor)

GELENLER : Mustafa Bahadır (Teknik Direktör), Gökhan Sipki (Fatsa Bld.Spor), Coşkun Kılıç (Fatsa Bld.Spor), Akın Alkan (Fatsa Bld.Spor), Atalay Demirtaş (Kütahyaspor), Mirlan Murzaev-Toma Tabatadze (Serik Belediyespor), Üzeyir Ergün (Isparta Davrazspor), Enes Naltbantoğlu (Çengelköyspor), Onur Nazmi Terzioğlu (Adıyaman 1954), Oğulcan Aktaş (Kelkit Belediye Hürriyetspor), Hasan Karaçengel (Hekimoğlu Doğanspor),Olgay Coşkun (Bursa Güzelbahçe), Caner Şen (Bartınspor)

somadaspor

Cevdet Yıldırım

1 YORUM

  1. Avatar
    Mustafa bildir

    Uzak ara çeker soma en yakın rakibi Salihli olur mirlan ve toma başlı başına bir takım canlı izledim

YORUM YAZIN