Futbol Oyunu

Futbol Oyunu

İki gün önce şampiyonlar ligi ön eleme maçları oynandı. Beşiktaş, Yunanistan ekibi Paok ile karşılaştı. Herkes kağıt üstünde Beşiktaş’ın rakibini kesin eler gözüyle bakıyordu. Nedeni de? Paok öyle aman aman başarılar yakalamış bir takım olmamasından kaynaklanıyordu..

Ama maç sahada kazanılır he zaman bunun çeşitli nedenleri vardır Paok hocasının 18 yaşında futbolcu oynatması gibi bizim 18’liklere tecrübesiz diye bakar olduğumuz için bu durumu anlayamıyoruz futbolcu bizde ne zaman oynar bir türlü bulamadık çok biliyoruz ya hani ”tecrübeleri yok hemen çık oyna olur mu”? düşüncesini atamıyoruz bakış açısı bu adamların 18 yaşında ilk on birde tam 4 tane futbolcusu vardı. ”Beşiktaş’ın içinden geçtiler” biz ne oluyor niye böyle” derken adam 3.0 yaptı.



Burada kenar yönetim de seyretti maçı. 1.0 olduktan sonra adamlar aynı yerden defalarca aynı atakları yaptılar, biz seyrediyoruz niçin kenar yönetim var orada maçı seyretmeyip değişiklik düşünse 1.0 la kalabilirdi maç ne zaman aklımıza geldi devreye gittik skor 3.1 olmuş atı alan Üsküdarı geçmiş şimdi değişiklik yapalım hücum edelim ilk yarı hata yapanları çıkaralım oldu mu olmadı tabii ilk dakikalarda oyuna müdahale edilmiyor diye kural mı var? Yok tabii ama vizyon başka bir şey oyunu okumak görmek başka bir şey Sergen hoca bu konuda sınıfta kaldı. Akşam maç sonu ”transferler yetişmedi” dedi.

Peki ikinci yarı oyunu ile rakip kendi yarı alanına hapsedilince transfer gerekmiyor muydu? Doğru oyun olunca taşlar doğru yerleştirilince oyun kendiliğinden zaten gerekeni yapıyor hoca olmak büyük hoca olmak buralardan geçiyor..

Futbol bizim gözümüzde dünyanın bakışı gibi değil biz sığ bakışı seviyoruz yüzeysel oynanan oyun olarak bakıyoruz çalışmanın getirdiği futbolu anlayamıyoruz kolay yolun ucundan hemen dönelim olur bu diye bakıyoruz

Genç oyuncuları oynatmayarak Avrupa futbolundan ne kadar uzaklaştığımız farkında bile değiliz bakın transfer politikamıza ”veteran ligi” gibiyiz. Futbolun hızlı oyun olarak dünyanın sistemi olduğunu görmüyoruz sadece skor endeksli futbola yatırım yapıyoruz sonra önümüzdeki yıl değiştir gençler oynasa yıllarca aynı kadro devam edecek aslında vizyon görüş bakış akil futbol adamı olmadığı gibi hoca ve yöneticide yok biz bize yeteriz ligimiz 11 Eylül de başlıyor iyi seyirler…Doğan Gülşen (tüm yazılarına göz at)



Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN