Finalin Adı Belli Oldu..

Finalin Adı Belli Oldu..

26.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında yarı final karşılaşmaları bugün (Cuma) İmbat Madencilik-Ticaret Odası (2) ve Demir Export-Yuta Çalışkan takımları arasında oynandı. (maç fotolarını görmek için buraya tıklayınız)

SOMADASPOR

Seyirci rekorunun kırıldığı, 11 golün atıldığı yarı final karşılaşmalarında; İmbat Madencilik ve Ticaret Odası maçını penaltılar, Demir Export ve Yuta Çalışkan maçını ise normal süre belirledi. Zorlu maçlarda rakiplerini mağlup eden İmbat Madencilik ve Demir Export adlarını ‘’26.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuva” finaline yazdırdı.

FİNAL 29 NİSAN PAZARTESİ

Kupa finali, İmbat Madencilik ve Demir Export arasında 29 Nisan Pazartesi günü saat 17:30’da oynanacak. Aynı gün Yuta Çalışkan ve Ticaret Odası (2) 3-4’lük maçı ise saat 16:00’da Teiaş Eğitim Tesislerinde oynayacak..

İMBAT MADENCİLİK 2-2 TİCARET ODASI (2)

İlk finalist takımı belirleyecek karşılaşma; eleme maçında Maden-İş, çeyrek finalde ise Devlet Hastanesi ‘ni saft dışı bırakan İmbat Madencilik ile, eleme maçında penaltılarla  Eli (2), çeyrek finalde de ise Öğretmenler Birliği ‘ni kupanın dışına iten Ticaret Odası (2) takımları arasında oynandı.




Maç öncesinde İmbat Madencilik’te Bülent Aktuğ ve Özkan Öztürk, Ticaret Odası (2)’de ise Burak Yeldoğan kırmızı kart cezaları nedeniyle forma giyemedi.

Normal süresi 1-1 uzatma bölümleri ise 2-2 biten karşılaşmada seri penaltı atışlarına geçildi. Seri penaltılarda rakibine 5-4 üstünlük sağlayan İmbat Madencilik, kupa finaline adını yazdıran takım oldu. İmbat Madencilik adına normal sürede golleri: İlker Çakır ve Eser Kasal kaydetti. Finale yükselen İmbat Madenciliği kutluyoruz..

Ben dahil her kesimin ”beş yer” dediği Ticaret Odası (2), İmbat Madencilik karşısında Faik Ay’ın attığı gollerle iki kez öne geçmesine rağmen, penaltılarla finali kaçıran taraf oldu. Ticaret Odası (2), Yuta Çalışkan ile 3-4’lük maçı oynayacak..

STAD:Teiaş
HAKEM:A.Yiğit Doktaş
İMBAT MADENCİLİK:Erol-Tolga-Yücel-İlker-Can-Eser-Emin-Cura-Yusuf
YEDEKLER:Aslan, Mehmet, Deniz, Osman, Erhan, Onur
ANTRENÖR:Faik Toprak

TİCARET ODASI (2):Y.Tunç-Yusuf-Y.Yavuz-Metin-Fatih-Faik-Özgür-Yücel-Rafet
YEDEKLER:Bilal, Selman, İsmail, Emrah, Şevket,Olcay
ANTRENÖR:Ahmet Meriç
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER:İlker Çakır, Eser Kasal (İmbat Madencilik) Faik Ay, Yücel Ünal  (Ticaret Odası 2)

İMBAT MADENCİLİK PENALTILAR:

GOLE ÇEVİRENLER:İlker Çakır, Eser Kasal, Onur Öremiş, Ahmet Cura, Tolga Yaman
KAÇIRANLAR:Yusuf İpek




TİCARET ODASI PENALTILAR:
GOLE ÇEVİRENLER:Faik Ay, Olcay Erşin, Metin Davşan, Fatih Kaya
KAÇIRANLAR:Özgür Dağdelen, Rafet Kara

DEMİR EXPORT 5-2 YUTA ÇALIŞKAN

Turnuvanın son finalist takımını belirleyecek olan karşılaşma; yarı finale aynı gruptan gelen iki takım Demir Export ve Yuta Çalışkan arasında oynandı. Yuta Çalışkan yarı finale; eleme maçında Eğitim Gücü , çeyrek finalde ise Huzur Evi ‘ni mağlup ederek geldi.

Demir Export ise; eleme maçında Nakliyeciler , çeyrek finalde Ticaret Odası (1) ‘i zorlu geçen maçların ardından mağlup etmeyi başararak yarı finale gelmişti. İşte aynı gruptan gelip yarı finalde karşılaşan iki ekibin mücadelesinde gülen taraf 5-2’lik skorla Demir Export oldu.

Halil’in sakatlığı,  Gaci ve Taşi’nin ise kırmızı kart cezaları nedeniyle forma giymediği karşılaşmada Demir Export, maçın hemen başında İsmail Şarlayan’ın ayağından yedikleri golle 1-0 geriye düştü.

Kaliteli oyunculardan kurulu takım, yedikleri golün şokunu üzerlerinden çabuk atıp Hüseyin, Kemal ve Kubilay’la peş peşe buldukları gollerle ilk yarıyı 3-1 önde tamamladılar.

Demir Export, ikinci yarıda da sahada yerleşik, ayağa toplar yaparak rakip savunmanın dengesini bozup Nedim ve Fatih’le iki gol daha buldular ve zor gibi görünen maçı usta ayaklarıyla kolay kazanmasını bildiler. Tebrik ediyoruz.. .




Oğulcan’ın şiş olan ayak bileği, Barış’ın ise kaşında 5 dikişle oynadığı karşılaşmada; maçın başında İsmail Şarlayan’ın attığı golle 1-0 öne geçen Yuta Çalışkan, bu üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 5-2 mağlup ayrıldı.

İlk golü atan İsmail Şarlayan takımının ikinci golüne de imza atan oyuncu oldu. Yeşil-beyazlılar, 29 Nisan Pazartesi günü Ticaret Odası (2) ile 3-4’lük maçı oynayacak.

STAD:Teiaş
HAKEM:Sergen Öngider
DEMİR EXPORT:Bayram-Kaan-Fatih-Engin-Raşit-Nedim-Hüseyin-Kemal-Kubilay
YEDEKLER:Kamil, Keke, Ahmet, Volkan,  Hakan
ANTRENÖR:Kamil Karakum

YUTA ÇALIŞKAN:Murat-Mustafa-Selim-Barış-Oğulcan-Kenan-Gürkan-İsmail-Şükrü
YEDEKLER:Savaş, Salih, Feryat, Bayram, Uğur, Ozan, Ersoy, Tahsin
ANTRENÖR:Savaş Aktepe
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER:Hüseyin Turan, Kemal Gezer, Kubilay Karpuz, Nedim Öz, Fatih Demirhan (Demir Export),İsmail Şarlayan (2)  (Yuta Çalışkan)

3-4’LÜK MAÇI 
29.04.2019 Pazartesi 16:00 -Yuta Çalışkan-Ticaret Odası (2) Teiaş

FİNAL MAÇI

29.04.2019 Pazartesi 17:30  İmbat Madencilik-Demir Export Teiaş

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN