Saha Komiserleri Kamu Görevlisi Sayılacak

Saha Komiserleri Kamu Görevlisi Sayılacak

Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği’nin (FSKD) talebi doğrultusunda başlatılan çalışmanın neticesinde, saha komiserleri yeni dönemde 6222 sayılı sporda şiddet yasası kapsamında kamu görevlisi olacak.

TFF talimatları gereğince müsabaka görevlisi olarak üzerine yükümlenen müsabaka koordinasyonu ile birlikte saha ve seyirci güvenliği için her türlü idari ve güvenlik tedbirini sağlayan saha komiserleri, görevi başında zaman zaman şiddete maruz kalması nedeniyle yeni düzenleme ile artık kamu görevlisi olarak sahada yer alacak.
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez’in girişimleri ile meclise giden önerge, TBMM’de görüşülerek yasalaştı. Buna göre saha komiserleri, yeni sezondan itibaren 6222 sayılı sporda şiddet yasası kapsamında kamu görevlisi olarak görev yapacak.


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN