Şampiyon Olun Sevindirin Bizleri..

Şampiyon Olun Sevindirin Bizleri..

Biz dün telefon elimizde maçı takip edip gol haberi beklerken, Allah’ım! biz hak ettik, inandık bu çocuklar inandı bu ilçe bu taraftar inandı ne olur buradan dönmesin derken başım iki elimin arasında dua ettiğimi hatırlıyorum…

DOĞAN GÜLŞEN

Sezonun en iyi futbolunu oynayan takımı, içeride yenilgi yüzü görmeyen grubun en iyi takımı olan, en iyi futbolcuları barındıran, bütün maçlarını kapalı gişe oynayan, hiç bir takımın sahip olmadığı taraftara sahip takımımız şampiyonluğu sonuna kadar hak ediyordu..

Belki son iki hafta puan olarak önde olmamızdan yada gereksiz stresten diyelim futbol olarak düşüş yaşamış olabiliriz, her takım böyle uzun kulvarlarda zaman zaman düşüş yaşayabilir bize de son haftalar denk geldi ama ne oldu inancımızı bizden kimse söküp alamadı.
İnanırsan her şey sana yardımcı olur.
Biz hak etmiştik çünkü, sezon bizim liderliğimizde geçti rakiplerimizin hepsinden kalite olarak öndeydik bunun karşılığında şampiyon olarak aldık..




Somaspor, Bal liginde yaptığı yatırım, tesisleriyle, yaptığı transferlerle, taraftarının yoğun ilgisi ile profesyonel takım hüviyetinde görüntü veriyordu zaten, ne kadar güçlü olduğunu zaten göstermişti bu grupta sezon başından beri şampiyonluk hikayesi böyle başlamıştı.
Nasıl başlarsan öyle bitirirsin..
Güçlü olduğunu hissettirirsen bütün olumsuzluklara karşı güçlü kalmayı bilirsin..
İnancını yitirmezsen sen kazanırsın..
Burada Somaspor kazandı..
Yılmadı, mücadele etti..
Olumsuzluk yaşadığında bile şampiyonluk inancını bırakmadı..
Böyle kazanıldı bu şampiyonluk hak ediyorsan seni bulur bütün güzellikler..

Futbolcularımız bu grubun en iyileriydi..
Tek tek hepsi yürekten oynadılar..
Kalecimiz Onur.
Beklerimiz Akın ve Üzeyir bu grubun üzerinde oyunculardı..
Defansta kaptan Gökhan-Coşkun
Süleyman ve Agah orta sahanın yılmaz bekçileri, hırsları ortaya koydukları mücadele güçleriyle takımı hep yukarıda tuttular.
Toma taraftarın sevgilisi olmuştu attığı gollerle sezon başından beri aynı şekilde Atalay, Yusuf, Berkant ve Oğulcan’da takımın değişmezleri olarak gol yükünü çeken diğer isimlerdi. Hatta Salihli Belediyespor maçında attığı golle genç oyuncumuz Emirhan Çakır..
Mirlan-ı unutmamak lazım kalitesi tartışılmaz biriydi sakatlıklar yaşadı gitse de yüreklerde yer etti..
Bu şampiyonluk yolunda, Ufuk, Hakan ve Can devre arası gelen transferler onlarda katkılarıyla bu takımın bir parçası oldular.
Diğer bütün futbolcu arkadaşlar..
Oyuna girenler-çıkanlar-oynayanlar-oynamayan yada azda olsa şampiyonluk yolunda katkıları olmuştur..

Somaspor takım ruhu birlikteliği yakaladı..
Yönetimi, teknik ekibi, futbolcularıyla bu birlikteliğin meyvesi bu şampiyonluk oldu..
Zor olsa da yaşanılan bu duygu acıların ilçesi kömür diyarının şehit madencilerin anısına bu şampiyonluk, bize çok şeyler katarak bir nebze olsun geçmiş acıları dindirme açısından çok iyi geldi…

Akşam herkes meydanda şampiyonluk kutlamasını coşku ile kutladı, ihtiyacı vardı ilçemizin böyle bir şampiyonluğa, birlikteliğe bir bütün olduk akşam bu gibi organizasyonlar hiç bir ilçe takım yada halkı yapamaz biz yaptık, Siyah-İnciler yaptı Soma ilçesi olarak…

Şimdi bir an önce eğlenceleri bitirip takımımız play-off hazırlıklarına başlamalı az süre var çok çok iyi hazırlanmalı yine zor maçlarımız var 3.lige çıkmalıyız taraftar olarak ta daha işimiz bitmedi son noktayı koyalım,play off ları da geçelim takımımız 3.lige çıksın eğlenceler kaldığı yerden devam ederiz..

Bir önceki yazımda ”Dökün Bizi Sokaklara” demiştim, döktünüz bizi sokaklara.. Haydi Somaspor, ”Şampiyon Olun Sevindirin Bizleri” diyor, play-off’ta başarılar diliyorum..Sevgilerle. Doğan Gülşen

(Tüm yazılarını okuyun)




Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN